Duvar Boyası Renkleri

Sedef Boya Modelleri ve Desenleri 2024

Sedef boya modelleri ile evinizin duvarları daha şık görünür. Sedefli boya desenleri arasından beğendiğinizi seçerek göz alıcı duvarlara sahip olmaya ne dersiniz?

Sedef duvar boyası, iç cephelerde dekoratif amaçlı kullanılan son kat boyadır. Sedef boya kullanılmasındaki amaç duvarlarda parlayan göz alıcı desenler oluşturmaktadır. Sedef boya duvarlara uygulandıktan sonra özelliği sayesinde duvarlar daha parlak görünür. Ayrıca ışık açısına göre renk değişikliği olur. Duvarlara uygulandıktan sonra, duvarlar silinerek temizlenebilir.

sedef boya ile boyanan evler

Sedefli boya ile duvarlarınıza istediğiniz şekil ve deseni verebilirsiniz. Sedef boya duvar boyası olarak kullanıldığı gibi mobilyaların üzerine desenler yapmak için de kullanılıyor. Mutfak dolabı boyamak isteyenler desen yapmak istedikleri zaman bu boyayı tercih edebilirler. Sedef boya uygulaması için ihtiyacınız olan şey sedef boya ve desenli boya rulosu. Eğer boya uygulamasını siz kendiniz yapacaksanız sedef boya modelleri incelemesinden sonra gerekli olan malzemeleri tamamlamalısınız. İstediğiniz desende rulo veya baskı efekt damgası kullanarak duvarlarınıza sedefli boya uygulaması ile göz alıcı desenler yapabilirsiniz. Sedefli duvar boyası desenli boya rulosu, boya baskı efekt damgası ve sünger ile uygulanabilmektedir.

Sedef Boya Renkleri

Sedef boyalar gümüş ve altın renklerde satılmaktadır. Bu renkler parlak ve ilgi çekici olduğu için dekoratif amaçlı kullanım için uygundur. Her ne kadar farklı alt renk tonlarında sedef boyalar yapılabilse de ülkemizde duvar boyası olarak genellikle Gümüş ve Altın renkler tercih edilir.

Gümüş renk açık gri tonlarındadır. Altın sedef boya ise altın rengi tonlarındadır. Duvar kağıdı görünümünde sedef boyalar için desenler de bulunuyor.

En çok tercih edilen sedef boya renkleri şunlardır:

  • Gümüş Rengi
  • Altın Rengi

Sedef Boya Desenleri

Farklı çeşitlerde desenli boya ruloları bulunmaktadır. Bu ruloların üzerinde hangi desen bulunuyorsa sedef boya uygulandığı zaman duvarda o desen görünür.

Sedef boya desenlerini genel olarak şöyle sıralamak mümkündür:

  • Kırık Cam
  • Kelebek
  • Yıldız
  • Kalp
  • Balon
  • Tuğla
  • Gül
  • Yaprak
  • Damla
  • Papatya
  • Eğik Çizgiler

Sedef boya desenleri örneklerle çoğaltılabilir. Evini boyatmak isteyen kişilerin en büyük şikayeti evi boyayacak olan kişide çok fazla desenli rulo bulunmaması. Eğer beğendiğiniz desende bir rulo yok ise elinde olanlarla boyatmak zorunda değilsiniz. Aşağıda inceleyeceğiniz sedef boya deseni örneklerinden beğendiklerinizi göstererek isteğinizi belirtebilirsiniz.

Sedef Boya Modelleri

Evinizin duvarlarına parıl parıl parıldayan, göz alıcı desenler yapmak istiyorsanız sedef boya modelleri fikirlerini inceleyebilirsiniz.

baskı boya modelleri

Sedef boya modelleri genellikle gümüş ve altın sedef boyalar ile yapılmaktadır. Hemen hemen her boya markasının sedef boyası bulunuyor. İster altın renk alın ister gümüş, desenler duvarınıza çok yakışacak.

dekoratif sedef boya

Sedef boyalar dekoratif amaçlı olarak duvara uygulanıyor. Uygulanan duvara parlak bir görünüm kazandırmaktadır.

desenli boya modelleri

Sedef boya modelleri inceleyenlerin aklına fikirler geliyor ve duvarlarında kullanacakları desenleri daha rahat seçebiliyorlar.

desenli boya örnekleri

Desenli boya örnekleri arayanlar aslında duvardaki desenleri arıyor. Yani boyatacağı duvarda görünmesini istediği desenleri bulmak istiyor.

desenli boya rulosu

Sedef boya, desenli rulo ile uygulanarak ortaya harika bir görüntü kazandırıyor. Yatak odası, oturma odası, mutfak ve antrelerde müthiş desenler kullanılıyor.

desenli boya

Desenli boya olarak yıldız, kelebek, çiçek, yaprak gibi desenler kullanılmaktadır. Ayrıca birbirinden farklı onlarca farklı desen bulunuyor.

desenli gümüş boya

Sedef boya olarak kullanılan gümüş boya ışıkla birlikte duvarda parlamaya başlar ve göz alıcı bir görüntü oluşturur.

duvar baskısı

Duvar baskısı olarak da bilinen desenler aslında çok basit bir şekilde uygulanabiliyor. Eğer boyamayı siz yapacaksanız bir kaç video izleyerek ip uçlarını öğrenebilirsiniz.

duvar kağıdı görünümlü desenli boya

Duvar kağıdı görünümlü desenli boyalar usta boyacılar tarafından duvarlara uygulanabiliyor.

duvar kağıdı görünümünde sedef boya

Duvar kağıdı görünümünde sedef boya duvarlara canlılık ve parlaklık katıyor.

duvar sedef boya örnekleri

Genellikle gümüş ve altın renklerinde sedef boyalar tercih ediliyor. Bir çok markanın bu renklerde sedef boya satışları mevcut.

efekt boya

Sedef boya genellikle açık renk duvarlara uygulanıyor. Ancak bu demek değildir ki koyu renk duvarlara uygulanmaz. Koyu renk duvarlarda da sedef boya desenleri güzel durur. Önemli olan doğru deseni seçmek.

En güzel sedef boya deseni

Güzel sedef boya desenlerini incelemeden duvarınıza boya yaptırmayın. Bu desenler size fikir verip ufkunuzu açacak.

gümüş sedef boya desenleri

Salon için uygulanan sedef boya çok kibar ve zarif görünüyor. Modern salon yaratmak istiyorsanız duvarlarınızda sedef boya kullanabilirsiniz.

gümüş sedef boya modelleri

Gümüş sedef boya modelleri açık renk duvar boyası ile kullanıldığında ortamı daha aydınlık ve parlak göstermektedir.

gümüş sedef boya
kırmızı sedef boya
mavi sedef boya
oturma odası sedef boya deseni
sedef baskı desenleri
sedef boya dekorasyon
sedef boya deseni
sedef boya desenleri
sedef boya fikirleri
sedef boya ile boyanmış duvar
sedef boya ile boyanmış evler
sedef boya kataloğu
sedef boya modeli
sedef boya modelleri ve renkleri
sedef boya örneği
sedef boya renk kataloğu
sedef boya renkleri
sedef boya şekilleri
sedef boya uygulama örnekleri
sedef boya uygulama
sedef boya uygulaması
sedef boya
sedef boyalı evler
sedef desenleri
sedef duvar boyası desenleri
sedef duvar boyası örmeği
sedef duvar boyası renkleri
sedef gold gümüş boya
sedef boya rengi
sedefli duvar boyası
süngerle duvara baskı boya
yeni sedef boya deseni
yeni sedef boya örneği

 

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu