Faydalı Bilgiler

Bir Odaya Kaç Metre Duvar Kağıdı Gider?

Duvar kağıdı genellikle evin her odasında kolayca uygulanabilen ürünlerden biridir. Evinizin herhangi bir odasında farklı, şık bir görüntü ya da tasarım istiyorsanız duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda temizlenmesi de çok kolaydır. Dekorasyonunuza göre istediğiniz model, desen ve renkte duvar kağıdı bulabilirsiniz.

Duvar için kullanacağınız kağıdı istediğiniz renk ve desende bulduktan sonra konu asıl soruya geliyor. Bir odaya kaç metre duvar kağıdı gider? Her evin ve odanın farklı bir büyüklüğü olduğunu düşünerek hareket etmek gerekiyor. Bu yüzden bazı standart ölçüler üzerinden hesaplama yapacağız.

Duvar Kağıdı Rulo Hesaplama Nasıl Yapılır?

Duvar Kağıdı Nasıl Hesaplanır?

Ev dekorasyonuna farklı bir hava katmak ya da yeniden dekore etmek isteyen çoğu insan evin bir odasında ya da duvarın bir köşesinde duvar için aksesuar olarak kağıt kullanıyor. Duvar için kullanılan kağıdı ürünleri de birçok ürün gibi kalitesine göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca kimi insan kendisi duvar için kağıt uygulaması yaparken kimi de profesyonel biri ile anlaşarak duvar için kağıtı uygulaması yaptırıyor. Kendi, duvar için kağıt uygulaması yapmak isteyen için asıl soru bir odaya kaç metre duvar kağıdı gider?

Bir Odaya Kaç Metre Duvar Kağıdı Gider?

Bir Duvara Kaç Metre Duvar Kağıdı Gider?

Rulosu 20 TL’ye duvar için kağıt çeşitleri mevcut. İşçilik size ait olursa eğer bu durumu çok uygun fiyatlarla tamamlayabilirsiniz. Ancak duvara uygulanacak kağıt için doğru hesaplama çok önemlidir. Doğru hesaplama için de ilk olarak bilmemiz gereken 1 top kağıdın kaç m2 olduğu. Bir diğer bilmemiz gereken ise duvar metrekare hesabının nasıl yapıldığı ile ilgili. Şimdi onların detaylarından bahsedeceğiz.

Bir Odaya Kaç Metre Duvar Kağıdı Gider?

1 Rulo Duvar Kağıdı Kaç Metrekaredir?

Son zamanlarda farklı boyutlarda birçok duvar için kağıt piyasaya sürülmüştür. Ancak duvar için kullanılan kağıdın dünya genelinde standart bir boyutu vardır. 53cmX10.5 metre dünya standartlarında onay almış duvar kağıdı boyutudur. Kısacası bir duvar kağıdının eni 53 cm, boyu 10,5 metredir. Bu ebatlar göz önünde bulundurulduğunda bir rulo duvar kağıdı 5,32 metrekaredir. Ancak bahsettiğimiz ebatın standart duvar kağıtları için olduğunu tekrar söyleyelim.

Bir Odaya Kaç Metre Duvar Kağıdı Gider?

Duvar M2 Hesaplama Bilgileri

Bir diğer önemli olan hesaplama ise duvarın metrekaresini hesaplamadır. Bu hesaplamayı yapmak için ilk olarak duvarın eni ve boyunu ölçüyoruz. En ve boy ölçülerini öğrendikten sonra o duvarın net yüzölçümüne ulaşmak için en ve boy ölçülerini çarpıyoruz. Örnek verecek olursak eğer duvarın yüksekliği 3m, eni ise 5m. 3m ve 5m’yi çarptığımızda çıkan sonuç duvarınızın yüzölçümüdür. Ancak bu sadece odadaki tek bir duvar için geçerli bir sonuçtur. Eğer odada bulunan tüm duvarları kaplamak istiyorsanız, odada 4 duvar bulunduğunu varsayarsak bu sonucu 4 ile çarpmalısınız. Yani 15m2X4 yaparak diğer duvarlara da yetecek kadar kağıt alabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken odadaki kapı ve pencerelerdir. Odada olan kapı ve pencereleri bu metrekareden düşmelisiniz.

Bir Odaya Kaç Metre Duvar Kağıdı Gider?

Bir Odaya Kaç Rulo Kağıt Kullanılmalı?

Duvar dekorasyonu konusunda en sık sorulan sorulardan biri. Cevabı ise çok basit. Yukarıda bahsettiğimiz hesaplamalardan sonra duvarın metrekaresini bulacaksınız. Bulduğunuz sonucu ise rulonun metrekaresine bölmelisiniz. Örneğin 24 m2 olan bir alanı kağıt ile kaplayacaksınız, seçtiğiniz rulonun da dünya standartlarına göre 5,32 m2 olduğunu varsayarsak 24/5,32 işlemi yapmanız gerekmektedir. Çıkan sonuç 4,51 m2 olacaktır. Kısacası duvar için 5 ruloya ihtiyacınız olacaktır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir durum vardır. Desenli kağıtlar düz olan modellere farklılık gösterebilir. Bu yüzden 1 ya da 2 adet fazla almanızı tavsiye ediyoruz.

Bir Odaya Kaç Metre Duvar Kağıdı Gider?

100 M2 Ev İçin Kağıt Hesaplama

Sıklıkla sorulan sorulardan biri de 100 m2 ev için ne kadar kağıt kullanılması gerektiği ile ilgili. İlk olarak 100 m2 evin tüm duvarları kağıt ile kaplanacak mı bunu bilmek lazım. Eğer tüm odalar kağıt ile kaplanacaksa yukarıda belirttiğimiz işlemlerden yola çıkarak sonuca ulaşabilirsiniz.

Bir Odaya Kaç Metre Duvar Kağıdı Gider?

Duvar İçin Kağıt Seçiminde Önemli Öneriler!

Duvar için kağıt kaplama uygulamasını kendiniz yapmıyor, profesyonel bir ekibe yaptırıyorsanız eğer işlem boyunca takip etmenizi öneririz. Montaj için açılan ruloların kaç adet olduğunu bir yere not etmelisiniz. Bazen montajı yapmaya gelen kişiler tarafından kandırılma durumları, daha fazla para alma durumları söz konusu olabiliyor. Bu yüzden işi takip ve not etmeniz sizin kandırılma ihtimalinizi ortadan kaldırır. Ayrıca uygulamadan sonra kalan ruloları saklamanızda fayda var. İlerleyen yıllarda duvar kağıdınızda herhangi bir yıpranma olursa kalan rulolar sayesinde yıpranmış yeri onarabilirsiniz.

Duvar için yapılan kağıt uygulamaları hakkında paylaşacağımız detaylı bilgiler bu şekilde. Duvar kağıdı uygulaması yaptığınızda umarız bu bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu