Balkon-Bahçe

Açık Balkon Perdesi Modelleri ile 12 En İyi Fikir

Açık balkon perdesi ile 4 mevsim balkon keyfi yaşabilirsiniz. Balkon için tercih edebileceğiniz perde modellerini inceleyerek fikir sahibi olun!

Açık balkon perdeleri, balkon gibi açık alanlarda güneş ışınlarından, yağmurdan ve rüzgardan veya özel bir alan yaratmak için kullanılan perdelerdir. Bu perdeler genellikle güneş ışınlarını engelleyen iki renkli ve su geçirmeyen kumaşlardan veya tenteden yapılır. Rüzgarlı havalarda da kullanımı kolay olması için dayanıklı ve hava koşullarına uygun malzemelerden yapılması tercih edilir. Açık balkon perdesi, cam balkon olmayan evler için ideal bir seçenektir.

açık balkon perdesi

Açık balkon perdeleri, herhangi bir balkonu daha rahat hale getirmenin en iyi yoludur. Metal kuş gözü delikleri, perdedeki delikleri daha sağlamlaştırır. 4 mevsim boyunca kullanılabilen balkon perdeleri, balkonunuzun ölçülerine uygun olarak, halkalı veya korniş uyumlu üretilebilirler. Bu seçenekler, perdenizin kolayca asılmasını ve kullanılmasını sağlar.

Açık Balkon Perde Modelleri

Cam balkon olmayan alanlar için perde ideal bir seçimdir. Su, hava ve güneş geçirmeyen perdeler açık balkonun kapatılmasını sağlıyor. Aşağıdaki açık balkon perdeleri ilham almanızı sağlayacak.

açık balkon için perde

Açık balkon perdesi, kumaşının özelliği sayesinde su, hava ve güneşi geçirmez. Böylelikle balkon keyfi yaşamak isteyenler için imkan sunar. 4 mevsim kullanılabilen kumaşlardan üretilen balkon perdeleri, camsız balkon kapatma işleminde en çok tercih edilen yöntemdir.

açık balkon perde modeli

Genellikle iki renkle yapılan açık balkon perdeleri, kornişli veya halkalı olarak tasarlanabiliyor. Halkalı olan modellerde bulunan ipler sayesinde istenilen yere bağlanabiliyor. Cam balkon perdesi modelleri cam balkona monte edilirken, açık balkon perdeleri kornişe veya duvara monte ediliyor.

açık balkon perdesi modeli

Açık balkon perdesi ihtiyaca göre istenilen boyutta dikilebilir. Balkonun ölçüsü alındıktan sonra halka veya korniş dikilerek perde hazırlanır. Böylelikle perde kolayca kullanılabilir.

balkon için perde

Dayanıklı malzemeden üretilen açık balkon perdesi, sıcak veya yağmurlu günlerde keyifli balkon geçirmeye olanak sağlar. Güneşin zararlı ışığından ve yağmurun ıslağından korunmak için açık balkon perdeleri tercih edilebilir.

balkon perde modeli

Açık balkonlar veya teraslar gibi bir çok dış mekanlarda tercih edilen açık balkon perdesi oldukça popüler bir seçimdir. Rüzgar, güneş ışığı, yağmur ve diğer doğal etkilerden korunmak için ideal bir çözümdür.

balkon perdesi açık

Farklı malzemelerden yapılabileceği gibi, farklı tasarımlara da sahip olabilirler. Bu perdeler genellikle hafif ve dayanıklı malzemelerden yapılır, böylece açık havada kullanılmaları kolaydır. Polyester, naylon ve pamuk gibi malzemeler sıkça kullanılır.

balkon perdesi

Özellikle dış mekanda kullanılmaları için suya ve güneşe dayanıklı olacak şekilde özel olarak tasarlanır. Bu, perdelerin uzun ömürlü olmasını sağlar ve aynı zamanda açık havada kullanımları sırasında da kullanıcılarını korur.

halkalı balkon perdesi

Çeşitli renk ve desenlerde bulunan açık balkon perdesi, kolayca temizlenebilir ve solmaya karşı dayanıklıdır. Bu nedenle, polyester perdeler, dış mekanlarda kullanılmak için popüler bir seçimdir.

kırmızı beyaz açık balkon perdesi

Açık balkon perdesi farklı renklerle ve iple çekmeli olarak hazırlanabiliyor. İple çekmeli model sayesinde perdeyi yukarı çekerek balkonu aydınlatabilir ve hava almasını sağlayabilirsiniz.

mavi beyaz açık balkon perdesi

Eğer cam balkon yaptırmaya yeterli bütçeniz yoksa veya balkonun açık kalmasını istiyorsanız, sizde beğendiğiniz renklerde bir perde kullanabilirsiniz. Hemen hemen bir çok perdeci açık balkon için perde dikimi yapmaktadır.

modern balkon perdesi

Apartmanlarda kullanıldığı gibi müstakil evlerde de açık balkon perdesi kullanılabiliyor. Renk seçimi ve aradığınız özellikleri perdeciye belirtmeniz yeterli olacaktır.

sarı beyaz açık balkon perdesi

Balkon perdesi sizi güneş ve yağmurdan koruyacağı gibi balkonunuzun da mahremiyetini sağlayacaktır. Böylelikle balkonda otururken kimse sizi görmeyecek ve rahatlıkla balkonun keyfini çıkaracaksınız.

Açık Balkon Perdesi Nasıl Yapılır?

Açık balkonlar yaz aylarında güneş ışınlarından, yağmurdan ve rüzgardan korunmak için perde ile kapatılabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek, kendi açık balkon perdelerinizi kolayca yapabilirsiniz:

Malzemeler:

  • Perde kumaşı (tercihen açık renkler ve güneş ışınlarını yansıtan kumaşlar)
  • Ölçü bandı
  • Makas
  • İğne
  • İplik
  • Perde asma aparatları

Adımlar:

  • Öncelikle, balkonunuzun ölçülerini alın. Perde kumaşınızı bu ölçülere göre kesin. İsterseniz kumaşı birkaç santimetre daha büyük keserek perdelerinizi tam olarak kapatmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kumaşın kenarlarını bir iğne ve iplik kullanarak dikişleyin, böylece kumaşın kenarları açılmayacak ve dağılmayacak.
  • Perdenin üst kısmına perde asma aparatlarını yerleştirin. Bu aparatlar perdenizi balkonunuzun üst kısmına asmanızı sağlayacaktır.
  • Perde kumaşınızı perde asma aparatlarına tutturun.
  • Artık perdeniz balkonunuzun üzerinde. Perdeyi çekerek balkonunuzdaki güneş ışınlarından korunabilirsiniz.

Açık balkon perdeleri genellikle güneş ışınlarını, yağmuru ve rüzgarı bloke etmek için kullanılır, bu nedenle kumaşınızın bu işlevi yerine getirmesi için uygun olması önemlidir.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu