Kendin Yap

Duvardaki Klima Borusunu Gizlemek İçin 5 İpucu

Duvardaki klima borusunu gizlemek için 5 pratik ipucu. Klima borusunu saklamak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Klima borusu, herhangi bir evin önemli bir parçasıdır. Ancak, estetik açıdan çekici olmadıklarından, çoğu ev sahibinin hoşuna gitmeyebilir. Açıkta kaldığı için ev dekorasyonunda estetik görünümü olumsuz yönde etkiler. Neyse ki, bu çirkin boruları gizlemenin ve aynı zamanda alanınıza biraz stil katmanın birçok yaratıcı yolu vardır.

Türkiye’de evlerde klima kullanımı yaygınlaştıkça, klima kanalı açma işlemi de daha yaygın hale gelmiştir. Bu sayede klima taktıranlara boruyu bu kanaldan geçirerek dışarı verme imkanı doğuyor. Klima kanalı olmayan evlerde ne yazık ki ya tekrar bir inşaat süreci yaşayıp klima kanalı açmak, ya da boruyu gizlemek için alternatif yöntemlere başvurmak gerekiyor. Yapay sarmaşık, boru gizleme aparatı ve makrome ipler klima borusunu başarılı bir şekilde gizlemenin popüler yollarındandır. Bu yöntemlerle hem kolay bir çözüm elde eder hem de evinizin dekorasyonunu koruyabilirsiniz.

Burada amaç görüntüyü bozan bu klima borusunu alanın dekorasyonuyla mümkün olduğu kadar uyumlu hale getirerek görsel açıdan hoş bir hava oluşturmaktır. Bu estetik yönelim de ortaya çıkan klima borusu gizleme yöntemlerine bir göz atalım.

1. Yapay Sarmaşık

Doğal bir görünüm için klima borusunu yapay sarmaşıklarla gizleyebilirsiniz. Görüntü olarak doğal sarmaşıklara benzeyen bu dekoratif ürün, boru izlemede en çok tercih edilen ürünlerden biridir. Trendyol, Koçtaş ve N11 gibi e-ticaret mağazalarında satılmaktadır. Yapay sarmaşığı satın aldıktan sonra kendiniz kolayca borunun etrafına sarabilirsiniz. Böylelikle hem kötü hortum görüntüsünden kurtulmuş olursunuz hem de dekorasyona katkıda bulunmuş olursunuz. Yapay sarmaşıkları doğalgaz borusu gizleme işleminde de kullanabilirsiniz.

yapay sarmaşık

2. Klima Kanalı

Klima kanalı, klimadan çıkan boru ve kabloların bir arada toplanması için kullanılan malzemedir. Bu malzeme farklı ölçülerde satılmaktadır. Yeni yapılan inşaatlarda, klima kanalları genellikle duvarın içinden geçirilerek gizlenmektedir. Klima sonradan takılacaksa, boru ve kabloların gizlenmesi için tercih edilir. Klima hortumunu gizlemek için ise duvara monte edilen klima kanalı, alana dekoratif bir görünüm kazandırır.

klima kanalı

3. Boruyu Duvarın İçinden Geçirme

Klima borusunu gizlemek için kullanılabilecek yöntemlerden biri, boruyu duvarın içinden geçirmektir. Bu yöntem, klima borularını daha estetik bir şekilde gizlemek ve odanın görünümünü düzenlemek için oldukça etkili bir yoldur. Bu işlemi isterseniz, klimanın arkasından delik açarak, yada duvarda klima kanalı açarak gerçekleştirebilirsiniz. Klima kanalı açmak, daha fazla zaman ve çaba gerektirse de daha iyi bir sonuç verir.

klima borusu için duvar delme

4. Boru Gizleme Aparatı

Boru kapatma aparatları, boruların görüntüsünü ve şeklini değiştirmeden, üzerine takılan plastik bir kılıf ile boruları kapatır. Bu sayede, borular daha şık bir görünüme kavuşur ve mekanın dekorasyonuna uyum sağlar. Ev ve iş yerlerindeki klima borusunu kapatmak için farklı desenlere olan plastik aparatları arasından seçim yapabilirsiniz. Klima borusunu kendiniz gizleyebilirsiniz, çünkü bu aparatlar kolay monte edilir.

boru gizleme aparatı

5. Makrome İp

Makrome ip, son zamanlarda boruları gizlemede popüler olarak tercih edilen bir malzemedir. Klima borusunu, makrome ip kullanarak gizleyerek dekoratif bir görünüm oluşturabilirsiniz. İpi başlangıç yerinden silikonla yapıştırın. Borunun etrafına sıkı bir şekilde dolamaya başlayın. Sona geldiğiniz zaman ipi kesin ve tekrar silikonla yapıştırarak sökülmemesi için önlem alın. Dilerseniz üzerine süs eşyaları yapıştırarak daha estetik görünmesini sağlayabilirsiniz.

makrome ip ile klima borusu izleme

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu