Evler

3+1 Ev Ne Demek ve Kaç Oda Olur?

Ev satın alırken, kiralarken veya yaparken 3+1 terimini duyduysanız, ne demek olduğunu, kaç oda olduğunu merak ediyorsanız gelin sizi aydınlatalım!

Bir ev satın alırken veya kiraya çıkarken o evin özellikleri, oda sayısı ve büyüklüğü göz önünde bulundurulur. Her ne kadar evin konumunun güzel bir yerde olması istense de, oda sayısı oldukça önemlidir. İhtiyaca yönelik oda sayısının olması gerekmektedir. Müstakil evler, villalar, çok katlı evler ve apartman daireleri hiç farketmez hepsi 2+1, 3+1 veya 4+1 şekilde oda sayılarına göre yapılırlar. Bu konuda en çok merak edilen soruların başında da “3+1 ev ne demek” ve “3+1 ev kaç oda olur” soruları geliyor. Aslında bunlar oda sayılarını ifade eden terimlerdir. Gelin şimdi bu terimleri biraz daha açalım ve tam anlamıyla ne demek olduklarını öğrenelim.

İlginizi Çekebilir: 100 M2 Müstakil Ev İnşaat Maliyeti

3+1 Ev Ne Demek?

Evlerin oda sayısını ifade eden bir terim olan 3+1, bir evde 3 oda 1 salonun olduğu anlamına gelmektedir. 3+1 demek 3 oda 1 salon demektir. Artıdan önceki oda sayısını sonrası ise salon sayısını ifade eder. Her evde mutfak, WC ve banyo gibi alanlar bulundurulduğu için bu alanlar rakamlarla ifade edilmez. 2+1 olan evlerde de mutfak, wc ve banyo vardır, 3+1 olan evlerde de vardır. Sadece oda ve salon sayısını ifade etmek için böyle bir terim kullanılır.

3+1 ifadesini duyduğunuzda evin 3 odadan 1 salondan oluştuğu aklınıza gelmelidir.

3+1 Ev Kaç Oda Olur?

Bir ev kiralarken veya satın alırken 3+1 ifadesini duyduysanız, bu evin 3 odası olduğu anlamına gelir. 3 odası ve 1 salonu bulunan evin banyo, wc ve mutfak gibi alanları da vardır. Sadece bazı evlerde amerikan mutfak kullanıldığı için mutfak salonların birinde olabilir.

3+1 evde 3 oda 1 salon olur. Ev ister müstakil ev olsun ister apartman dairesi, 3 artı 1 ifadesini duyduğunuzda o evin 3 odadan ve 1 salondan oluştuğu aklınıza gelmelidir. Bunun dışında evde WC, antre, mutfak ve banyo gibi alanlar bulunur.

3+1 Ev Projesi

3+1 ev projesi ile detaylandıralım. 3 odanın ve 1 salonun bulunduğu içerisindeki banyo, tuvalet ve mutfak alanlarını projeden inceleyebilirsiniz.

3 artı 1 ev

Tek katlı, 3+1, 130 metrekaredir.

3 artı 1 ev projesi

Gördüğünüz gibi 3 artı 1 evde 3 oda 1 salon bulunuyor. Salon içerisinde bir amerikan mutfak var. Kiler, banyo, tuvalet ve ebeveyn banyosu yer alıyor.

3 artı 1 ev

Bu tek katlı ev ise 3+1 97 m² olarak yapılmıştır.

3 artı 1 ev odaları

3+1 ev odaları 3 oda 1 salondan oluşmaktadır. Veranda, antre, banyo ve wc ile birlikte toplamda 97 m² alana sahiptir.

Görseller için https://www.instagram.com/efeogluofficial/ sayfasından faydalanılmıştır.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu