Faydalı Bilgiler

Ankara Bit Pazarları Nerede ve Açık Olduğu Günler

Ankara’da bit pazarı olarak hizmet veren ve haftanın belirli günleri açık olan Ulus, Çankaya Mühye ve Dışkapı pazarı hakkında tüm merak edinlenlere yer verdik.

Ankara bit pazarı olarak hizmet veren pazarlarda antika eşyalardan dekorasyon ürünlerine, giyimden mutfak gereçlerine bir çok ürün satılıyor. Antika severler ve ihtiyacı olan ürünleri uygun fiyata satın almak isteyenlerin sıklıkla uğramış olduğu noktalardan olan bit pazarlarına yoğun ilgi gösteriliyor. Ankara’da Ulus İtfaiye Meydanı, Dışkapı Pazarı ve Çankaya Mühye köyünde kurulan bit pazarında binlerce çeşit ürün satılıyor.

Ankara Bit Pazarı
Ankara Bit Pazarı

Ankara’da kurulan bit pazarlarına vatandaşların ilgisi oldukça büyük. Belirli günlerde kurulan bit pazarlarında ikinci el eşyalar, antika ürünler, teknoloji aletleri, giyim, dekoratif ürünler ve daha bir çok kategoride tezgahlar kuruluyor. Alışveriş deneyimi yaşamak isteyenler “Ankara bit pazarı nerede?” ve “Hangi günler kuruluyor?” diye merak ediyor. Gelin şimdi Ankara’da kurulan bit pazarlarına bir göz atalım.

Ulus İtfaiye Meydanı Bit Pazarı

Ulus itfaiye meydanı bit pazarı, Denizciler caddesinde bulunan ve Umut Otopark içinde Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kurulmaktadır. Diğer günler otopark olarak kullanılmaktadır. Yani diğer günlerde geldiğinizde pazar kurulu değiltir. Pazar bit pazarı ile Antika pazarı arasında bir konsepte sahiptir. Günümüz şartları düşünüldüğünde gezip değerlendirebileceğiniz bir pazar olduğunu söyleyebiliriz.

Ulus itfaiye meydanında umut otopark içinde kurulan pazar cuma cumartesi ve pazar günleri sabahın erken saatlerinde açılıp akşama kadar faaliyet göstermektedir.

Ulus bit pazarı ikinci el ve antika ürünlerin yer aldığı tezgahlarla yoğun ilgi gören bir pazardır. Ankara’nın en çok ziyaret edilen pazarlarından biri olan Ulus itfaiye meydanı bit pazarı özellikle hafta sonu günlerinde yoğun ilgi görüyor. Pazar tezgahlarında teknolojik ürünlerden mutfak eşyalarına, ev dekorasyon ürünlerinden hırdavat çeşitlerine kadar binlerce çeşit ürün bulunuyor. Uygun fiyata eğlenceli bir alışveriş deneyimi yaşamak istiyorsanız sizde haftanın üç günü kurulan Ankara Ulus bit pazarını ziyaret edebilirsiniz.

Dışkapı Pazarı

Dışkapı pazarı yeni Adliye Binasının arkasında kuruluyor. Ulaşımı kolay Merkezi bir konumda bulunan pazar her geçen gün ziyaretçileri artarak büyüme yolunda ilerliyor. Dışkapı pazarı Cumartesi ve Pazar günleri sabahın erken saatlerinde açılmaktadır. Eğer yolunuz düşerse mutlaka uğrayarak keyifli bir alışveriş deneyimi kazanabilirsiniz.

Dışkapı pazarı Dışkapı Adliyesi arkasında Abdulkadir Özcan AŞ (PETLAS) binası arka bahçesinde, Oto Ünlünün karşısında kuruluyor.

Ankara 2. El Eşya ve Antika pazarında mutfak eşyaları, bilgisayar ve parçaları, hırdavat, tamir aletleri ve bir çok çeşit matkap bulunuyor. Pazarda kuşlarla da karşılaşabilirsiniz. Ayakkabı tezgahları, kıyafet tezgahları, telefonlar, tesbihler, teknoloji ürünleri ve aklınıza gelebilecek bir çok şeye bu pazarda ulaşabilirsiniz.

Çankaya Mühye Köyü Bit Pazarı

Mühye Köyünde kurulan bit pazarı Cumartesi ve Pazar günleri kuruluyor. Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı olan Mühye köyünde kurulan bit pazarında teknolojik ürünler, ikinci el eşyalar, antika ürünler, ev araç ve gereçleri, giyim ve bir çok alanda satış yapan tezgahlara yer veriliyor. Hafta sonu kurulması nedeniyle bu pazara vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Günün erken saatlerinde uğrayarak sizde ihtiyacınız olan ürünlere uygun fiyata sahip olabilirsiniz.

Mühte köyündeki bit pazarına gitmek için konuma Çevnak Geri Dönüşüm yazarsanız, hemen yanına konum sizi götürecektir.

Çankaya bit pazarı Mühye köyünde kuruluyor. Mühye Köyü ile Çankaya arası ortalama 9 kilometredir. Hafta sonu günlerinde kurulan bit pazarına giderek sizlerde uygun fiyatlı ürünleri inceleyerek satın alabilirsiniz. Günün erken saatlerinde gitmeniz durumunda daha fazla çeşit ürünü ucuza alma şansınız olur.

İskitler Bit Pazarı (KAPALI)

İskitler bit pazarı Cuma günü akşamdan kurulup Pazar akşamına kadar devam eden bir pazardır. Ancak bu alanın belediye tarafından kapatılmasıyla birlikte artık pazar kurulmuyor. İskiler bit pazarı kapandı ancak Ankara’da kurulan Ulus İtfaiye Meydanı, Dışkapı ve Mühye Köyü bit pazarları hizmet vermeye devam ediyor. İkinci el alışveriş yapmanın keyfini yaşamak istiyorsanız hafta soları bu üç pazardan dilediğinizi ziyaret edebilirsiniz.

Ankara’da kurulan bit pazarları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için Ankara Bit Pazarı Instagram adresini takipte kalabilirsiniz. Pazar günleri ve kurulduğu alanlar değişiklik gösterebildiğinden bu sayfada en güncel bilgilere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu