Ev Dekorasyonu

Banyoda Kullanılan Dekoratif Aksesuarlar Nelerdir?

Banyolar evlerde yoğun olarak kullanılan alanlardan biridir. Evin her odasında olduğu banyo içinde şık bir tasarım ve dekoratif aksesuar kullanımı olmaktadır. Bu yüzden banyonun hem fonksiyonelliğini bozmayacak hem de estetik açıdan güzel gösterecek ürünler tercih edilmelidir. Banyo için tercih edeceğiniz dekoratif aksesuarlar sadece dekoratif değil aynı zamanda pratik ve işlevsel olmalıdır. Banyonuz için kullanabileceğiniz çeşitli aksesuarlardan bahsedelim sizlere.

Banyoda Kullanılan Dekoratif Aksesuarlar

Banyodaki hem dekoratif hem işlevsel aksesuarlarla ilgili 10 farklı öneri sunacağız.

Depolama Düzenleme

Banyolar genelde küçük dizayn edildiği için depolama ve düzenleme alanı bulmakta zorluk çekilebiliyor. Banyoda kullanılacak eşyalar için depolama alanları önemlidir. Peki bu depolama alanları nelerdir? Banyo dolaplarının yakınına, boş bir duvara monte edilen raflar, duşakabin rafları ya da banyo dolabının altına sığabilen sepetler diyebiliriz.

dekoratif aksesuarlar

Duvara monte edilen raflara kremlerinizi, makyaj malzemelerinizi ya da traş makinesi gibi ürünleri koyabilirsiniz. Bunun yanı sıra yapay ya da canlı bitkiler ve oda kokuları ile raflarınıza tatlı bir hava katabilirsiniz. Duşakabin içine konulan raflarda da duş jeli, şampuan, krem ve lif ihtiyacınız olacak ürünleri koyabilirsiniz. Dolap altındaki sepetlere de dolap içinde yer kalmayan deterjan, tuvalet kağıdı ya da diğer kişisel eşyalarınızı koyabilirsiniz.

dekoratif aksesuarlar

Duş Aksesuarları

Duş içerisinde birçok kişisel eşya bırakırız. Bu eşyaları düzenli bir şekilde bırakmak ihtiyacımız olduğunda daha kolay bulmamızı sağlar. Bu yüzden duş içerisinde bazı dekoratif aksesuarlara ihtiyaç duyarız. Duş rafları genellikle bu ihtiyacımızı karşılayacak en önemli aksesuarlardan biridir. Şampuan, saç kremi, duş jeli, bakım losyonu ve lif gibi birçok ürünü raflara koyarak daha temiz ve düzenli bir duş görünümü sağlayabiliriz.

dekoratif aksesuarlar

Lavabo Üzerine Konulan Aksesuarlar

Banyo aksesuarlarının bir diğer kullanım alanı ise lavabo üstüdür. Lavabonuzun büyüklüğüne ve modeline göre kullanacağınız aksesuarlar değişiklik göstermektedir. Eğer büyük bir lavaboya sahipseniz şık tepsi üzerine oda kokusu ve sulukent tarzı dekoratif aksesuarlar kullanabilirsiniz. Ya da hasır sepet içerisine havluları ve diğer kullanmak istediğiniz aksesuarları koyabilirsiniz. Genel olarak lavabo üzerine konan aksesuarlar oda kokusu, oda spreyleri, küçük çiçekler ve havlular diyebiliriz. Bu aksesuarları sepet ya da şık mermer tepsilere koyduğunuzda bambaşka bir hava katacaktır.

dekoratif aksesuarlar

Aydınlatma Aksesuarları

Dekoratif aksesuarları kullanırken genellikle banyonun büyüklüğü ve küçüklüğü önemlidir. Banyonun büyüklüğüne göre daha fazla aksesuar kullanabilirsiniz. Örneğin büyük banyolarda loş ışık sevenler için abajur ya da lambader tarzı aydınlatma ürünlerini kullanabilirsiniz. Küçük banyolarda ise alanı daraltmamak için büyük avizeler ve lambaderler yerine mum ve spot ya da led ışıklardan faydalanabilirsiniz. Küçük banyolar için şunları da önerebiliriz; ayna üstü aplik, ışıklı askı boru, raf aydınlatma, banyo duvar apliği gibi öneriler verebiliriz.

dekoratif aksesuarlar

Banyo Aynaları ve Makyaj Aksesuarları

Banyoda ayna temel ihtiyaçlardan biridir. Traş olan, diş fırçalayan ya da makyaj yapan kişiler için oldukça gereklidir. Banyo aynalarını dekorasyona uyum sağlayacak şekilde yuvarlak, kare ya da geometrik şekilli olarak alabilirsiniz. Bir de ayrıca makyaj yapanlar için makyaj malzemelerini koyacak dekoratif aksesuarlar, düzenleyiciler almakta fayda var. Hem ürünleri kaybetmemek hem de banyoyu daha düzenli tutmak için önemlidir.

dekoratif aksesuarlar

Banyo Temizlik Aksesuarları

  • Temizlik seti
  • Temizlik fırçası
  • Banyo paspası
  • Kağıt peçetelik
  • Sabunluk

Banyo temizlik aksesuarları genellikle set şeklinde alınır. Setin içerisinde olmayan bazı parçalar bunlardır. Banyo paspası da dekorasyonda önemli bir rol oynar. Banyonuzun renklerine ve büyüklüğüne göre şık bir banyo paspas takımı ya da tekli banyo paspası kullanabilirsiniz. Bu ürünlerde dekoratif aksesuarlardır.

dekoratif aksesuarlar

Kişisel Bakım Aksesuarları

Kişisel bakımların yapıldığı alanlar genellikle banyolardır. Bu yüzden kişisel bakım ürünlerinizi koymak için bazı aksesuarlara ihtiyaç duyarsınız. Banyolarda kullanılan kişisel bakım ürünleri nelerdir;

  • Saç kurutma makinesi
  • Tarak, fırça
  • Diş fırçası
  • Tıraş makinesi
  • Saç düzleştirici
  • Jilet veya epilasyon aleti

gibi örnekler verebiliriz. Bu ürünleri banyo dolabına, raflara ya da saklama sepetlerine koyabilirsiniz.

Banyo için kullanılan dekoratif aksesuarlar banyonun bütünlüğü için önem taşır ve aynı zamanda banyo dekorasyonunuza tamamlayıcı bir etki yapar. Kısacası aksesuarları seçerken banyonuzun büyüklüğünü ve dekorasyonunu göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz. Çok şık dekoratif aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Umarız yazımız size bu konuda yardımcı olur.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu