Salon Dekorasyonu

Modern Şömine Modelleri

Modern şömine modelleri, son zamanlarda ev dekorasyonlarında sıkça görmeye başladığımız tasarımlardandır. Ev için hem dekoratif hem de fonksiyonel bir ısı kaynağı olduğu için tercih edilmektedir. Eski tarz şömine modellerini yeni, modern ve şık tasarımlara dönüştürerek ev dekorasyonuna farklı bir hava katabilirsiniz. Geleneksel taş şöminelerin yerine metal, cam, beton ya da seramik gibi malzemeler kullanarak çağdaş modern şömine tasarımları yaratabilirsiniz. Aynı zamanda bu malzemeler şöminenizin dayanıklılığını da artıracaktır.

Şömineler genellikle her ev dekorasyonunda tercih edilmez. Evin büyük olması da bu dekorasyonda etkili olmaktadır. Küçük evlerde de şömine kullanmak istiyorsanız elektrikli şömineleri size önerebiliriz. Televizyonun alt tarafına monte edilerek tasarlanan bu modeller, evinize hem ısı hem de modern bir görüntü katacaktır. Duvara monte edilmesini istemiyorsanız farklı şömine ürünleri de mevcut. Ayrıca şömineleri güzel gösteren bir önemli unsur odak noktası olmasıdır.

modern şömine modelleri

Modern Şömine Modelleri Nasıl Dekore Edilir?

Sadece ısı kaynağı olarak değil aynı zamanda da estetik bir görünüm için de tercih edilen şömine tasarımlarının çoğu zaman nasıl dekore edileceği hakkında çok fazla soru soruluyor. Evin büyüklüğüne, küçüklüğüne uygun hangi modeller tercih edilmeli ya da ev dekorasyon tarzına hangi modeller uyar gibi soruların cevaplarını sizlere vereceğiz. 6 farklı öneri ile modern şömine modelleri nasıl dekore edilir hakkında bilgiler vereceğiz.

Malzeme Seçimi

Modern şömineler için kullanılan malzemeler genellikle metal, beton ve cam gibi ürünlerdir. Bunlara bir de ahşap ve doğal taş eklenebilir. Bu malzemeler bir araya getirilerek odanın tasarımını ve büyüklüğü uygun olacak şekilde dekore edilebilir. Örneğin doğal taşlar ile siyah ya da beyaz metal kullanarak çok şık bir şömine modeli tasarlayabilirsiniz. Doğal ve endüstriyel bir tasarım istiyorsanız da ahşap ve metal sizin için uyumlu olacak malzemelerdendir.

modern şömine modelleri

Mobilya Kullanımı

Şömineyi dekore ederken en dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de mobilyaların düzenidir. Mobilya düzeni insan psikolojisi içinde önemlidir. Mobilyaların düzgün seçilmesi evin sıcaklığını dahada artırır. Bu yüzden mobilyaların daha açık tonlarda olması uygun olur mobilyalar ahşap bir orta sehpa ve ahşap dekor ürünleri ile tamamlanabilir. Mobilyaların kumaşınında yıkanabilir olması kolaylık açısından tercih sebebidir. Şöminenin ısısının iyi dağılması içinde odanın içinin çok mobilya olmaması gerekir. Şöminenin yakınında ikili koltuk veya berjer kullanabilirsiniz. Şömineyi mobilya düzeninin tam karşısına gelecek şekilde monte edebilirsiniz.

modern şömine modelleri

Aksesuar

Modern bir şömine dekorasyonunun en önemli detayların biri de aksesuarlardır. Şömine etrafına yerleştirilecek aksesuarlar özenle seçilir. Şık ahşap, metal benzeri şamdanlar, modern heykeller, renkli tablolar ve çiçeklerle süslenebilir. Bu şekilde boş alanlar doldurulup evin dekorasyonuna farklı bir hava katabilirsiniz. Şöminenin üst ya da alt kısmına mumlar ekleyebilirsiniz. Daha sıcak samimi bir ortam istiyorsanız da şöminenin alt tarafına bir raf yaparak odun ekleyebilirsiniz. Ayrıca şöminenin olduğu duvarı da duvar kağıdı, doğal taş gibi şeylerle dekore ederek farklı gösterebilirsiniz.

modern şömine modelleri

Renk Kullanımı

Modern şömine modelleri konusunda renk paleti de çok etkilidir. Ev dekorasyonunuzu ve şömine tasarımınızı bu renk paletine uygun bir şekilde yapmanızda fayda var. Örneğin sıcak bir ortam rahat yaratmak istiyorsanız eğer şöminenizde doğal taş ve ahşap kullanmanızı, ev dekorasyonunda renk olarak beyaz, krem ve kahve tonlarını kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Renk paleti genellikle soft renklerden oluşmaktadır. Koyu renkler de ise çoğunlukla gri, kahve siyah renklerden oluşmaktadır. Şömine koyu renk ise ev dekorasyonunuzu olabildiğince açık renk tercih etmelisiniz ki şömine kendini göstersin.

modern şömine modelleri

Minimalist Yaklaşım

Modern şömine modelleri düz hatlara ve açık renklere sahip minimalist yaklaşım ele alınmalıdır. Bu temel prensipler göz önünde bulunarak düzenlendiğinde şömine dekorasyonu tam istediğiniz gibi olacaktır. Minimalist bir düzen evin dekorasyonunu da doğrudan etkileyerek modern bir hava katar. Bu sayede şömine tasarımı ile evinize şık, samimi bir ortam kazandırmış olursunuz.

modern şömine modelleri

Kısacası modern şömine modelleri doğru tasarım ve malzeme ile size istediğiniz güzellikte bir dekorasyon verecektir. Evinizde sofistik ve sıcak bir ortam bahsettiğimiz 6 öneriye dikkat etmenizde fayda var. Bu öneriler sayesinde hem ev dekorasyonunuz hem de şömineniz evinizin odak noktası haline gelecektir. Umarız bu bilgiler sizin için faydalı olur.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu