Temizlik Önerileri

Tül Perde Beyazlatmanın En Kolay 6 Yolu

Tül perde beyazlatma basit bir kaç işlemi uygulamak ile mümkündür. Uzun süredir kullanılan ve rengi sararan tül perde nasıl beyazlatılır?

Tül perdeler bir çok farklı nedenden dolayı zamanla sararmaya ve kirlenmeye başlar. Sigara, nem veya toz gibi nedenlerden dolayı kirlenen tül perdeler istenmeyen görüntü oluşturur. Bu durumda yapılması gereken tek şey perdelerin yıkanması ve beyazlatılmasıdır. Fakat çok fazla kirli olan pardelerin renklerinde açılma olmaz. O zaman da tül perde nasıl beyazlatılır sorusu akla gelir.

Tül Perde Nasıl Beyazlatılır?

Sararmış ve kirlenmiş olan perdelerden kurtulmak için onları temizlemek ve beyazlatmak gerekir. Her ne kadar marketlerde tül perde için deterjanlar olsa da, bunlara gerek bile kalmadan evinizdeki malzemeleri kullanarak bembeyaz bir görüntüye kavuşabilirsiniz. Söz konusu tül perde beyazlatma olduğu zaman, evinizde bulunan bir kaç malzemeyi kullanarak istediğiniz sonucu alabilirsiniz. İşinizi kolaylaştırmak ve bembeyaz perdelere kavuşmak için tül perde beyazlatma yöntemlerine yer verdik.

perde beyazlatma
Tül Perde Beyazlatma

Kirlenen tül perdeleri beyazlatmak zor gibi görünse de, doğru malzemeleri kullanarak sonuca ulaşabilirsiniz. Her evde bulunan karbonat, sirke, toz şeker, bulaşık makinesi tableti ve kaya tuzu gibi malzemeler tül beyazlatma için yeterlidir. Perde beyazlatma için popüler olarak kullanılan bu malzemeler, tüllerinizi bembeyaz yapmak için gerekli olan malzemelerdir. Tül perde nasıl beyazlar sorusunun cevabı bu malzemelerde gizli. Perde beyazlatma toz şeker ve sirke ile harika sonuçlar veriyor.

Yatakta Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Tül Perde Beyazlatma Yöntemleri

Bir evin dekorasyonuna en çok katkıda bulunan perdeler, kirlendiği zaman hoş bir görüntü oluşturmaz. Beyaz perdelere sahip olmanın tek yolu onları doğru bir şekilde yıkamaktır. Kadınlar zamanla sararan ve kirlenen tül perdeleri beyazlatmanın kolay yollarını arıyor. Aşağıda salon, yatak odası, oturma odası veya mutfaklarda kullanmış olduğunuz tüp perdeleri nasıl beyazlatacağınızı öğrenebilirsiniz.

Sirke ile Doğal Çözümler

Tül perde beyazlatma için evde kullanılabilecek olan en etkin malzemelerden biri sirkedir. Sirke bir çok alanda doğal temizlik ürünü olarak kullanıldığı gibi kirlenen tül perdeleri beyazlatmak için de kullanılabilir. Özellikle de kalıcı lekelerin çıkmasına yardımcı olan beyaz sirke, sararan perdelerin beyazlatılmasında tercih edilebilir.

Tül perdenizi makineye atın, deterjan bölümüne toz çamaşır deterjanı koyduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyin. Çamaşır makinesini hassas program 30 °C ayarlayarak çalıştırın. Yıkama programı tamamlandıktan sonra tül perdenizin beyazladığını göreceksiniz.

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

tül perde beyazlatma elma sirkesi

Kaya Tuzu ile Etkin Beyazlatma

Tül perde nasıl beyazlatılır diyorsanız evinizde kaya tuzu varsa işinize fazlasıyla yarayacak. Kaya tuzu tül perdelerde oluşan sararmanın ve lekelerin çıkmasına yardımcı olur. Tül perdeleriniz için herhangi bir kimyasal malzeme kullanmadan yalnızca kaya tuzu ile beyazlatabilirsiniz.

Kaya tuzu ile tül perde beyazlatma için, bir kovanın içerisini yarıya kadar su koldurun ve yarım su bardağı kaya tuzu ekleyerek karıştırın. Bu karışımın içerisine tül perdeyi koyun ve 1 gece bekletin. Ertesi gün perdeyi çamaşır makinesine atarak hassas programda çalıştırın. Tül perdelerinizin beyazladığını göreceksiniz.

Yanmış Çaydanlık Nasıl Temizlenir?

perde beyazlatma kaya tuzu

Toz Şeker ile Bembeyaz Perdeler

  • Tül perde beyazlatma işleminde en çok kullanılan malzeme her evde bulunan toz şekerdir.
  • Toz şeker sararmış ve kararan tül perdeyi beyazlatmanıza yardımcı olacaktır.
  • Tül perdeyi çamaşır makinesine yerleştirin ve çamaşır deterjanı bölümüne deterjanı koyun.
  • Deterjan bölmesine yarım çay bardağı toz şeker ekleyin.
  • Çamaşır makinesini hassas program 30 °C ayarlayarak çalıştırın ve perdelerinizi yıkayın.
  • Perdeleri makineden beyazlamış şekilde çıkarabilirsiniz.

Sararan Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

tül beyazlatma toz şeker

Bembeyaz Perdeler İçin Bulaşık Makinesi Tableti

Kirlenen perdeleriniz için tül perde nasıl beyazlar diye düşünmenize gerek yok. Bulaşık makinesi tableti bu konuda yardımınıza koşacak ve perdeleri beyazlatmanıza yardımcı olacak. Sadece 1 adet bulaşık makinesi tableti tül perdeleri beyazlatmak için yeterli olacak.

Bulaşık makinesi tableti ile perde beyazlatma:

  • Bulaşık makinesi tableti, içeriği nedeni ile kirlenen tül perdelerin beyazlatılmasına yardımcı olur.
  • Bulaşıklardaki kirleri temizleme özelliği olduğu gibi perdelerdeki kirlerinde temizlenmesini sağlar.
  • Beyazlatmak istediğiniz tül perdeyi çamaşır makinesi içerisine atın.
  • Deterjan alanına kullanmış olduğunuz çamaşır deterjanını ekleyin.
  • Tül perdenin üzerine 1 adet bulaşık deterjanı koyun.
  • Çamaşır makinesini hassas yıkamada çalıştırarak perdelerinizi yıkayın.
  • Çamaşır makinesinde bulaşık makinesi tableti ile yıkanan tül perdeler beyazlayacaktır.
tül beyazlatma bulaşık makinesi tableti

Sararmış Perdeler İçin Karbonat

Karbonat her evde bulunan ve temizlik yöntemlerinde en çok tercih edilen malzemedir. Kıyafetleri, spor ayakkabıyı, yatakları ve kotlukları temizlemede kullanıldığı gibi tül perde beyazlatma işleminde de gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Karbonat ile tül perde beyazlatma:

  • Karbonat iyi bir çözücü olduğu için lekelerde çok etkili bir üründür. Tül perdelerin beyazlatılması için tercih edilir.
  • Beyazlatmak istediğiniz tül perdeyi çamaşır makinesine yerleştirin.
  • 2-3 yemek kaşığı karbonatı perdenin üzerine serperek dökün.
  • Çamaşır makinesi deterjan bölümüne deterjanınızı ekleyerek hassan programda çalıştırın.
  • Yıkama bittikten sonra makineden perdeyi çıkardığınız zaman beyazladığını farkedeceksiniz.
tül perde nasıl beyazlatılır karbonat

Beyaz Perdeler İçin Çamaşır Suyu

Çamaşır suyu iyi bir beyazlatıcıdır. Her evde bulunan ve kadınların bir çok temizlikte tercih ettiği çamaşır suyu tül perdelerin beyazlatılmasında da kullanılabilir. Ancak çamaşır suyu sadece beyaz perdeleri yıkamak için tercih edilmelidir.

Çamaşır suyu ile tül perde şöyle beyazlatılır:

  • Tül perdeyi çamaşır makinesine yerleştirin.
  • Çamaşır makinesinin deterjan bölümüne 1 ölçek çamaşır suyu koyun.
  • Makineyi hassas yıkama 30 derecede yıkayacak şekilde ayarlayın.
  • Yıkama bittikten sonra perdeyi makineden çıkararak nemli bir şekilde asabilirsiniz.
tül nasıl beyazlatılır çamaşır suyu

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu