Duvar Boyası Renkleri

Bej Rengi Duvar Boyası İle Ev Dekorasyonu Fikirleri

Bej rengi, akla gelebilecek hemen hemen her stile veya renge uyan nötr bir renktir. Duvar boyası olarak oturma odası, yatak odası, salon ve mutfaklarda kullanılabilen onlarca bej rengi tonları bulunuyor.

Bej rengi yaşam alanınızın sakin ve zarif görünmesinde çok etkilidir. Harika bir dekor rengi olarak her evde rahatlıkla kullanılabilir. Bej sıcak bir renk tonu olduğundan dolayı, diğer renk tonlarının tamamlayıcısı olarak kullanılabilir. Bir modern yaşam alanı oluşturmak için duvar boyası olarak tercih edilebilir. Perdeler, yastıklar, kilimler, koltuklarda kullanıldığı gibi bej tonları bir evin duvarında da gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Bej ile dekorasyon yapmak hem çok basit hem de eğlencelidir. Hoş ve zarif bir his oluşturduğu için en çok tercih edilen renklerin başında gelmektedir. Bej rengi tüm tonlarla kombinlenebilen bir renk olduğu gibi, doğal ve rahatlatıcı bir renktir. Boya markalarının duvar boyası olarak satışını yapmış oldukları bej tonlarında bir çok renk bulunuyor. Açık isteyenler için açık bej rengi, koyu isteyenler için ise koyu bej rengi tonlar mevcut.

Islak Kum Beji Rengi Duvar Boyası İle Ev Dekorasyonu Örnekleri

Bej Rengi Neden Tercih Edilmeli?

İster duvar boyası, ister mobilyalarda bej rengini neden tercih etmelisiniz? Bej, en çok tercih eden renklerin başında geliyor. Tabi insanların bu rengi tercih etmesinde bir çok neden bulunuyor. Bunların en başında ise aşağıdakiler geliyor:

  • Işığın içeride kalmasına yardımcı olur.
  • Diğer renklerle uyum içerisinde çalışır.
  • Zarif ve rahatlatıcı etkiye sahiptir.
  • Küçük alanların geniş görünmesine yardımcı olur.

Bej Rengi Tonları

Bej Rengi Tonları
Bej Rengi Tonları

Bej rengi tonları arasından seçeceğiniz bir renk ile evinizin duvarlarını boyayarak ferah ve sakin bir yaşam alanına sahip olabilisiniz. Boya markalarına ait bej renk tonları hem açık hemde koyu olacak şekilde satılıyor. Onlarca farklı tonlarda bej rengi bulunmaktadır. Aşağıda boya markaları ve bej tonlarını inceleyebilirsiniz.

Koyu Bej Rengi

Filli Boya: İç cephe renkleri Bej kategorisinde onlarca ton bulunmaktadır. Bu renk tonları arasında en çok dikkat çekenleri ise BEJ 20, Çakıllı Kum, Sis Bulutu ve Kumru tonlarıdır.

DYO: BEJ/KAHVE kategorisinde çok tercih edilen bej tonları bulunuyor. Paspas otu, 0655, 7691 hareli ve 7962 alüvyon renkleri koyu bej tonlarındadır.

Marshall: Toprak ve Soft Toprak kategorilerinde koyu bej renkler bulunuyor.

Polisan: Gizemli Bej, Kumsal Beji, Karizmatik Bej, Kadife Bej renk tonları koyu bej tonlarındadır.

Açık Bej Rengi

Filli Boya: İç cephe renklerinde açık bej rengi olarak BEJ 10, BEJ 15, DOLU 35, DOLU 60, DOLU 65 renklerini bulabilirsiniz.

DYO: 0723 açık bej renk tonlarındadır.

Marshall: Toprak ve Soft Toprak kategorilerinde açık bej renkler bulunuyor.

Polisan: Sade Bej renk tonları açık bej tonlarındadır.

Kum Beji Rengi Duvar Boyası ile Dekorasyon Önerileri

Bej Rengi Duvar Boyası İle Yapılan Ev Dekorasyonları

Bej rengi ile iç mekanlar yaratmak için aşağıdaki dekorasyon örnekleri ilham kaynağınız olabilir.

Oturma Odası

açık bej oturma odası

Ev dekorasyonunda en fazla tercih edilen renklerin başında bej geliyor. Bej renk gerek açık, gerek koyu tonlarda oturma odalarında duvar boyası olarak kullanılıyor. Ferahlatıcı ve sakinleştirici etkisinden dolayı bu rengi tercih edenlerin sayısı oldukça fazla.

bej oturma odası dekorasyonu

Bej rengindeki oturma odası, hem pahalı hemde rahat bir görünüm sağlıyor. Aynı zamanda ortamın dekorasyonunu korumaya yardımcı bir renk düzenine sahip. Bej koltuk takımları odadaki diğer mobilyalarla harika görünüyor.

bej oturma odası

Bej renk odaya hem rahat hemde zarif bir görünüm kazandırmış. Duvar boyası olarak kullanılan bej, mobilyalarla harika uyum içindedir. Ortama lüks hissi veren bu renk ev dekorasyonunda vazgeçilmezler arasındadır.

koyu bej oturma odası

Bej duvar boyası ve kanepeler, oturma odasının dekorunu geliştirmeye yardımcı olmuş. Görenleri rahatlatıcı hissetirmiş ve çekicilik kazandırmış.

koyu bej rengi oturma odası

Bej oturma odası grubu ile odanızı daha davetkar bir hale getirebilirsiniz. Bej duvar boyası rengi ayrıca ışığın içeride kalmasına yardımcı olmak için harikadır.

Yatak Odası

açık bej rengi yatak odası

Bej duvar boyası rengi ile yatak odalarında çok yönlü alanlar yaratmak isteyenler için mükemmeldir.

bej rengi yatak odası dekorasyonu

Bej tonları, bir alana rahatlatıcı ve dinlendirici bir his getirmenin harika bir yoludur. Bu nedenle yatak odalarında popüler olarak bej rengi tonları tercih edilir.

bej rengi yatak odası

Sade bir alan veya sakinleştirici bir yatak odası düzeni oluşturma için bej duvar boyası kullanabilirsiniz.

koyu bej rengi yatak odası

Yatıştırıcı ve rahatlatıcı bej, zamana direnerek sakin alanlar yaratmak isteyenler için harika bir duvar doyası rengidir. Yatak odalarının huzurlu hissetmesini sağlamak için başvurulan renklerin başında geliyor.

koyu bej rengi yatak odası dekorasyonu

Yatak odası boya fikirlerini düşünürken , bir odanın boyutunu ve yönünü hesaba katmak önemlidir. Bej tonları duvar boyası olarak kullanıldığı zaman ortama sıcaklık verir ve alanı aydınlık gösterir.

Mutfak

bej mutfak dolabı

Eğer mutfağınızın daha aydınlık görünmesini istiyorsanız, duvar boyası ve mobilya renkleri olarak açık renk kullanmalısınız. Açık bej tonları tamda bu konuda size yardımcı olacak renklerden biridir. Açık bej tonları ile mutfağınız daha aydınlık ve zarif görünecek.

bej mutfak

Bej, klasik bir mutfak yaratmak için mükemmel olan çok yönlü bir renktir. Bej tonları insanlarda bir sakinlik duygusu yaratır.

bej rengi mutfak

Beji zamana yenik düşmeyen farklı mobilyalar ve renk kombinasyonları ile uyum içerisinde çalışan nötr bir renktir. Mutfaklarınız bej ile daha sıcak ve ferah olacak.

koyu bej rengi mutfak

Bej duvar boyası, mekana hareket katarak daha temiz, daha çağdaş bir görünüm yaratacaktır. Açık tonlardaki renkler daha küçük alanlarda iyi şekilde çalışır. Mutfağınız aldığı doğal ışıkla beraber daha aydınlık ve havadar görünür.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu