Ev Dekorasyonu

Rahat Banyolar İçin Standart Duşakabin Ölçüleri

Standart duşakabin ölçüleri ile banyoda rahat duş alanı oluşturabilirsiniz. Büyük ve küçük banyolarda doğru duşakabin boyutları banyoyu daha kullanışlı yapar.

Banyo dekorasyonunda duşakabinler, artık bir lüks olmaktan çıkarak gerekli alan haline gelmiştir. Ev sahipleri banyo tasarımında, doğru ölçülerde bir duşakabin kullanmak ister. Duşakabinler banyonun boyutu ve ev sahibinin isteklerine göre tasarlanabilir. Ancak banyo için hangi boyutta bir duşakabin seçileceği zorlu bi süreç olabilir.

duşakabin boyutları
Duşakabin Boyutları

Banyoda modern bir görüntü oluşturmak için duşakabin tasarımı çok önemlidir. Duşakabinin boyutu ve tasarımı kullanışlı olması yanı sıra dekorasyona katkıda bulunmalıdır. Duşakabin modelleri her geçen gün farklı tasarım ve özelliklerle karşımıza çıkıyor. Ev yapacak ve evini yenileyecek olanlar duşakabin boyutu seçiminde dikkat etmelidir. Tasarım kadar önemli olan duşakabin boyutu seçimdeki en önemli unsurdur. Hem kullanışı hemde görüntüsünden memnun kalmak için doğru duşakabin boyutu seçilmelidir. Duşakabin ölçüleri ve duşakabin seçerken dikkat etmeniz gerekenlere yardımcı olmak için rehber hazırladık.

Banyonuz ister küçük olsun, ister büyük bir duşakabin rahat duş keyfi yaşamanıza yardımcı olur. Küçük banyo dekorasyonu için küçük boyutta, büyük banyolar için ise büyük boyutta kullanışlı duşakabin tercih edebilirsiniz.

Standart Duşakabin Ölçüleri

Duşakabin ölçüleri, banyonun boyutu, ev sahibinin istekleri ve banyo dekorasyonuna uyumuna göre farklılık gösterebilir. Ancak, standart bir duşakabin boyutu çoğu banyolar için 90cm x 90cm ideal bir ölçüdür. Küçük banyo isteyenler 80cm x 80cm, büyük banyolar için ise 150 cm x 90 cm ölçülerinde bir duşakabin tercih edilebilir.

Standart buşakabin boyutları:

  • 80cm x 80cm (küçük duşakabin boyutu)
  • 90cm x 90cm (küçük duşakabin ölçüsü)
  • 120cm x 90cm (ideal duşakabin boyutu)
  • 120cm x 120cm (kare duşakabin)
  • 150cm x 90cm (dikdörtgen duşakabin)

Küçük Banyolar için Standart Duşakabin Ölçüleri

Küçük bir banyo alanına sahipseniz duşakabin tercihiniz küçük ölçülerde olmalıdır. Küçük banyolar için duşakabin boyutu 80cm x 80cm veya 90cm x 90cm ideal bir ölçüdür. İhtiyacınıza göre duşakabin boyutunda değişiklik yapabilirsiniz.

  • Banyo alanınız küçükse 80cm x 80cm kare veya 80cm x 100 cm dikdörtgen ölçülerinde duşakabin tercih edebilirsiniz.
duşakabin ölçüsü

Büyük Banyolar için Standart Duşakabin Ölçüleri

Banyo alanı büyük olan evler için duşakabin seçimi daha kolaydır. Büyük bir banyo varsa duşakabin seçiminde daha özgür davranılabilir. Büyük bir banyoya sahipseniz, banyonun boyutuna uygun bir duşakabin tercih etmelisiniz.

  • Büyük banyoda tercih edilebilecek olan ideal duşakabin ölçüsü 120 cm x 90 cm, 140cm x 150cm, 160cm x 170cm ideal ölçülerdir.
  • Büyük banyolarda kare, dikdörtgen duşakabinler tercih edilebilir.
duşakabin ölçüsü

Duşakabn Yüksekliği

Duşakabin, teknesi ile birlikte ortalama 180 cm yüksekliğindedir. Duşakabin yüksekliği kullanıcının isteğine göre farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak küvet ile birlikte yerden toplamda 180 cm yüksekliğindedir. Tekne üzerindeki cam yüksekliği ise 150 cm’dir.

Hangi Boyutta Duşakabine İhtiyacım Var?

duşakabin ebatları

Banyonuz için bir duşakabin ölçüsü belirlemede dikkat etmeniz bazı konular vardır. İşte duşakabin boyutu belirlemede dikkat edilmesi gerekenler:

  • Banyonun Boyutu: Banyo boyutu duşakabin ölçüsünü belirlemedeki en önemli etkendir. Küçük banyolar için genellikle kare duşakabinler tercih edilirken, büyük banyolarda daha özgür bir seçim yapılabilir.
  • Duşakabin İçin Ayrılan Alan: Duşakabin ölçülerini belirlemeden önce ayrılan alan hesap edilmelidir. Banyoda duşakabin dışında klozet, banyo dolabı, banyo lavabosu gibi alanlarda olacağı için hesaplama dikkatlice yapılmalıdır.
  • Duşakabin Yeri: Duşakabini banyoda koyacağınız alanı iyi belirlemelisiniz. Her alana duşakabin yerleştirimez. Hem kullanış hemde görünüş açısından duşakabinin yerleştirileceği alan önemlidir. Büyük banyolarda duşakabinin koyulacağı alanı ayarlamak çok zor değildir. Fakat küçük banyolarda duşakabin için ayrılacak alan kullanışlı ve görsel açıdan sorun çıkarmayacak bir alan olmalıdır.

Duşakabin Ölçüsü Nasıl Alınır?

duşakabin ölçüleri
Duşakabin Ölçüleri

Hangi ölçüde duşakabin seçilmeden önce banyonun boyutu alınmalıdır. Doğru ölçüde bir duşakabin için banyonun genişliği ve yüksekliği bilinmelidir. Duşakabin ölçüsü en doğru şekilde şöyle alınır:

  • Duşakabinin tekne bölümü banyoda ne kadar yer kaplayacağını belirler. Kare bir duşakabin seçiminde duvardan tekne kenarlarının geleceği uzunluğu ölçün.
  • Duşakabin iki duvar aasına gelecekse, ölçüleri üç farklı noktadan almalısınız. Duşakabin kapısının sorunsuz bir şekilde açılarak kapanabilmesi için ölçüleri doğru bi şekilde alın.
  • Duvar köşesine yerleştirilecek olan duşakabin ölçülerini iki duvardan almalısınız.
  • Duşakabinin tekne bölümünün kenarlarının ölçüsü ve yerden yüksekliği doğru ölçü almanısı sağlayacaktır.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu