Nasıl Yapılır

Ayna Yapıştırma Nasıl Yapılır?

Doğru yapıştırıcı seçimi ile duvara ve dolap kapağına aynayı yapıştırabilirsiniz. Ayna yapıştırma silikonu kullanmanız aynayı yapıştırmanıza yardımcı olacak.

Bir aynayı duvara yapıştırmak zor bir olaymış gibi görülebilir. Ancak uygun yapıştırıcı ve doğru teknik ile güvenli ve güçlü bir şekilde aynayı duvara ve dolap kapağına yapıştırabilirsiniz. Çivi kullanmak hem duvarın delinmesine neden olur, hemde asılan ayna sallanacağı için hem düzgün hemde güvenli olmaz. Farklı noktalardan yapıştırıcı kullanarak ayna yapıştırma işlemi yapılırsa güvenli ve güçlü bir yapıştırma yapılmış olur.

ayna duvara nasıl yapıştırılır

Doğru yapıştırıcı ve biraz hazırlık yaparak aynayı istediğiniz alana yapıştırabilirsiniz. Duvar, dolap kapakları ve fayans üzerine yapıştırmak için ayna yapıştırma silikonu en ideal yapıştırıcıdır. Küçük aynalar çift taraflı bantla da yapıştırılır ancak güvenli olabilmesi için ayna yapıştırma silikonu kullanmanızı öneririz. Ayna yapıştırmadan önce yüzeyi hazırlamanız gerekir. Aynanın konumu, duvarın temizliği yapıldıktan sonra yapıştırma işlemine geçilebilir. Yapıştırıcı doğru kullanıldığı taktide duvara yapıştırılan ayna güvenli bir şekilde orada kalır.

Ayna yapıştırma için gerekli olan malzeme ayna silikonu, maskeleme bandı ve kağıt banttır. Ayna silikonu yapıştırmak için, maskeleme bandı işaretleme için, kağıt bant ise aynanın sıkı bir şekilde yapışmasını sağlamak için kullanılacaktır.

Duvar Ayna Kaplama Modelleri

Duvara Ayna Yapıştırma Nasıl Yapılır?

duvara ayna yapıştırma

Çerçevesiz aynalar özel yapıştırıcı ile istenilen yere yapıştırılabilir. Bir çok aynada duvara monte edilmesi için bir klips yoktur. Bu durumda ayna yapıştırıcısı kullanmak gerekir. Ayna yapıştırma işleminde en önemli adım duvar yüzeyini hazırlamaktır. Duvarın temiz ve pürüzsüz olması aynanın sağlam bir şekilde yapışmasını sağlar.

Duvara ayna şöyle yapıştırılır:

  • Aynayı yapıştırmak istediğiniz alana karar verin. Ayna yapıştırıcısı çok güçlü bir yapıştırıcı olacağı için çıkarılması sorun olacaktır.
  • Aynanın arkasını ve duvarı bir bez ile temizleyin. Duvar ve aynanın arkası toz ve kirlerden arındırılmalıdır.
  • Aynanın asılacağı alanı işaretleyin. Aynayı yapıştırmak istediğiniz alanı maskeleme bandı ile işaretleyebilirsiniz.
  • Aynayı duvara yapıştırmak için ayna silikonu kullanın.
  • Aynanın arkasına ayna silikonunu düzenli aralıklarla sıkın. Ayrıca orta kısmına da yapıştırıcı sıkın.
  • Aynanın düz olduğuna emin olduğunuz zaman aynayı duvara yapıştırıp bastırın. Silikon aynayı iyice yapıştırana kadar bir bant ile aynayı duvara yapıştırabilirsiniz.

Tüm yapıştırıcılar ayna yapıştırma işlemi için uygun değildir. Yapı marketlerde ayna ve cam silikonu olarak satılan yapıştırıcı tercih edilmelidir. Aksi halde yapıştırıcı aynayı tutmaz ise ayna düşerek kırılabilir ve insanlara zarar verebilir. Aynayı duvara çivisiz yapıştırmak için en ideal yapıştırıcı ayna silikonudur. Delme ve kırma olmadan güçlü bir yapıştırma imkanı sunar.

NOT: Ayna silikonu ile aynayı fayans, dolap ve duvar gibi bi çok alana yapıştırabilirsiniz. Banyo, salon, antre gibi alanlara ayna yapıştırma işlemi için ayna silikonu tercih edebilirsiniz.

Dolap Kapağına Ayna Nasıl Yapıştırılır?

dolap kapağına ayna yapıştırma

Aynayı dolap kapağına yapıştırmak için ayna silikonu kullanabilirsiniz. Ayna silikonu güçlü bir yapıştırıcı olduğu için, doğru kullanım ile güvenli yapıştırma işlemi yapılabilir.

Dolap kapağına ayna yapıştırma şöyle yapılır:

  • Aynayı dolap kapağına yapıştırmadan önce dolap kapağını ve aynanın arkasını bez ile temizleyerek toz ve kirlerden arındırın.
  • Aynanın koyulacağı alanı işaretleyin. İşaretlemeyi maskeleme bandı ile yapabilirsiniz.
  • Aynanın arkasına belirli aralıklarda ayna silikonu sıkın. Ayrıca orta kısmına da sürerek güçlü yapışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Daha sonra aynayı dolapta yapıştırılacak olan alana yapıştırın ve bastırın.
  • Aynın güçlü bir şekilde yapışması için kağıt bant ile aynayı dolap kapağına yapıştırın.

Aynayı dolap kapağına yapıştırmadan önce aynayı kapağa tutturun ve etrafını maskeleme bandı ile çevirin. Bu aynayı düzgün bir şekilde yerleştirmenize yardımcı olacak. Eğer ayna silikonu ile yapıştırma yaptıktan sonra eğik olduğunu görürseniz işiniz zorlaşacaktır. Bu nedenle yapıştırma işlemini düzgün yapabilmek için doğru ölçü almanız gerekir.

Ayna Yapıştırma Hakkında Sık Sorulan Sorular

Duvara silikonla yapıştırılan ayna nasıl çıkarılır?

Duvara silikon ile yapıştırılan aynayı çıkarmak için misina ipi kullanabilirsiniz. Misina ipini aynanın arka kısmına geçirdikten sonra iki tarafından tutup aşağı yukarı hareketler yaparak aynayı duvardan çıkarabilirsiniz. Misina ipinin elinize zarar vermemesi için iş eldiveni kullanabilirsiniz. Ayrıca aynanın düşmemesi için birinin aynayı tutması gerekecektir.

Ağır ayna duvara nasıl asılır?

Ağır aynayı duvara asmak için ayna silikonu kullanabilirsiniz. Duvarda aynanın geleceği alanı işaretleyip ayna silikonunu aynaya sürdükten sonra yapıştırabilirsiniz. Ayna ağır olduğu için ayna silikonunu bol kullanabilirsiniz. İyi bir yapıştırma ile ağır ayna duvara güvenli bir şekilde yapışacaktır.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu