Mutfak Dekorasyonu

Yapışkanlı Folyo ile Mutfak Tezgah Arası Kaplama

Yapışkanlı folyo ile mutfak tezgahı kaplama uygulaması tezgah üstü fayansları kaplayarak yenilemek içindir. Tezgah kaplama folyosu ile mutfağınız yepyeni görüntüsüne kavuşur.

Mutfağınızda tezgah üstündeki fayansları ve seramikleri yenilemek için maliyetli ve pratik çözüm olan yapışkanlı folyo kullanabilirsiniz. Böylelikle tezgah üstü fayansları kırıp dökmeden ve çok fazla para harcamadan mutfağınızı yenilemiş olursunuz. Üstelik bi işlemi kendiniz herhangi bir ustaya gerek duymadan yapabilirsiniz. Mutfak tezgahı kaplama uygulaması oldukça kolay bir iştir. Kolayca bulabileceğiniz yapışkanlı folyo ve her evde bulunan basit bir kaç malzeme ile mutfağınızın havasını değiştirebilirsiniz. Fayansları düşük maliyete yenilemenin iki pratik yolu vardır. Bunlar yapışkanlı folyo ve mutfak tezgahı boyama işlemidir.

tezgah arası fayans kaplama folyosu

Mutfak tezgah üstü fayanslar eskidi veya modelinden sıkıldıysanız en masrafsız ve pratik çözüm yapışkanlı folyo kaplamadır. Fayansları yenisi ile değiştirmek maliyetli ve zor bir iştir. Ancak tezgah kaplama folyosu hem uygun fiyatlı hemde uygulaması kolaydır. Mutfak dolabı boyama işlemi yaptıktan sonra fayanslarınız uyum sağlamadığında da yapışkanlı folyoları tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Banyo Fayans Kaplama Folyosu Kullananlar

Mutfak Tezgahı Kaplama Folyosu Nedir?

Mutfak tezgahı kaplama folyosu fayansların üzerine yapıştırılan, farklı renk ve desenlerde olan uygulaması kolay yapışkanlı folyolardır. Mutfak dekorasyonunu yenilemek isteyenler tarafından tercih edilen tezgah kaplama folyosu ile fayanslar eski ve kötü görüntüsünden kurtularak yepyeni bir görüntüye kavuşur. Mutfak tezgahı kaplama folyosu mutfakları temiz ve yeni alanlar olmasını sağlar.

Fayansların üzerine uygulanacak olan yapışkanlı folyolar suya ve neme dayanıklı oldukları için herhangi bir sorun çıkarmaz. Rahatlıkla silinebilme özelliği olduğundan dolayı temizlemesi kolaydır. Yorucu bir işlem olmayan yapışkanlı folyo uygulaması ile fayanslar kırılmayacağı için mutfak kirlenmez. Mutfak tezgah üstü kaplama işlemi için gerekli olan malzemeler sadece yapışkanlı folyo, plastik spatula ve maket bıçağıdır.

Yapışkanlı Folyo ile Mutfak Tezgah Üstü Kaplama Nasıl Yapılır?

Yapışkanlı folyo ile mutfak tezgahı veya tezgah üstündeki fayans veya seramikleri kaplayabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler sadece kendinden yapışkanlı folyo, plastik spatula ve maket bıçağıdır. Mutfak tezgah üstü kaplama işlemi şöyle yapılır:

  • Tezgah veya tezgah üstünde bulunan silikon, lekeler ve çıkıntılar tamamen temizlenir.
  • Ölçüsü alınmış olan yapışkanlı folyonun arka tarafı sprey yardımı ile ıslatılır.
  • Yapışkanlı folyo hafif bir şekilde ıslatıldıktan sonra yerine yerleştirilir.
  • Yerleştirilen alanda priz varsa maket bıçağı yardımıyla düzgünce etrafı sıfıra yakın olacak şekilde kesilir.
  • Yapıştırılan ürünün üst tarafı sprey yardımı ile hafifçe ıslatılır.
  • Ragle yardımıyla içerideki fazla su dışarı atılır. Yani folyo üzerine ragle uygulaması yapılır.
  • Doğalgaz borusunun etrafı maket bıçağı yardımı ile düzgünce kesilir.
  • Artan alanlar maket bıçağı ile kesilir.

Yapışkanlı folyoyu mutfak tezgah üstüne uygulama yapmak oldukça basittir. Ölçüsü alınmış olan folyonun arkası ıslatılır ve yapıştırılır. Priz ve taşan alanlar maket bıçağı ile düzgünce kesilir. Ragle ile üstünden geçilerek iyi tutunması sağlanır. İşlem bu kadar basit!

Bakmadan Geçme: Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Mutfak Tezgah Arası Folyo Kullananlar

Mutfak tezgah arası folyo kullananlar tarafından oluşturulan dekorasyonlar göz kamaştırıyor. Tezgah üstü kaplama işlemini yapışkanlı folyolar ile yapmak çok kolay.

yapışkanlı mutfak fayans kaplama folyosu

Mutfağınızı yenilemek veya eski olan tezgah arasını ufak bir dokunuşla güzelleştirmek isterseniz yapışkanlı folyoyu mutlaka deneyin.

mutfak mermeri kaplama

Mermer görünümlü tezgah folyosu ile yenilenmiş mutfak tezgahı. Tezgah daha temiz ve göz alıcı görünüyor. Mutfak mermeri kaplama işlemi iki kişinin kolaylıkla yapabileceği bir uygulamadır.

mutfak tezgah üstü folyo

Mutfak tezgah üstü folyolar tezgah üstü, fayanslar, tezgah mermeri ve hatta mutfak dolaplarında kullanabilirsiniz.

mutfak tezgahı yapışkanlı folyo

Yapışkanlı folyolar, mutfak tezgahı ve tezgah üstü yenilemede çok fazla bütçe gerektirmeyen üründür. Uygulaması da kolay olduğundan dolayı son zamanlarda kullanımı yaygındır.

tezgah üstü folyo kaplama

Tezgah üstü folyo kaplama desenleri ile havalı bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Siyah desenli yapışkanlı folyo beyaz tezgah ile çok uyumlu olmuş.

tezgah üstü folyo kaplama

Tezgah üstü folyo kaplama ile mutfak dekorasyonuna başka bir boyut kazandırabilirsiniz. Çok fazla para harcamadan mutfağınızı yenilemeyi sizde isterdiniz değil mi?

tezgah üstü kaplama

Tezgah üstü kaplama folyosu hemen hemen her alan için uygundur. Dolaplar, tezgah üstü, tezgah mermeri ve hatta yerde bulunan fayanslar.

tezgah üstü folyo

Mutfağınızı dönüştürmeye karar verdiğinizde ilk olarak tezgah üstü seramiklerin değişimi ile başlayabilirsiniz.

mutfak tezgahı folyo kaplama

Mutfak tezgahı folyo kaplama ile mermer deseni, ahşap desenler ve onlarca farklı desenler uygulanıyor.

mutfak fayans kaplama folyosu

Mutfak tezgahı kaplama folyosu farklı renk ve desenlerde üretildiği için kendinize bir model beğenmekte hiç zorlanmayacaksınız. Yüzlerce farklı renk ve desen arasından istediğiniz modeli uygulayabilirsiniz.

mutfak tezgah folyosu
mutfak tezgahı kaplama folyosu
tezgah folyo kaplama
tezgah folyosu
tezgah kaplama folyosu
tezgah üstü yapışkanlı folyo

Tezgah üstü yapışkanlı folyo kendinden yapışkanlı olduğu için önceden hazırlamak için herhangi bir ön hazırlık gerekmek. Sadece doğru ölçüde ayarlanması gerekir.

tezgah kaplama folyosu
yapışkanlı folyo ile mutfak tezgahı kaplama

Mutfak Tezgah Kaplama Folyosu Örnekleri

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu