Listeler

En İyi ve Güçlü Plastik Yapıştırıcı Markaları

Sert ve yumuşak plastikler için üretilen plastik yapıştırıcılar bulunuyor. En iyi ve güçlü plastik yapıştırıcı ile iki parçaya ayrılan plastiği birbirine yapıştırabilirsiniz.

Plastik malzemeler evlerde, işyerlerinde, okullarda ve yaşam alanlarının her yerinde karşımıza çıkar. Plastik her ne kadar kaliteli olursa olsun zaman zaman kırılma ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Plastikler ve plastik yapıştırıcılar hakkında bilgi sahibi olunduğu zaman, doğru yapıştırıcı ile onarmak mümkündür.

Bazı yapıştırıcılar kırılgan yapıda olduğu için esnek plastiklerde kullanılması ile sorun çözüme kavuşamayabilir. Bazı plastikler ise ısı ve neme maruz kaldığından dolayı epoksi yapıştırıcı kullanmak gerekir. İlk adım olarak yapıştırmak istenilen plastiğin hangi türde olduğunu anlamak gerekir.

Plastik parçalarını birbirine yapıştırmak için hangi yapıştırıcıyı nasıl kullanacağınızı plastik nasıl yapıştırılır yazısından öğrenebilirsiniz.

En İyi Plastik Yapıştırıcı

kuvvetli plastik yapıştırıcı

Plastikleri birbirine yapıştırmak için bir çok yapıştırıcı bulunuyor. Ancak ihtiyacınız olan yapıştırma işlemi için en iyi plastik yapıştırıcısını seçmek zor olabilir. Kırılan plastik türünün sert, yumuşak veya esnek olduğunu bilmek plastik yapıştırıcı seçiminde önemli rol oynayacaktır.

Sert Plastik Yapıştırıcı

Sert plastik parçalarını birbirine yapıştırmak için epoksi yapıştırıcı, iran yapıştırıcısı ve hızlı yapıştırıcılar tercih edilebilir. Sert plastiklerin sıcaklık ve nemdem etkilenmemesi için epoksi yapıştırıcılar tercih edilmelidir. Pattex, Selsil, 404 ve Akfix markalarına ait epoksi yapıştırıcıları hırdavatçı ve yapı marketlerde bulabilirsiniz. Hızlı yapıştırıcılar da güçlü plastik yapıştırıcı olma özelliğe sahiptir. Eğer esnek bir plastik değilse japon yapıştırıcı denilen kuvvetli plastik yapıştırıcıları tercih edebilirsiniz.

Yumuşak Plastik Yapıştırıcı

Kırılan plastik parça yumuşak bir yapıya sahipse vinil yapıştırıcı ve kontakt yapıştırıcıları tercih edebilirsiniz. Pattex Tamir Extreme ve Derby N.78 ve Akfix 202 benzeri ürünleri kullanabilirsiniz.

Esnek Plastik Yapıştırıcı

Esnek plastik parçalarını birbirine yapıştırmak için kontakt yapıştırıcıları tercih edebilirsiniz. Pattex, Derby, Bally ve Akfix gibi yapıştırıcı markalarının kontakt yapıştırıcı ürünlerine yapı marketlerden ulaşabilirsiniz.

Plastikler, oyuncaklar, ev gereçleri, dekorasyon ürünleri, telefon, bilgisayar ve hatta arabada bile kullanılmaktadır. Her plastik türü için, güçlü plastik yapıştırıcı vardır. Doğru seçimi yaptıktan sonra plastik yapıştırma işlemi başarıyla sonuçlanacaktır.

İlginizi Çekebilir: En İyi 10 Ayakkabı Yapıştırıcısı Markası

En Güçlü Plastik Yapıştırıcı Markaları

Marketlerde, hırdavatçılarda ve yapı marketlerde bulabileceğiniz güçlü plastik yapıştırıcı ile tamir gerektiren plastikleri kolaylıkla yapıştırabilirsiniz. Plastiklerin özelliklerine göre bir plastik yapıştırıcı seçmeniz olumlu sonuç almanızı sağlayacaktır. Ülkemizde her yerde bulabileceğiniz kuvvetli plastik yapıştırıcılarına yer verdik. Bu listede 13 plastik yapıştırıcı markası bulunuyor. İşte en iyi plastik yapıştırıcılar:

Selsil Epoksi Yapıştırıcı

selsil epoksi plastik yapıştırıcı

Selsil güçlü ve hızlı yapıştırıcı iki bileşenlerdir. Cam, porselen ve plastik gibi yüzeylerin yapıştırılmasında tercih edilebilir. Epoksi yapıştırıcılar hızlı kuruması, ısı ve nemden etkilenmemesi nedeniyle plastik yapıştırıcısı olarak bir çok alanda kullanılabilir. İki bileşen eşit miktarlarda karıştırılarak yapıştırılacak olan bölgeye sürülür ve parçalar birbirine yapıştırılır. Ortalama 5 dakika bası uygulanarak daha kuvvetli yapıştırılması sağlanır. Yapıştırma işlemine başlamadan önce yüzeyleri iyice temizlemeyi unutmayın. Sert plastik yapıştırıcı olarak Selsil epoksi yapıştırıcı kullanabilirsiniz.

Akfix 705 Hızlı Yapıştırıcı

akfix 705 sert plastik yapıştırıcı

AKFİX 705 hızlı yapıştırıcı sert plastik yüzeylerin kısa sürede yapıştırılması için kullanılabilir. Yüksek yapışma gücüne sahip olan bu ürünün kullanımında herhangi bir akma ve sıçrama oluşmaz. Hızlı, güçlü ve pratik kullanımı olan AKFİX 705 kullanıldığı yüzeyleri saniyeler içerisinde yapıştırır. Kolay uygulanabilmesi ve yüksek yapışma gücüne sahip olması nedeni ile sert plastiklerin yapıştırılmasında tercih edilebilir. Plastik yüzeyi ister gözenekli, ister gözeneksiz olsun bu ürün her ikisinde de kullanılmaktadır. Hızlı bir yapıştırmaya ihtiyacınız varsa AKFİX 705 hızlı yapıştırıcı ürününü tercih edebilirsiniz.

Derby N.78 Kontakt Yapıştırıcı

derby n.78 güçlü plastik yapıştırıcı

Derby N.78 Kontakt Tüp Yapıştırıcı esnek ve yumuşak plastiklerin yapıştırılmasında kullanılabilir. Yapıştırılacak yüzeylerin temiz olmasına dikkat edilmelidir. Temizleme işleminden sonra zımparalama yapılır ve kalan parçacıklar tekrar temizlenir. Yapıştırıcı sürüldükten sonra iyi bir basınç uygulanırsa daha iyi sonuç alınır. Malzemenin içeriğinde solvent olduğu için solunmamalıdır.

404 Çok Amaçlı Epoksi Yapıştırıcı

404 plastik yapıştırıcı

404 epoksi yapıştırıcı sert plastiklerin yapıştırılması için uygun bir üründür. Çift karışımlı olan bu ürün ısıya ve suya karşı dayanıklıdır. Uygulamadan sonra hızlı bir şekilde sertleşerek kurur. Uygulanacak olan bölge zımparalanır ve temiz bir bez ile kir ve yağlardan temizlenir. Ardından iki tüpten eşit miktarda yapıştırıcı alınarak karıştırılır. İki yüzeye de ince bir tabaka halinde sürülür. Basınç uygulayarak yüzeyler birbirine yapıştırılır. 2-3 dakika bekledikten sonra yapıştırma işlemi sağlanmış olur.

Derby 200 Hızlı Yapıştırıcı

derby 200 sert plastik yapıştırıcı

Derby 200 hızlı yapıştırıcı sert plastiklerin yapıştırılması için uygun bir ürüdür. Güçlü bir yapıştırıcı olduğundan dolayı plastik yapıştırmada iyi sonuç verir. Eğer hızlı bir yapıştırmaya ihtiyacınız varsa Derby 200 hızlı yapıştırıcıyı tercih edebilirsiniz. Derby 200 yapıştırıcı kitinde 2 farklı ürün bulunuyor. İlk olarak plastik parçalar temiz bir bez ile silinir. Sonrasında bir parçaya bir ürün diğer parçaya ise diğer ürün kullanılarak yapıştırma işlemi gerçekleştirilir. Kuvvetli bir şekilde basınç uygulayarak parçaların iyice yapışması sağlanır.

Pattex Güçlü Epoksi Yapıştırıcı

pattex epoksi kuvvetli yapıştırıcı

Pattex dünyanın en kaliteli kimyasal üreticilerinden biridir. Bir alman markası olan Pattex tarafından üretilen yapıştırıcılarla doğru uygulama sonucunda iyi sonuçlar alınabilir. Güçlü plastik yapıştırıcı olarak kullanılabilen Pattex Power Epoksi yapıştırıcıyı kullanmadan önce plastik parçaların yüzeyleri kirden ve yağdan arındırılmalıdır. İki tüp olduğu için karışım hazırlanarak kullanılır. Eşit miktarda karışım plastik yüzeylere ince bir tabaka halinde sürülür. Sert bir şekilde basınç uygulanarak yüzeyler birbirine yapıştırılır. Bir kaç dakika tutulu kaldıktan sonra yapıştırma işlemi tamamlanır. Yapıştırılan ürün ortalama 20 dakika sonra kullanıma hazırdır. Sert plastik yapıştırmak için uygun bir üründür.

Pattex Kontakt Yapıştırıcı

pattex kontakt güçlü plastik yapıştırıcı

Pattex kontakt yapıştırıcı şeffaf olduğu için özellikle de dekoratif malzemelerin yapıştırılması için uygundur. Çok amaçlı kullanıma uygun olan bu ürün elastik yapıda olduğu için yumuşak ve esnek plastik yüzeylerde kullanılabilir. Isı ve suya karşı dayanıklı olan Pattex kontakt yapıştırıcı hızlı ve etkili sonuç verir. Çocuk oyuncakları ve ev eşyalarının yapıştırılmasında kullanılabilir. Ancak içerisinde solvent olduğu için solunmamalıdır.

Bally Çok Amaçlı Yapıştırıcı

bally güçlü plastik yapıştırıcı

Bally bir kontakt yapıştırıcıdır. Kontakt yapıştırıcılar genellikle esnek ve yumuşak plastik yüzeylerde iyi sonuç verir. İlk kat kuruduktan sonra ikinci kat uygulanırsa daha iyi sonuç alınır. Suya, ısıya ve eskimeye karşı dayanıklı bir üründür. Yanıcı ve uçucu bir madde olduğu için kullanımında dikkat edilmelidir ve solunmamalıdır. Çok amaçlı kullanım için uygun olan Bally kontakt yapıştırıcı hırdavatçı ve yapı marketlerde bulunur.

Akfix E340 Epoksi Hızlı Yapıştırıcı

akfix e340 güçlü plastik yapıştırıcı

Akfix E340 Epoksi yapıştırıcı uygulanması son derece kolaydır. İki komponentli olan yapıştırıcı hızlıca kuruma ve sertleşme özelliğine sahiptir. Plastik, cam, porselen gibi malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir. Isıya, neme ve suya dayanıklı olan Akfix E340 epoksi yapıştırıcı çok amaçlı kullanım için uygun bir yapıştırıcıdır. Güçlü yapıştırıcı boyanabilir ve zımparalanabilir. Ev, iş yeri veya ofislerinizde kırılan plastiklerin tamirinde kullanabilirsiniz. Akfix E340 sert plastik yapıştırıcı olarak kullanılmalıdır. Esnek ve yumuşak plastiklerde kullanılması tavsiye edilmez.

Autokit Profesyonel Hızlı Yapıştırıcı

autokit kuvvetli plastik yapıştırıcı

Autokit Profesyonel Hızlı Yapıştırıcı çift komponetli profesyonel hızlı yapıştırıcıdır. Güçlü plastik yapıştırıcı olan bu ürün kullanılırken bir yüzeye yapıştırıcı diğer yüzeye ise aktivatör kullanılarak yapıştırma işlemi gerçekleştirilir. Yapıştırıldıktan sonra yüzeyler birbirine daha iyi tutunsun diye 1-2 dakika basınç uygulanabilir. Uzun süreli güçlü yapıştırma isteyenler bu ürünü kullanabilirler. Her evde ihtiyaç duyulan hızlı yapıştırıcılardan olan Autokit hızlı yapıştırıcı ile sert plastikleri kolaylıkla yapıştırabilirsiniz.

Selsil Kontakt Yapıştırıcı

selsil kuvvetli plastik yapıştırıcı

Selsil kontak yapıştırıcı çok amaçlı kullanım için uygundur. Çok hızlı bir şekilde kuruma özelliğine sahip olan bu ürün ile yumuşak ve esnek plastikler yapıştırılabilir. Kolay kullanımı olan Selsil kontak yapıştırıcı plastik yüzeylere uygulanır. Ardından bir kaç dakika beklendikten sonra yüzlerler yapıştırılır. Bir süre baskı uygulanması ile birlikte daha iyi sonuç alınır. Eğer yavaş bir yapıştırma yapacaksanız bu ürünü tercih edebilirsiniz. Büyük yüzeylerin yapıştırılması için uygundur. Gözeneksiz malzemelerin ise yapışma olasılığı daha yüksektir.

Pattex Süper Japon Yapıştırıcı

pattex sert plastik yapıştırıcı

Pattex Japon Yapıştırıcı, hızlı ve etkili yapıştırma özelliği ile bir çok alan için uygundur. Yüzeylerde gözenek olsun veya olmasın hiç farketmez. Solvent içermeyen yapıştırıcı tek komponentli olarak satılmaktadır. Isı direnci yüksek olan yapıştırıcı sert plastiklerin yapıştırılması için kullanılabilir. Temiz yüzeylere uygulanmalıdır. Ürün uygulandıktan sonra basınç uygulanarak yüzeylerin birbirine daha iyi tutunması sağlanmalıdır. Taşan yapıştırıcı kurumadan aseton ile temizlenebilir.

Akfix 202

akfix 202 kuvvetli plastik yapıştırıcı

Akfix 202 kontak yapıştırıcı yüksek yapışma gücüne sahip bir üründür. Yumuşak ve esnek plastiklerin yapıştırılması için kullanılabilir. Esnek yapışma özelliğine sahip olan bu ürün suya ve neme karşı dayanıklıdır. Kullanım alanı oldukça geniş olan Akfix 202 ağırlıklı olarak döşeme, tekstil ve ayakkabı endüstrisinde kullanılan bir üründür.

Plastik yapıştırıcı olarak japon yapıştırıcı, kontakt yapıştırıcı ve epoksi yapıştırıcılar kullanılmaktadır. Ancak hangisinin kullanılacağı plastiğin türüne göre farklılık göstermektedir. Bir çok markanın üretmiş olduğu plastik yapıştırıcılar etkin sonuç verir. Yapıştıracağınız plastiğin öncelikle sert mi, yumuşak mı, gözenekli mi veya gözeneksiz mi olup olmadığını inceledikten sonra bir yapıştırıcı tercihinde bulunabilirsiniz.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Plastik oyuncak yapıştırmak için Selsil markasına ait epoksi yapıştırıcıyı kullandım ve gayet memnun kaldım. Yapıştırma yapmadan önce imkanınız varsa yüzeyi zımparalayın ve daha sonra temiz bir bez ile silin. Yapıştırdığınızda da bir süre elinizde sıkıca bastırın ki iyice tutunsun. Ben bu üründen memnun kaldığımı söyleyebilirim.

  2. Derby 200 Hızlı Yapıştırıcı hızlı yapıştırma gereksinimlerinizi karşılarken, Pattex Güçlü Epoksi Yapıştırıcı da kaliteli bir Alman markası olarak plastik parçaları sağlam bir şekilde bir araya getirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu