Ev Dekorasyonu

3 Farklı Öneri ile Yemek Odası Dekorasyonu

Evin odak noktalarından biri yemek odası diyebiliriz. Sevdiğiniz insanlarla, dostlarınızla bir araya gelerek hoş sohbetler ettiğiniz, güzel sofraların kurulduğu bir alandır. Yemek odasının dekorasyonu evinizin genel estetiğine de katkı sağlar. Bu yüzden yemek odası dekorasyonuna özen göstermenizde fayda var. Ayrıca dekorasyona özen göstermeniz sonucunda yaşam tarzınıza, zevkinize ve estetik görünüme göre en iyi yemek odasını tasarlamış olursunuz.

yemek odası

Yemek odaları belirli mobilyalardan oluşmaktadır. Bu mobilyalar; yemek masası, sandalyeler, konsol, vitrin diyebiliriz. Ancak değişen ve gelişen ev dekorasyonlarında son zamanlarda konsol ve vitrin çok sık görülmemektedir. Buna birazda yeni yapılan evlerin m2′ lerinin küçülmesinin etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Yemek odanızı dekore ederken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Peki bunlar nedir?

Yemek Odası Dekorasyonu için 2 Farklı Öneri

1- Evin Boyutu

Mevcut alanı en iyi şekilde değerlendirerek istediğiniz görüntü de yemek odası tasarlayabilirsiniz. Evin boyutu eğer küçük ise ona göre bir yol izlemelisiniz. Küçük boyutlu yemek odası tasarımı için şunlara dikkat etmelisiniz;

  • Masa seçerken uzun ve dar yapıya sahip bir masa tercih etmelisiniz. Oval ya da dikdörtgen masalar sizin için daha kullanışlı olacaktır. Bu sayede diğer mobilyalar için kullanım alanı kalacaktır.
  • Dar ve küçük alanlar için duvara ayna monte edilmesi en çok tavsiye edilen önerilerden biridir. Yemek odası dekorasyonu için hem şık hem de ferah bir görüntü oluşmasını sağlar.
  • Avize, lambader ve abajur tarzı aydınlatma ürünleri yerine spot ya da asma aydınlatma ürünleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Odanın karışık görünmesini engeller.
  • Duvar ve mobilya rengi de bu dekorasyon için oldukça önemlidir. Olabildiğince açık renkler kullanarak sade ve ferah bir alan yaratmalısınız.
  • Depolama alanı için konsol kullanamıyorsanız küçük şık komidinlerde işinizi görecektir. İşlevsel ve fonksiyonel komidinler sayesinde alanınız oldukça derli toplu gözükecektir.

yemek odası

Büyük boyutlu yemek odası tasarımı için şunlara dikkat etmelisiniz;

  • Masa ve sandalye seçiminde 8-10 kişilik modelleri tercih edebilirsiniz. Alanınızın büyük olduğunu düşünecek olursak 4-6 kişilik modeller çok hoş durmayabilir.
  • Masanın geniş ve uzun olması gelen misafirlerin rahat etmesi açısından önemli bir durumdur. İster oval ister dikdörtgen kenarlı masa tercih edebilirsiniz. Ancak büyük yemek odaları için yuvarlak masa kesinlikle kullanmamalısınız.
  • Bu dekorasyonda konsol ve vitrin tarzı mobilyaları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hem depolama açısından size yardımcı olur hem de şık bir görüntü oluşturur.
  • Boş alanınız fazla kalıyor ve kötü duruyorsa şık lambader ya da abajurlarla farklı bir hava katabilir, aynı zamanda büyük saksı bitkileri de ekleyebilirsiniz.
  • Masa üzerine gelecek şekilde ayarlanmış sarkıt avizelerde yemek odası dekorasyonunuz için çok şık bir hava yaratabilir.
  • Duvar renginiz açıksa mobilyalarınıza uyum sağlayacak şekilde çok açık olmayacak yemek masası ve sandalyeler tercih edebilirsiniz. Duvar renginiz koyu ise açık renklerde tercih etmenizi öneririz.

yemek odası

2- Evinizin Stilini Belirleyin

Yemek odanız için mobilya boyutlarına karar verdikten sonra sıra işin en eğlenceli kısmına geliyor. Stil belirleme kısmı. Salon ve genel ev dekorasyonunu da göz önünde bulundurarak nasıl bir tarz yaratmak istediğinize karar vermelisiniz. Ev dekorasyonunda birçok tarz olduğu için seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Ancak salon dekorasyonunuzu göz önünde bulundurarak karar vermeniz daha kolaylaşabilir. Sizin için 2 farklı stilden örnek vererek yemek odanızı tasarlamanıza yardımcı olabiliriz.

yemek odası

  • Modern ve Minimalist Yaklaşım

Sade ve şık hatlara sahip mobilyalar ve renklerle dekore edilmiş olan tarzlara genellikle modern ve minimalist tarz denilmektedir. Ahşap bir yemek masası, beyaz kumaş kaplanmış sandalyeler ve yine açık renklerde depolama alanı için komidin ya da konsol tercih edebilirsiniz. Genellikle bu tarzda nötr ve yumuşak renkler kullanılır. Modern ve minimalist tarzda az sayıda dekoratif parçaya yer vermelisiniz. Birkaç obje ile odak noktası oluşturabilirsiniz.

yemek masası

  • Rustik Yemek Odası Tasarımı

Ahşap ve doğal malzemelerin ön planda olduğu tasarımlardan biridir. Son zamanlarda ev dekorasyonlarında çok sık gördüğümüz  bu tarz, yemek odası içinde sevilerek kullanılmaktadır. Bu tarzda asıl amaç sıcak, samimi ve hoş bir ambiyans yaratmaktır. Doğal malzemelerden yapılmış masa ve sandalyeleri pastel tonlar ile kombinleyerek istediğiniz gibi yemek odası tasarımı yapabilirsiniz.

yemek masası

Yemek odanızı tasarlarken bahsettiğimiz unsurlara dikkat ettiğinizde hem evinizin dekorasyonuna uyum sağlayacak hem de içinize sinecek bir tasarım elde etmiş olursunuz.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu