Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Avizeleri Nasıl Olmalı? Modern Mutfak Avize Modelleri

Mutfak avizeleri nasıl olmalı? Bu soru mutfağını dekore etmek isteyenlerin aklına takılan sorudur. Peki en şık tasarımlar için mutfak avizesi nasıl seçilmelidir?

Mutfak dekorasyonuna katkıda bulunan en önemli faktörlerden olan avizelerin, tabiki de sadece aydınlatma görevi bulunmuyor. Mutfağı aydınlatmasının yanı sıra göz alıcı dekorasyon oluşturmak için yardımcı oluyor. Doğru avize seçimi ile mutfağınız daha modern ve zarif görüntüsüne kavuşur.

Son zamanlarda avizeler, bulunduğu ortamın tarzını yansıtmaya yardımcı oluyor. Doğru bir avize seçimi ile tamamlanmış bir tasarım ortaya çıkıyor.

mutfak avizeleri

Yatak odası, oturma odaları veya antrelerin aydınlatılasında kullanlılan avizeler, birbirinden farklı modellerde üretiliyor. Durum böyle olunca avize seçimi zorlaşabiliyor. Bu durumda mutfak avizeleri nasıl olmalı? Mutfak için avize seçiminde ne gibi konulara dikkat edilmeli? Burada mutfak dekorasyonunda önemli bir yeri olan avize seçimi konusuna yer veriyoruz.

Evlerde uyuyup rahatlamak için kullanılan alanı olan yatak odasının aydınlatılması için kullanılan en şık yatak odası avize modelleri başlıklı yazıya göz atabilirsiniz.

Mutfak Avizeleri Nasıl Olmalı?

Mutfak Avizeleri Nasıl Olmalı

Sıcak yemeklerin hazırlandığı ve yendiği mutfaklar, hem dekorasyonu hemde aydınlatılması önemli bir detaydır. Yemek hazırlayıp yerken ferah bir ortamda olmayı herkes ister değil mi? O halde doğru bir avize ile alanlarınızı daha ferah ve çekici gösterebilirsiniz.

Mutfaklarda ışığın az olması hem işinizi zorlaştırır hemde dekorasyon açısından çirkin görüntü oluşturur. Güzel bir aydınlatma ile mobilyalarınız ve diğer mutfak eşyaları gün yüzüne çıkar ve ortam ferah görünür. Ortamda bulunan ışık ne gereğinden az ne de fazla olmalıdır. Az ışıkta çalışma zorlaşır ve mutfak berbat görünür. Fazla ışık ise gözleri yoracağından kaliteli bir ortam oluşturmayacaktır. Mutfak dekorasyon fikirleri en iyi mutfağı tasarlamanıza yardımcı olur.

İşte mutfağınız için seçeceğiniz avizelerde dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları!

Yükseklik

modern mutfak avizeleri

Bir mutfak masasının üzerinde avize olacaksa, avize masanın yüzeyinden ortalama 80-90 cm yukarıda olmalıdır. Bu, tavanın yüksekliğinin ortalama 280 – 300 cm yükseklikte olduğu varsayılarak belirlenmiştir. Eğer tavanınız yüksek ise avizeyi masadan 100-120 cm uzaklıkta ayarlayabilirsiniz.

Mutfağa avize satın almadan önce oda boyutu, tavan yüksekliği ve masa boyutunu not almalısınız. Ayrıca avize lambalarının ne kadar ışık sağladığı da önemlidir.

Mutfağın Boyutu

mutfak avize modelleri

Avize seçiminde en çok dikkat edilmesi gerekenlerin başında mutfak boyutu ve tavan yüksekliği geliyor. Bir avizenin görevi ortamı aydınlatmak iken, rolü ise dekorasyona katkıda bulunmaktadır. Bu, kullanacağınız avizenin odanın dekorasyonuyla nasıl uyum içerisinde olduğunu dikkate almanızla ilgilidir.

Satın alacağınız mutfak avizesinin farklı bakış açılarından nasıl göründüğünü kontrol edin:

  • Mutfak masasında otururken avize nasıl görünüyor ve aydınlatıyor?
  • Dışarıdan mutfağa girildiği zaman avize nasıl görünüyor ve aydınlatıyor?
  • Mutfaktaki alanlarda avizenin aydınlatması ve görünümü nasıl?

Avizeye her taraftan bakılarak nasıl görüldüğü ve ortamı nasıl aydınlattığı önemlidir.

Mutfak Masasının Boyutu

mutfak için avize

Mutfak masasının boyutuna göre bir avize seçilecekse, avize mutfak masasının genişliğinin yarısından küçük olmalıdır. Boyutu belirlemenin diğer bir yolu, yemek masasının genişliğinden bir ayak daha küçük bir avize seçilmelidir.

Buna dikkat etmeniz, avize ve mutfak masasının orantılı olmasına yardımcı olur ve göze daha hoş görünür. Mutfakta dengeyi yakalamak için boyutlara dikkat etmelisiniz. Ayrıca mutfak masasına oturup kalkanlar avizeye çarpmamalı.

Aydınlatma

şık mutfak avizeleri

Bir avize satın alırken bunun dekorasyona büyük bir katkısı olduğunu unutmayın. Ayrıca avizenin mutfak masasını ve ortamı nasıl aydınlattığı da önemli bir konudur. Avizenin tasarımı, alana vermiş olduğu aydınlık, ampüller, lümen ve yükseklik dikkat edilmesi gereken konulardır.

Aydınlatmayı test etmenin en iyi yolu, avizeyi mutfağa asarak test etmektir. Avizenin görünümü ve yaymış olduğu ışık karar vermenize yardımcı olur.

Modern Mutfak Avizeleri 2023

Mutfakta bir avize bulunması sadece orayı aydınlatmak ile yetinmez, aynı zamanda mutfaktaki dekorasyona ayrı bir güzellik katar. Genellikle alanların en önemli odak noktalarından biri de avizelerdir. Çok fazla ilgi gören bir şey olduğu için avize seçimine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Avize seçimi her ne kadar kafa karıştırıcı bir durum olsa da standart yükseklik ve tasarım önerileri ile mutfağınız için modern bir avize seçimi yapabilirsiniz. Doğru bir avize seçimi ile mutfağı nasıl aydınlattığını ve dekorasyona nasıl katkıda bulunduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz. Gelin şimdi modern mutfak avizelerine bir göz atalım!

3 kollu avize

Mutfak avizeleri olarak ışıl ışıl modeller olduğu gibi, sade tasarımlarda da modeller bulunuyor. Avize seçiminde tasarıma önem verdiğiniz kadar aydınlatma kapasitesini de göz önünde bulundurmalısınız.

amerikan mutfak avize

Mutfak dekorasyonunu tamamlayan en önemli eşyaların başında avizeler geliyor. En şık mutfak avizeleri ile ferah ve aydınlık mutfaklar tasarlanıyor.

amerikan mutfak avizesi

Mutfağınızda şık ve modern bir görünüm yakalamak istiyorsanız avize seçimine önem vermelisiniz. Mutfak avizeleri kullanılacağı alanı aydınlatmalı ve dekorasyonuna pozitif yönde katkıda bulunmalıdır.

avize mutfak

Doğru bir avize seçimi ile mutfak bambaşka bir boyuta taşınabilir. İstenilen görüntüyü bir avize ile yakalayabilirsiniz.

beyaz mutfak avizesi

Mutfak avizesi seçiminde avizenin boyutu, lamba sayısı ve kol sayısı gibi etkenlere dikkat edilmelidir. Mutfağın büyüklüğüne göre bir avize seçilmelidir.

büyük mutfak avize modeli

Üreticiler tarafından çeşitli avizeler üretilmektedir. En doğru olana karar vermek için acele etmenize gerek yok. Mutfak avizeleri örneklerini inceleyerek size en uygun olanı bulana kadar aramalısınız.

en güzel mutfak avizesi

Seçilecek olan mutfak avizesinin dekorasyona, eşyalara uyumlu olması ile birlikte ortamı yeterli derecede aydınlatmasına dikkat edilmelidir.

en şık mutfak avizeleri

Mutfaktaki eşyalarla uyum içerisinde çalışmasını istiyorsanız renk ve tasarımları göz önünde bulundurmalısınız.

en şık mutfak avizesi

Mutfakta dekorasyonda bütünlük sağlamak için modern bir avize seçimi yapabilirsiniz.

küçük mutfak avize modeli

Eğer büyük bir mutfağa sahipseniz, büyük ve fazla aydınlatan avizelerden tercih yapabilirsiniz. Mutfağın büyüklüğü avize seçiminde belirleyici bir etken olacaktır.

modern mutfak avize modeli

Mutfakların dekorasyonundaki bütünlüğü sağlayarak, daha şık hale getiren avizeler renkleri ve modelleri ile göz alıcıdır.

mutfak avizeleri ile dekorasyon

Gösterişli bir avize arıyorsanız modern görüntüye sahip modellere göz atabilirsiniz. Mutfağınızı daha ihtişamlı ve gösterişli gösteren yüzlerce avize modeli bulunuyor.

mutfak avizeleri dekorasyon
mutfak avizesi siyah

Mutfak avizesi seçiminde kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Kısa sürede yıpranan modeller bir süre sonra canınızı sıkmaya başlayacaktır.

mutfak aydınlatma avize

Sade bir dekorasyonda mutfağa sahipseniz zıt renkte bir avize tercih edebilirsiniz.

mutfak aydınlatma modelleri

Mutfakta yemek yaparken ve yerken aydınlık bir ortam oluşması için, ışık saçan bir avize tercih edilmelidir. Fazla da olmamalı, azda olmamalı.

mutfak için avize modelleri

Küçük bir mutfağınız varsa sarkıt avizeler yerine led veya spot avizeleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle küçük mutfağınız daha büyük görünecektir.

mutfak için modern avize

Mutfak avizeleri uzun yemek yapma ve yeme sürecinde açık kalacağı için ısıya dayanıklı olması gerekmektedir.

mutfak için sarkıt avize

Mutfak dekorasyonunu tamamlamak için bir avize seçecek olan kişiler, dekorasyonla uyumlu ve yeteri derecede aydınlatma sağlayan bir avize bulmalıdır.

mutfak için yuvarlak avize

Tarzınıza, dekorasyonunuza ve bütçenize uygun çeşit çeşit avizeler arasından kendinize en uygun olanını seçebilirsiniz.

mutfak lambası modelleri

Mutfak avizeleri aydınlatmanın dışında modern tasarımları ile mutfakları daha ihtişamlı hale getiriyor.

mutfak sarkıt avize

Büyük bir mutfak için sarkıt mutfak avizeleri, küçük mutfaklar için ise 3 kollu avizeler uygun olabilir.

sarkıt mutfak avizeleri

Dekorasyonunuza uygun olmayan bir avize seçimi yapmanız gözlerinizin yorulmasına ve mutfağın kötü görünmesine neden olur. Eşyalarınızla uyumlu bir avize seçmeyi göz önünde bulundurmalısınız.

siyah çerçeveli mutfak avizesi

Tasarım olarak birbirinden farklı en şık mutfak avizeleri, mutfakları aydınlattığı gibi göz alıcı dekorasyonlar yaratmaya yardımcı oluyor.

yeni moda mutfak avizesi

Şık bir avize mutfağın komple havasını değiştirebilir. Avize seçiminde doğru tercih yapılması durumunda estetik alan yaratılır.

yeni mutfak avizesi

Her mutfak için avize seçimi farklı olmalıdır. Alanın büyüklüğü, dekoratif eşyalar, duvar boyası ve kişinin zevkine göre bir modele karar verilmelidir.

yuvarlak mutfak avizesi

Mutfağı tam anlamıyla aydınlatacak ve görsel açıdan şık görünecek olan bir avize ile eşsiz tasarımlar oluşturabilirsiniz. Mutfak avizeleri ile alanın şıklığını bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Yaşam alanlarınız için birbirinden lüks ve göz kamaştıran avizeleri, fiyatları ile birlikte buradaki PDF dosyası üzerinden inceleyebilirsiniz. Satın almak istediğiniz ürünler için 0531 940 03 90 WhatsApp numarası üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu