Faydalı Bilgiler

Kırılan Porselen Nasıl Yapıştırılır?

Porselen yapıştırıcı tutkallar ile kırılan fincan, tabak, kase ve kupa bardaklar gibi eşyalarınızı kolaylıkla yapıştırabilirsiniz.

Gözenekli veya gözeneksiz seramik dahil kırılgan malzemeler için kullanılan porselen yapıştırıcılar, güçlü yapıştırma özellikleri sayesinde tercih edilmektedir. Kullanımı oldukça kolay olan bu yapıştırıcılar sayesinde kırılan porselen parçaları kolaylıkla birleştirilebilir.

Porselen yapıştırma işlemi için en iyi yapıştırıcılar hala hızlı yapıştırıcılardır. Japon yapıştırıcı veya süper hızlı yapıştırıcı olarak bilinen yapıştırıcılar mükemmel sonuçlar verir. Özellikle küçük parçaların birleştirilmesinde japon yapıştırıcılar hızlı ve güçlü bir etki sağlar, böylece kırılan porselen parçaları kolayca birleştirilebilir. Bu nedenle, porselen yapıştırma işleminde hızlı yapıştırıcıların kullanımı önerilmektedir.

kırık porselen yapıştırma

Her evde porselen tabak, çaydanlık, bardak ve kahve fincanları bulunur. Bazen kazaylada olsa bu ürünler kırılabiliyor. Eğer yüksek kaliteli bir yapıştırıcınız varsa, kırılan porselen ürünü tamir etmek kolay oluyor. Porselen markaları tarafından üretilen yemek takımlarından herhangi bir parça kırıldıysa hızlı bir şekilde tamir edebilirsiniz.

Porselen Yapıştırma İçin Kullanılan Yapıştırıcılar

Tabak, kase, kupa bardaklar ve fincan gibi porselen malzemelerin kırılan parçalarını süper hızlı ve güçlü yapıştırıcılar ile birleştirebilirsiniz. Porselen yapıştırma işlemi için en uygun yapıştırıcı japon yapıştırıcılardır. Hızlı ve güçlü yapıştırma özelliğine sahip olan japon yapıştırıcılar ile kırılan parçaları tamir edebilirsiniz.

Porselen yapıştırma işleminde kullanabileceğiniz bazı yapıştırıcılar:

  • Uhu Porselen Yapıştırıcısı
  • Selsil Hızlı Yapıştırıcı
  • Pattex Süper Japon Yapıştırıcı
  • Derby 602 Japon Yapıştırıcı
  • 502 Japon Yapıştırıcı
  • Scotch Süper Hızlı Yapıştırıcı
  • Akfix 702 Süper Japon Yapıştırıcı
Porselen Tamiri

Porselen tamiri için kullanılacak en iyi yapıştırıcı japon yapıştırıcı ve epoksi yapıştırıcıdır. Epoksi yapıştırıcı iki karışımlı olduğu için dayanıklı ve güçlü yapıştırma etkisine sahiptir. Ancak epoksi yapıştırıcı japon yapıştırıcısına göre daha kalın bir yapıştırıcı olduğu için genellikle büyük kırıklarda tercih edilir. Tabak, kase, kupa bardak ve çaydanlık gibi porselen kırıklarında japon yapıştırıcı yeterince iş görecektir.

Japon yapıştırıcı hızlı ve güçlü bir etkiye sahip olduğu için porselen tamirinde en çok kullanılan yapıştırıcıdır. Özellikle çift komponentli yapıştırıcılar hızlı ve güçlü yapıştırma sağlar. Kırık porseleni tamir etmek için kullanabileceğiniz bir çok benzersiz yapıştırıcı bulunuyor. Porselen yapıştırmak için kullanılan en iyi yapıştırıcılar epoksi ve süper hızlı yapıştırıcılardır. Epoksi yapıştırıcıların kuruması daha uzun sürer ancak daha iyi bağ oluşturur. Eğer epoksi yapıştırıcı kullanacaksanız, ürünün üzerindeki kuruma süresine dikkat etmelisiniz.

Porselen Nasıl Yapıştırılır?

Porselen yapıştırma işlemi ile mükemmel bir sonuç alınabilir. Ancak kırık parçaları birleştirmek zorlu bir süreç olduğundan dolayı dikkat gerektirir.

Kırık porselen parçaları şöyle yapıştırılır:

  • Parçalar yıkanarak kir, toz ve yağlardan arındırılır.
  • Temiz bir bez yardımı ile iyice kurutulur.
  • Kibrit çöpü veya bir kürdan yardımı ile yapıştırıcı kırılan porselen kenarlarına ince tabaka halinde sürülür.
  • Kırık porselen parçaları yerine oturtulur ve 2-3 dakika arasında bastırılarak iyi bir şekilde tutunması sağlanır.
  • Benzer şekilde diğer parçalar yapıştırılır.
  • Birbirine daha iyi tutunması için yapışkanı sürdükten sonra bir bant ile iyice yapıştırılır.
  • Taşan yapıştırıcıyı kağıt havlu yardımıyla temizleyin. Kalan kalıntılar için aseton kullanabilirsiniz.

Kırılan porselenleri evde kendi başınıza nasıl tamir edebileceğinizi artık biliyorsunız. Eğer kırılan bir ürününüz varsa bunu çöpe atmadan önce tamir etmeyi deneyebilirsiniz. Her markette bulabileceğiniz yapıştırıcılar ile kolay ve ucuz yoldan parçaları birleştirebilirsiniz. Satın alacağınız ürünün nasıl kullanıldığını satış yapılan yerdeki yetkiliye sorabilirsiniz. Porselen yapıştıracağınızı belirterek sağlık açısından herhangi bir sorun olup olmayacağını mutlaka sormalısınız.

NOT: Yapıştırıcılar kimyasallardan yapıldığı için, tercih edeceğiniz yapıştırıcının gıda güvenliği açısından güvenli olup olmadığına %100 emin olmalısınız. Eğer yapıştırıcının etiketinde bu bilgiye yer verilmemişse, üreten firmanın internet sitesine girerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu