Ev Dekorasyonu

Suya Dayanıklı Parke Modelleri Nelerdir?

Yer döşemelerinde genellikle uzun ömürlü, dayanıklı modeller tercih ediliyor. Suya dayanıklı parke modelleri de bu yüzden son yıllarda sıkça ev dekorasyonlarında kullanılmaya başlandı. Ev dekorasyonunda zemin kaplamaları evin estetik açıdan görüntüsünü belirleyen en önemli faktörlerden biri olduğu için hem dayanıklılığına hem de tasarımına dikkat edilmelidir.

Ev dekorasyonlarında kullanılan suya dayanıklı parke modellerinde her geçen gün tasarım ve fiyat değişiklik göstermektedir. Her marka bu modeli farklı fiyatlarla satışa koyabiliyor. Bu farklı fiyatların içerisine evin büyüklüğü, modelin su geçirmezlik oranı gibi etkenler de ekleniyor. Bakalım suya dayanıklı parke modelleri nelermiş.

Suya Dayanıklı Parke Modelleri

Ev dekorasyonunda zemin kaplamaları, mekanın genel görünümünü belirleyen önemli bir unsurdur. Zemin kaplamaları arasında öne çıkan ve son yıllarda büyük ilgi gören suya dayanıklı parke modelleri, hem estetik bir görünüm hem de dayanıklılık sağlayarak ideal bir tercih sunmaktadır. Bu parke modelleri AGT, EGGER, SERFLOOR, VARİO, AQUAFLOOR olarak bilinmektedir.

AGT Sudan Etkilenmeyen Parke Modelleri

AGT, inovatif tasarımları ve kaliteli ürünleriyle bilinen bir zemin kaplama markasıdır. Özellikle suya dayanıklı parke modelleri ile dikkat çeken AGT, estetik görünümü, dayanıklılığı ve çeşitli tasarım seçenekleriyle ev dekorasyonuna katkıda bulunmaktadır. Bu yazıda, AGT’nin suya dayanıklı parke modellerine dair detaylı bilgileri bulabilirsiniz. AGT parke modelleri;

  • AGT Su Defnesi Serisi
  • AGT Epona Serisi
  • AGT Elegance Serisi
  • AGT Foresta Serisi
  • AGT Grande XL Serisi
  • AGT Natura Serisi
  • AGT Prestige Serisi
  • AGT Hybrid Serisi

bu modellerin hepsi suya dayanıklıdır. Eviniz en uygun olanı içlerinden seçebilirsiniz.

EGGER Sudan Etkilenmeyen Parke Modelleri

Egger markası da suya dayanıklı parke modelleri ile adından sıkça söz ettirmektedir. Ayrıca estetik anlamda da çok şık parke modellerine sahiptir. EGGER, yılların deneyimi ve yenilikçi tasarımlarıyla bilinen bir marka olarak, suya dayanıklı parke modelleri ile dikkat çekmektedir. Bu yazıda, EGGER’in suya dayanıklı parke koleksiyonlarına dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. EGGER parke modelleri;

  • Aqua+ Teknolojisi ile EGGER Aqua+ Serisi
  • EGGER Pro Aqua Serisi
  • EGGER Comfort Serisi
  • EGGER King Size Aqua Serisi
  • EGGER Large Serisi
  • EGGER Classic Aqua+ Serisi
  • EGGER GreenTec Aqua+ Serisi

EGGER marka parke modelleri bu şekildedir. İçlerinden sizin için en uygun olan modeli seçebilirsiniz.

SERFLOOR Sudan Etkilenmeyen Parke Modelleri

SERFLOOR, yenilikçi tasarımları ve kaliteli üretimiyle öne çıkan bir zemin kaplama markasıdır. Özellikle suya dayanıklı parke modelleri ile ev sahiplerine estetik ve dayanıklılığı bir arada sunmaktadır. SERFLOOR’un suya dayanıklı parke koleksiyonlarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Serfloor parke modelleri;

  • Aquaguard Teknolojisi
  • Green LVT Derzli
  • Green LVT Dersiz
  • Green LVT
  • Galaxy
  • İzolasyon Tabanlı

Serfloor markasına ait parke modelleri bu şekildedir. Eviniz için en uygun modeli seçip döşetebilirsiniz.

VARİO Sudan Etkilenmeyen Parke Modelleri

Sudan etkilenmeyen bir diğer parke markası da Vario’dur. Hem dayanıklılık hem de estetik açıdan sevilerek kullanılmaktadır. Ancak suya dayanıklı modeller konusunda çok fazla çeşitliliğe sahip değildir. İçerisinde sadece bir seri suya dayanıklı model vardır. O da VARİO Aqua Serisi. Bu serinin içerisinde 6 farklı renk ve desende parke bulunmaktadır. Eviniz için en uygun olacak modeli tercih edebilirsiniz.

AQUAFLOOR Sudan Etkilenmeyen Parke Modelleri

Geri dönüşümlü ham maddeden üretilen bu marka en çok tercih edilenler arasındadır. Suya dayanıklı parke modelleri konusunda çok fazla renk çeşitliliğine sahiptir. Bu yüzden ev ve iş yerlerinde çok sık kullanılmaktadır. Suya dayanıklılığının yanı sıra sessiz ve leke tutmayan ürünlere sahiptir.

Kolay döşenebilen, dayanıklı, uzun yıllar kullanılsa bile ilk günki yenliğini koruyan parke modellerine sahiptir. Aynı zamanda sadece suya değil ateşe karşı da dayanıklı bir markadır. Gönül rahatlığı ile ev ve iş yerlerinde kullanabileceğiniz parke modellerinden biridir.

Suya Dayanıklı Parke Modellerinin Fiyatları

Suya dayanıklı modellerin yanı sıra bir de suya dayanıklı parke çeşitleri vardır. Onlarda porselen, vinil, laminat ve graniğ parke olarak bilinmektedir. Ancak bu çeşitler için %100 bir suya dayanıklılık garantisi verilemez. Çünkü farklı modellerde üretilen birçok çeşidi vardır. Profesyonellerden yardım almakta fayda var.

Gelelim sudan etkilenmeyen parke modellerinin güncel fiyatlarına;

AGT markasından başlayacak olursak eğer, genellikle fiyatları diğer parkelere oranla biraz daha yüksektir. Tasarıma ve modele göre değişiklik göstereceğini varsayarsak yaklaşık 400 TL’den başlamaktadır diyebiliriz.

EGGER markası da bu parke modelleri arasında en yüksek fiyata sahip olan marka diyebiliriz. Dayanıklılığı ve model seçeneğinin fazla olması fiyatı etkilemektedir. Yaklaşık 450 TL’den başlayan parke fiyatlarına sahiptir.

Serfloor, uzun yıllar dayanıklı hem ateş hem de sudan kolay kolay etkileyen bir markadır. Ayrıca fiyat performans olarak da diğer markalara nazaran daha uygun bir fiyata sahiptir. Fiyatı yaklaşık 350 TL’den başlamaktadır.

Vairo markası da suya dayanıklı olan markalardan biridir. Ancak diğer markalara göre ürün çeşitliliği biraz daha azdır. Bu da fiyata olumlu bir şekilde yansımış diyebiliriz. Bu markanın ürünlerinin fiyatı yaklaşık 200 TL’den başlamaktadır diyebiliriz.

Aqufloor markası parke anlamında birçok renk ve desene sahiptir. Uzun yıllar dayanıklılığı ve eskimeyen yapısı sayesinde ev ve iş yeri dekorasyonunda sevilerek kullanılmaktadır. Bu markanın ürünlerinin fiyatı model ve çeşide göre farklılık gösterdiği için 250 TL ile 450 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu