Balkon-Bahçe

En Ucuz Camsız Balkon Kapatma Fikirleri 2024

Camsız balkon kapatma fikirleri ile balkonunuzu çok fazla para harcamadan uygun fiyata kapatabilirsiniz. Balkonunuzu kapatmak için bir çok yöntem bulunuyor. En ucuz balkon kapatma yöntemlerini bir bir sizler için sıralıyoruz.

Camsız balkon kapatma yöntemleri, cam balkona göre daha uygun fiyatlı olduğu için vatandaşlar buna yöneliyor. Özellikle de küçük balkonlarda uygulanacak bir kaç yöntem ile balkon tamamen kapatılabilir. Büyük balkonlar da kapatılabiliyor, fakat biraz daha maliyetli oluyor.

Evinizin balkonunu kapatmak için cam kullanmadan uygulanan yöntemleri kullanabilirsiniz. Eğer cam balkon için bütçeniz yetmiyorsa, balkon perdesi, branda, naylon, store perde gibi yöntemler ile balkonunuzu ucuz yollu kapatabilirsiniz.

Balkonu kapattıktan sonra alanı daha güzel hale getirmek için küçük balkon dekorasyonu fikirlerini inceleyebilirsiniz. Şimdi gelin balkon kapatma fikirlerine hep beraber göz atalım.

Balkon Kapatma Fikirleri

Her şeyin fiyatının arttığı gibi cam balkonların fiyatları da artık el yakıyor. Durum böyle olunca da balkonlarını kapatmak isteyen vatandaşlar ucuz yollu nasıl kapatacaklarının yollarını aramaya koyuluyor. Öncelikle şunu söyleyebiliriz ki balkonunuzu cam kullanmadan da kapatmanızın imkanı var. Fakat bu demek değildir ki hiç masraf etmeyeceğim. Az da olsa bir miktar masraf ederek balkonu kapatabilirsiniz.

En ucuz camsız balkon kapatma yöntemleri bu şekilde sıralanabilir:

  • Store Perde Sistemi
  • Balkon Perdesi
  • Branda
  • Pimapen Balkon Kapatma

Yukarıdaki yöntemler balkonu camsız olarak kapatmak için en çok kullanılan yöntemlerdir. Sizde bu yöntemlerden birini kullanarak balkonunuzu daha uygun fiyata kapatabilirsiniz.

Cam Balkon Modelleri – Katlanır, Sürgülü, Isıcamlı

En Ucuz Balkon Kapatma Yöntemleri

Cam balkon fiyatlarının artması nedeniyle artık vatandaşlar balkonlarını ne ile kapatacaklarının yöntemlerini aramaya koyuluyor. En ucuz balkon kapatma yöntemlerini araştıranlar için bir kaç fikrimiz var. Daha önce bir çok kişi tarafından kullanılan bu yöntemler ile balkonu camsız kapatmak mümkün olabiliyor. Sizde bu yöntemlerden birini kullanarak balkonunuzu kapatmak ister misiniz? O halde hadi bir bir balkon kapatma fikirlerini inceleyelim.

Branda ile Balkon Kapatma

Balkon Kapama
  • Branda ile evinizin balkonunu kapatabilirsiniz. Ayrıca fermuar sistemi sayesinde dilediğiniz zaman açıp kapatma imkanınızda oluyor. Üstelik portatif balkon kapatma olarak en ideal yöntemdir.
  • Kafeler ve restaurantlarda kullanılan bu sistemi evinizin balkonunda kullanabilirsiniz.
  • Branda ile balkon kapatma yöntemi ile mutlaka daha önceden sizde karşılaşmışsınızdır.
  • Yakınınızda bir branda satışı yapan yer bulunuyorsa gidip görüşerek durumu bildirebilirsiniz. Metrekareyi bildirirseniz brandadan balkon kapatmak için ne kadar paranız gider öğrenebilirsiniz.

Bu videoyu da buraya bırakalım, fikir vermesi açısından…

https://www.youtube.com/watch?v=PfMu1Og_ILQ

Motorlu Balkon Store Perde Sistemi 

Camsız Balkon Kapatma
  • Balkon kapatma yöntemlerinden biri motorlu store perde sistemi ile balkonunuzu kapatabilirsiniz.
  • Motorlu tente sistemi özellikle restaurant ve kafelerde tercih edilen bir yöntemdir.
  • Bir motor sayesinde düğmeye basıldığı zaman store perde sistemi balkonu kapatır.
  • Bu sistemi yapan kişilerle görüşüp balkonunuzun metrekare bilgisini paylaşarak fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Balkon Perdesi ile Balkon Kapatma

Balkon Perdesi ile Balkon Kapatma
  • Balkon perdesi ile camsız olarak balkonunuzu kapatabilirsiniz. Balkon perdeleri camsız balkon kapatmanın en ideal yoludur.
  • Balkonda Korniş varsa satın alacağınız balkon perdesini bu kornişe takarsanız perde ile balkonu kapatmış olursunuz. Takmış olduğunuz balkon perdesi görseldeki gibi görünür.
  • Bulunduğunuz bölgede veya internet üzerinden balkon perdesi satın alabilirsiniz. Perde satın almadan önce ilk yapmanız gereken şey ölçü almak. Ölçüden sonra perdeyi satın alarak balkonu kapatabilirsiniz.

Pimapen Balkon Kapatma

Balkon kapatma

Pimapen balkon kapatma cam balkondan sonra en çok tercih edilen uygulamadır. Fiyatı daha uygun ve ısı yalıtımı ile ses yalıtımında da etkili olduğu için çok fazla tercih ediliyor.

Peki pimapen balkon kapatma nedir?

  • Balkon kapatma modelleri olarak en çok tercih edilen yöntem pimapen balkon kapatma yöntemidir.
  • Pimapen ile balkon kapatma cam balkona göre daha ucuz olduğu için tercih edilmektedir. Ayrıca ısı yalıtımı olarak pimapen camlar daha kullanışlı oluyor.
  • Özellikle de müstakil evlerde tercih edilen pimapen balkon kapatmanın ısı ve ses yalıtımında büyük etkisi vardır. Pimapen ile kapatılan balkonlar daha sıcak olur.
  • Pimapen balkon kapatma modelleri sayfasından görselleri inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

Pimapen ile balkon kapatma en çok tercih edilen yöntemdir. Uygun fiyatlı olması ve ısı yalıtımının daha iyi olması nedeniyle tercih edilen bu yöntem genellikle müstakil evlerde tercih edilir. Ev sahipleri bu yöntem ile balkonunu kapatarak yaz ve kış aylarında gönül rahatlığı ile kullanabiliyor. Bu yöntemin tek bir eksi yönü cam balkona göre estetik görünmemesidir. Ancak işlevsel ve fiyat olarak en uygun yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Cam Balkon Alternatifleri

Cam balkonun pahalı maliyetini ödemek istemeyenler alternatife yöneliyor. Pimapen, tente, branda ve balkon perdesi cam balkon alternatifleri arasındadır. Ancak tamamen kapalı bir alana sahip olmak istiyorsanız ya cam balkon , ya da cam balkona göre biraz daha fiyatı uygun olan pimapen balkonu tercih edecekseniz.

Branda ile balkon kapatılabilse de cam veya pimapen balkon kadar estetik ve sağlıklı olmayacaktır. Ancak bunların maliyeti size yüksek geliyorsa branda ile balkonu kapatabilirsiniz.

Birbirinden Şık Cam Balkon Perdesi Modelleri

Eğer balkonunuzu cam balkon ile kapatmaya bütçeniz yeterli gelmiyorsa alternatif yöntemleri deneyebilirsiniz. Pimapen ve branda ile balkon kapatma en çok tercih edilen alternatif yöntemdir. Özellikle de müstakil bir evde kalıyorsanız pimapen ile kapatmak sizin açınızdan hem tasarruflu olacak hemde balkonun daha sıcak kalması sağlanmış olacaktır. Pimapen cam balkona göre alanı daha sıcak tutar.

Ancak siz cam balkon yaptırmak istiyorsanız balkon mermerinden yukarı ve genişliği ölçerek fiyat araştırması yapabilirsiniz. Eğer tanıdık bir cam balkoncu varsa taksitli bir şekilde balkonunuzu kapatabilirsiniz. Balkonun estetiğini bozmadan kapatmak için en ideal yöntem cam balkondur. Diğer yöntemler ise sadece balkonu bir şekilde kapatmak içindir.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu