Faydalı Bilgiler

100 M2 Ev İçin Kaç M3 Kereste Kullanılır?

İnşaat yaparken tüm malzemeleri dikkatli bir şekilde kullanmak gerekiyor. Kereste de o malzemelerden biri. Bu yüzden 100 m2 ev için kaç m3 kereste kullanılır sorusunu doğru bir şekilde cevaplamak gerekiyor. Bütçenizi yormayacak aynı zamanda da evinizin sağlamlığını sorgulatmayacak şekilde kereste kullanımına ihtiyacınız olacak.

İnşaat projeleri heme tasarlanıp yapılmaya başlanan işler değildir. Detaylı bir süreç sonucunda ev tasarımları ortaya çıkmaktadır. Özellikle inşaatlarda kereste kullanımı hem sağlamlalık hem de estetik görünüm için oldukça önemlidir. Bu yazımızda sizlere detaylı bir şekilde 100 m2 ev için kaç m3 kereste kullanıldığı hakkında bilgi vereceğiz.

100 M2 Ev İçin Kaç M3 Kereste Kullanılır?

Bu sorunun cevabı, kullanılacak kerestenin türüne, kalitesine, kullanım amacına ve inşaat detaylarına bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, evin tasarımı, duvar kalınlıkları, tavan yükseklikleri gibi faktörler de hesaba katılmalıdır. Ancak genel bir tahminle, bir evin inşası için kullanılacak kereste miktarını belirlemek için 1 m²’lik bir alan için ortalama kereste miktarını bilmek yararlı olabilir.

Genel bir kılavuz olarak, bir evin çatı, duvarlar, döşeme gibi farklı bölümleri için kullanılan kereste miktarı değişiklik gösterebilir. Ancak, bir m² için yaklaşık 0.1 ila 0.2 m³ kereste kullanılabileceğini söylemek mümkündür. Bu durumda, 100 m²’lik bir ev için genel bir tahminle 10 ila 20 m³ kereste kullanılabilir.

Ancak, tam bir hesaplama için bir mimar veya inşaat mühendisiyle çalışmak daha uygun olacaktır. Projenizin spesifik gereksinimlerini anlamak ve en doğru tahminleri almak için bir uzmana başvurmanızı öneririm.

100 M2 Eve Ne Kadar Kereste Gider?

100 m2 ev için kaç m3 kereste gider sorusu inşaat yapılırken en çok sorulan sorulardandır. Bu hesaplamayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Evin duvar kalınlığı, çatı yapısı, pencere ve kapı açıklıkları gibi faktörler ve  kereste türü de dikkat edilmesi gereken unsurlar arasındadır. 100 m2 ev için kullanılacak olan kereste 20 – 25 m3. 

100 M2 Ev İçin Kaç M3 Kereste Kullanılır?

Kereste Türü

Kereste türleri kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır.

Sert Keresteler : Yapraklarını sonbaharda döken ağaçlardan elde edilen kerestelere sert keresteler denir. Karaağaç, ceviz, meşe, huş ağacı, akaçaağaç ve ıhlamur gibi ağaçlardan sert kereste elde edilir. En çok mobilya ve ince doğramacılık işlemlerinde kullanılırlar.

Yumuşak Keresteler : Yaz kış yapraklarını dökmeyen ağaçlardan elde edilen kerestelerdir. Bu ağaçlar ; çam, ladin, köknar ve sedir. Sert keresteye göre çok daha hafif ve sağlamdır. Yumuşak keresteler daha çok yapı malzemesi olarak kullanılır.

Duvar Kalınlığı

100 m2 ev için kullanılan kerestelerde duvar kalınlığı önemli bir faktördür. Duvar kalınlığı arttıkça kullanılacak kereste de  artmaktadır. 10 cm kalın olan bir duvar için 2,5 m3 kereste kullanılırken 20 cm için 5 m3 gerekmektedir.

Çatı Yapısı

Çatı yapısında kullanacağınız kereste miktarı çatı da kullanılan diğer malzemelerle orantılı diyebiliriz. Örnek olarak metal kiremitli bir çatı için 5 m3 kereste kullanılırken ahşap kiremitli bir çatı için 10 m3 kereste gerekir.

Pencere ve Kapı Açıklıkları

Bu alanda kullanılan kereste miktarı azdır. Örnek verecek olursak eğer 100 m2 ev için kullanılan kereste 20 m3 iken pencere ve kapı açıklığında ihtiyaç olan kereste sayısı 18 m3 olacaktır.

100 M2 Ev İçin Kaç M3 Kereste Kullanılır?

Ahşap Ev İçin Kaç M3 Kereste Kullanılır?

100 m2 ahşap ev için kullanılacak olan kereste sayısını gelin birlikte hesaplayalım. İhtiyaç olan kereste sayısını bulmak için bir formül var. Bu linkte verilen ölçüleri girdikten sonra kereste ihtiyacınızın ne kadar olduğunu kolayca hesaplayabilirsiniz.

https://www.madenkereste.com/kereste-hesapla/

 

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu