Beyaz Kapı Temizliği 6 Adımda Bembeyaz Kapılar
Beyaz kapılarınızın her zaman temiz ve parlak görünmesini istemez miydiniz? Beyaz kapı temizliği için uygulayabileceğiniz kolay ve pratik yöntemlere yer verdik.
Beyaz oda kapıları, son yıllarda iç mekan tasarımlarında popüler bir seçim haline geldi. Hem modern hem de geleneksel tarzların uyumlu bir şekilde kullanılabildiği beyaz kapılar, kullanıldığı alanda ferahlık, sadelik ve zarafet sağlar. İster Amerikan ister Lake olsun, kapılar farklı tarz ve dekorasyon seçenekleri sunuyor.
Beyaz kapıların, zarif ve sadeliğinden faydalanmak için düzenli temizlenmesi gerekiyor. Beyaz renk toz, kir ve çizikleri kolaylıkla gösterdiği için düzenli olarak temizlenmediğinde kötü bir görünüm oluşturur. Bu nedenle doğru temizlik malzemeleri ve doğru adımlar takip edilerek kapılar temizlenmelidir.
Beyaz Kapılar Neyle Silinir?
Beyaz oda kapıları ahşap olduğundan dolayı kapılara zarar vermemek isteyen kişiler neyle silinir diye merak ediyor. Bu konuya açıklık getirelim. Kapılar boyandıktan sonra üzerine ahşap koruyucu vernik uygulanır. Bu vernik kapıları sudan ve nemden korur. Ancak yine de kapıma zarar gelmesin diyorsanız, kapıyı temizledikten sonra kuru bir bez ile iyice kurutabilirsiniz.
Beyaz kapıları ahşap temizleyici, su ve bulaşık deterjanı karışımı, elma sirkesi ve su karışımı ve sabunlu su kullanarak silebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, kapıyı temizledikten sonra kuru bir bez kullanarak tamamen kurutmaktır. Temizledikten sonra kurutursanız kapıya herhangi bir zarar gelmez. Ahşap temizleyici, elma sirkesi, bulaşık deterjanı ve sabunlu su kapıdaki lekeleri temizlemenize yardımcı olacaktır.
Beyaz Kapılar Nasıl Temizlenir?
Beyaz kapılar sert yüzeyli olduklarından, temizlenmeleri oldukça kolaydır. Kapı temizliğinde, genellikle ev temizliği için kullanılan temizleyiciler veya doğal ev yapımı temizleyiciler tercih edilebilir. Doğru adımları izleyerek düzenli olarak kapıları temizlerseniz, kapınız her zaman temiz ve ferah görünecektir.
Kapıların Tozunu Alın
İlk olarak, kapının yüzeyini tozdan arındırmak için toz bezi kullanın. Ulaşamadığınız yerler için bir merdiven kullanmanız gerekebilir. Bu aşamada kapı deliklerinin temizliği için diş fırçası kullanabilirsiniz. Yukarıdan aşağıya doğru başlayarak kapının nemli bir bez ile kapının tozunu alın.
Kapı Silme Suyu Hazırlayın
Eğer elinizde ahşap temizleyici bulunmuyorsa, apı silme suyunu hazırlamak için elma sirkesi, bulaşık deterjanı veya sabunlu su kullanabilirsiniz. Kapı temizliğinde kendi yapmış olduğunuz temizleyiciyi tercih edebilirsiniz.
Bir kovanın içerisine sıcak su doldurun. İçerisine 1 çay bardağı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı veya 1 yemek kaşığı sıvı sabun ekleyin. Bunlardan hangisini tercih edeceğiniz tamamen size kalmış. İyice karıştırın ve kapı temizleme suyunu hazırlayın.
Kapıları Temizleyin
Yumuşak bir bez veya sünger kullanarak, hazırladığınız temizlik suyu ile birlikte kapıyı yukarıdan aşağıya doğru silmeye başlayın. Kapı beyaz olduğu için lekeler kendini gösterecektir. Lekelerin olduğu bölgeyi yumuşak hareketlerle ovalayarak çıkarmaya çalışın.
İnatçı Lekeleri Çıkarın
Kapılarda bulunan inatçı lekeleri çıkarmak için, temizleme suyundaki sirke oranını arttırabilirsiniz. Sirke zorlu lekelerden kurtulmak için bir çok temizlikte kullanılan doğal bir üründür.
Beyaz kapılarda inatçı lekeler bulunuyorsa, sulandırılmış çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Eğer çamaşır suyu kullanmak istemiyorsanız beyaz sirke veya limon suyu tercih edilebilir. Ayrıca karbonatla suyu karıştırıp macun haline getirdikten sonra, diş fırçası ile lekelerin üzerini hafifçe ovalayarak zorlu lekeleri çıkarabilirsiniz. Sararmış beyaz kapıların temizliği için sulandırılmış çamaşır suyu veya karbonat kullanabilirsiniz.
Durulayın ve Kurutun
Sabunlu suyun kapının üzerinde kurumasına izin vermeden hemen bir kova temiz su kullanarak kapıyı durulayın. Kapının tüm yüzeyinde sabunlu kalıntı bırakmayın.
Nemli bir bez kullanarak uygulamış olduğunuz kapı silme suyunu kapının üzerinden durulayın. Bir kaç defa durulayıp kapının üzerinde kalan köpükleri tamamen temizleyin. Son olarak kuru bir bez veya havlu kullanarak kapıyı tamamen kurutun. Her ne kadar kapının üzerine ahşap koruyucu vernik uygulanmış olsa da, işinizi garantiye alın ve kapının zarar görmemesi için iyice kuruttuğunuzdan emin olun.
Yenilemek İçin Vernik veya Boya Uygulayabilirsiniz
Eğer kapılarınız yıpranmış görünüyorsa, yeni görünmesini sağlamak için vernik veya boya uygulayabilirsiniz. Vernik, kapıların yüzeyinin daha parlak ve yeni görünmesini sağlayacaktır.
Beyaz Kapılar Hangi Deterjanla Silinir?
Beyaz kapıları kendi hazırlamış olduğunuz doğal temizlik suyu ile veya evde bulunan deterjanlar ile silebilirsiniz. Kapıların temizliği için kullanılabilecek birçok farklı deterjan bulunmaktadır. Bunlar arasında evde bulunabilen ve sıklıkla tercih edilen bazı deterjanlar şunlardır:
- Ahşap Temizleyici: Özel olarak formüle edilmiş ahşap temizleyiciler, ahşap yüzeyleri temizlerken aynı zamanda koruyucu bir tabaka da oluşturabilirler. Suya karışarak hazırlanan ahşap temizleyiciler, pratik kullanımı nedeniyle kapı temizliğini kolaylaştırıyor.
- Sıvı bulaşık deterjanı: Kapıların yüzeyinde biriken yağlı lekeleri ve kirleri çıkarmak için sıvı bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bir miktar sıvı deterjanı bir kovaya koyun ve su ile karıştırarak köpürtün. Daha sonra temiz bir bez veya sünger yardımıyla kapı yüzeyini silin.
- Arap Sabunu: Beyaz kapılarınızın temizliği için arap sabunu kullanabilirsiniz. Bu ürün, beyaz yüzeyleri temizlemek ideal bir temizleyicidir. Ancak kullanmadan önce ürünün etiketindeki talimatları dikkatlice okuyun.
- Sirke: Sirke, beyaz kapıların temizliği için doğal bir temizleyici olarak kullanılabilir. Bir kovaya birkaç su bardağı su koyun ve biraz sirke ekleyin. Daha sonra temiz bir bez veya sünger ile kapı yüzeyini silin.
Daha fazla temizlik önerilerine göz atarak pratik yöntemler öğrenebilirsiniz:
Tül Perde Beyazlatma
Yanmış Çaydanlık Nasıl Temizlenir?
Yatakta Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?
Duvar Nasıl Silinir?
Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?
Cam Temizliği Nasıl Yapılır?