Ev Dekorasyonu

Ekru Renk : Ev Dekorasyonunda Modern Şıklığın Adı

Renkler hayatımızın neredeyse her alanında var. Modada, ev dekorasyonlarında ya da sanatla ilgili konularda hep karşımıza çıkıyor. Son dönemlerde de renkler arasında ekru renk kendini biraz daha ön plana çıkarmayı başardı. Doğallığın ve sadeliğin simgesi haline gelmiş olan bu rengi ev dekorasyonlarında sıkça görmekteyiz. Peki bu ekru renk nedir? Detaylı bir şekilde inceleyelim.

Ekru Renk Nedir? Hangi Renklerden Oluşur?

Hafif kahverengi tonları içeren, beyaz ve kahverenginin karışımından elde edilen bir renktir. Özünde beyaz rengine daha yakındır. Fransızca da ham işlenmemiş keten anlamına gelmektedir. Dilimize de oradan geçmiştir. Ekru renk doğal bir zarafeti ve sakinliği temsil eder. Rahatlık ve huzur ile ilişkilendirilmektedir.

Ekru Renk Hangi Renklerle Uyum Sağlar?

Her renkle uyum sağlayan nadir renklerden biridir. Açık renkler arasında dekorasyonda en çok kullanılan renklerdendir. Evi dekore ederken de bu rengi kullanacak olanların en çok sorduğu sorulardan biri de ekrunun hangi renklerle uyum sağladığı ile ilgili. Bakalım bu renk hangi renklerle kombinlenebilir.

Ekru, kahverengi ve beyazın birleşmesi sonucu oluşan bir renk olduğu için toprak tonlarını içeren birçok renkle kombinlenebilir. Kırmızı, mavi, pembe, mavi, yeşil, beyaz ve gri gibi renklerin açık ya da koyu tonlarıyla kombinlenebilir. Ve dekorasyonda tamamlayacı bir etki yaratır.

Ekru Rengin Özellikleri Nelerdir?

Krem ve bej gibi renklere en çok benzeyen renk ekrudur. Ancak bu rengin tek farkı daha belirgin bir kahverengi alt ton içermesidir. Bu sayede ev dekorasyonuna sıcak bir hava ve doğallık katar. Beyazın yumuşak bir versiyonu olarak da biline ekru renk, genellikle doğanın yatıştırıcı tonlarına benzetilir. Farklı tonlarda da görebileceğimiz bu renk yaşam alanlarına sıcak, samimi ve ferah bir atmosfer yaratır. İç mekan tasarımlarında doğal, minimalist ve sade bir görüntü isteyenler için ideal bir renktir. Duvar renklerinden mobilyalara aksesuarlardan tekstil ürünlerine kadar birçok alanda bu rengi görmeniz mümkün.

Ev Dekorasyonda Ekru Nasıl Kullanılır?

Bu renk ev dekorasyonunda çok yönlü olarak kullanılmaktadır. Kullanacağınız herhangi bir renkle kolayca uyum sağlar. Evinizde tasarlamak istediğiniz her tarz için bu rengi kullanabilirsiniz. Bu renk duvar boyalarında da sıkça kullanılmaktadır. Küçük evlerde bu renk evi ferah ve aydınlık göstermektedir. Aynı zamanda koltuk kumaşlarının rengini de ekru tercih edebilirsiniz. Yemek masasının sandalyeleri içinde bu rengi düşünebilirsiniz. Ekru renge mermer ve ahşap detaylar çok yakışır.

Örneğin salon dekorasyonundan yola çıkarak bir tasarım yapacak olursak, duvar rengini ekru, mobilyaları da pastel tonları olan mint yeşili ya da açık mavi gibi renklerden tercih edebilirsiniz. Ortaya şık bir ekru renklerinde mermer sehpa ya da ahşap bir sehpa, tv ünitenizi de yine dekorasyona uyum sağlayacak ekru ya da beyaz rengini kullanarak tamamlayabilirsiniz. Ayrıca dekoratif aksesuarlar ile de salona renk katabilirsiniz.

Ekru Aydınlatma Modelleri

Ev dekorasyonlarında aydınlatmanın önemli bir yeri vardır. Sarkıt avizeler, lambaderler ya da abajurlar gibi aydınlatma modelleri dekorasyona tamamlayıcı etkileri yüksektir. Ekru renklerinde abajurlar ya da lambaderleri yatak odanızda, çocuk odasında ya da salonda kullanabilirsiniz. Hem şık durur hem de görüntü olarak dekorasyonu daha bütün bir şekilde gösterir.

Ekru Rengin Psikolojik Etkileri

Her rengin farklı bir psikolojik ve duygusal etkisi vardır. Bu renk için detaylı bir inceleme yapıldığında insanlar üzerinde sakinleştirici etkisi olduğu sonucuna varılmıştır. Aynı zamanda dinginlik ve huzur hissi veren renklerden biridir. İnsanları stresten uzaklaştırmak için bu rengin kullanılması önerilmektedir. Düzen ve temizlik açısından fazla titiz olanlar da bu rengi tercih etmelidir. Evi daha düzenli ve temiz gösterir.

Ekru Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu rengi dekorasyonda kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Açık bir renk olduğu için kolay bir şekilde kirlenebilir. Bu yüzden duvar boyası olarak alacağınız markanın kolay silinebilen bir marka olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra koltuk kumaşı seçiminde de kolay silinebilir ya da yıkanabilir bir kumaş tercih etmelisiniz. Kısacası bu rengi nerede kullanıyorsanız kolay temizlenme özelliği olması sizin için önemli olacaktır.

Bu rengin zarafeti, sakin ve sıcak duruşu evinize huzur verecektir. Ev dekorasyonunda kolay kombinlenen ve kolay uyum sağlayan bu renk ile yaşam alanlarınızda ferah, aydınlık bir görüntü yaratabilirsiniz.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu