Listeler

En İyi 10 Silikon Markaları Listesi

Dolgu, izolasyon ve yapıştırma gibi işler için en iyi 10 silikon markaları listesi oluşturduk. Bu liste ile dolgu ve yapıştırmalarda kullanabileceğiniz silikon markası seçmek çok kolay.

Silikonlar, sayısız uygulama için kullanılabilen dolgu ve yapıştırma macunudur. Sıcak ve soğuk havalara dayanıklı silikonlar özel şekilde formüle edilmiştir. Suya dayanıklı silikonlar dolgu ve yapıştırma işlerinin hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasına yardımcı olur. İç ve dış mekanlarda kullanılan silikon yapıştırıcılar, inşaat ve onarımlarda en çok tercih edilen ürünlerden biridir. Jel benzeri bir kıvama sahip olan silikon plastik, metal, cam ve seramik gibi yüzeylerde tercih edilebilir. Silikon markaları tarafından üretilen çeşitli ürünler vardır. Pratik kullanımı nedeni ile özellikle de evlerdeki tamirat işlerinde sıklıkla tercih edilir.

Silikonlar mutfak, banyo, duş kabini, genel amaçlı, dış cephe, montaj yapıştırıcı, yüksek ısı silikonu gibi farklı alanlar için üretilmektedir. En doğru seçim için silikonu hangi alanda kullanacaksanız o alana uygun bir silikon tercih edebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse duş kabini etrafından su geliyorsa duş kabini silikonu, pencere kenarlarında ise genel amaçlı silikon kullanılabilir. En iyi silikon markası olarak ülkemizde üretim yapan ve ürünlerinden memnun kalınan onlarca marka var. Bu markalar arasından 10 tanesini sizler için burada sıraladık.

Pencere Kenarlarına Hangi Silikon Çekilir?

En İyi 10 Silikon Markası

En iyi silikon markası listesini şöyle sıralayabiliriz:

  • Würth
  • Selsil
  • Dayson
  • Soudal
  • Kalekim
  • Akfix
  • Sista
  • Derby
  • Ceresit
  • Apel

Würth

würth en iyi silikon markaları

Würth silikon mutfak ve banyo gibi alanlarda kullanılan suya dayanıklı bir üründür. Küfe ve neme karşı dayanıklı olması nedeni ile dolgu uygumalarında rahatlıkla kullanılabilir. Fayans, duş kabini, banyo, pencere kenarlarında uygulanabilir. Hızlı kuruma özelliğe sahip olan Würth silikon, uygulandığı yüzeye güçlü bir şekilde tutunur.

Würth silikon pratik kullanımı nedeni ile en çok tercih edilen silikon markası listesindeki yerini alıyor. Würth Duş kabini Silikonu güçlü yapışma sağlayan, sızdırmazlık ve dolgu ürünüdür. Şeffaf ve parlak görünüme sahip olan ürün su geçirmezlik özelliğe sahiptir.

Selsil

selsil silikon markaları

Selsil 1991 yılında kurulan ve Yapı Kimyasalları üretimi yapan bir markadır. Yangına dayanıklı, genel amaçlı, nötr silikon üretimi yapan marka silikonize mastik, akrilik mastik, genel amaçlı şeffaf silikon, montaj yapıştırıcı gibi ürünler ile ön plana çıkıyor. En iyi mastik markası olarak, Selsil ürünleri yoğun ilgi görüyor. Kolay uygulama, su sızdırmaz özelliği, soğuk ve sıcağa karşı dayanıklı olması ön plana çıkan özelliklerdendir. Boyanabilme özelliği ile evlerde tamiratlarda kullanılabilir.

Selsin genel amaçlı silikon neme karşı dayanıklıdır. En iyi silikon markaları listesinde yer verdiğimiz Selsil ürünleri yapı marketlerde bulunuyor.

Dayson

dayson silikon markası

Dayson mastik silikon, otomotiv ve inşaat sektöründe kullanılan bir ürün olduğu gibi birçok endüstride güçlü yapıştırıcı olarak tercih ediliyor. En iyi mastik markası olarak üretmiş olduğu Dayson Poliüretan Mastik, dayanıklı ve elastik yapışma özelliğe sahiptir. Ahşap, cam, metal ve bir çok ürünün yapıştırılmasında tercih edilen ürün, mükemmel yapışma ve izolasyon sağlaması ile ön plana çıkıyor. Boyalı ve boyasız yüzeylerde kullanılabilir. Yalnız bu ürün duş kabini vs. kenarlarında kullanılmaz. Bu ürüne çelik silikon diyebiliriz.

Soudal

soudal silikon markası

Soudal şeffaf silikon, silikonize mastik, poliüretan köpük gibi ürünler üreten bir markadır. Şeffaf silikon pratik uygulama, sıcağa ve soğuğa karşı dayanıklı olması, su sızdırmaz olması nedeni ile mutfak ve banyo gibi alanlarda kullanılabilir. Nemli ortamlarda tercih edilebilir. Derz dolgu malzemesi olarak kullanılan şeffaf silikon sızdırmaz özelliğe sahiptir. Soudal, akvaryum, ayna, dış cephe, ısıya dayanıklı, duşakabin ve genel amaçlı silikonlar üreten en iyi silikon markaları arasındadır.

Soudal silikonize mastik ise üstün yapıştırma gücüne sahip dolgu ve izolasyon yapıştırıcısıdır. Akrilik, poliüretan, silikonize ve ısıya dayanıklı mastik yüksek yapışma gücüne sahiptir.

Kalekim

kalekim silikon markaları

Kalekim 1973 yılında kurularak seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimi yapmaya başlamıştır. Zamanla inşaat sektörü için yapı kimyasalları üretimi yapmaya devam eden marka, seramik yapıştırıcılar, derz dolgu, su ve ısı yalıtım, silikonlar, mastikler, köpükler, iç ve dış cephe boyaları gibi bir çok kategoride üretim yapmaktadır.

Banyo ve Mutfak Silikonu ile en iyi silikon markaları listesinde yer verdiğimiz Kalekim silikon, su sızdırmaz özelliğe sahiptir. Ayrıca klozet, duş kabini, fayans, tezgah, cam, mermer, aliminyon, pencere kenarları gibi bir çok alana uygulanabilir. Dolgu veya yalıtım amacıyla kullanılan Kalekim silikon soğuk ve sıcağa karşı dayanıklıdır.

Akfix

akfix en iyi silikon markası

Akfix silikon ve mastik üretimi yapan ve ülkemizde en çok bilinen markalardan biridir. Poliüretan köpük, silikon, mastik yapıştırıcı, su ve ısı yalıtım sistemleri gibi geniş ürün yelpazesi olan Akfix, en iyi silikon markaları arasındadır. Mutfak ve banyo silikonu, duş kabini silikonu, yüksek ısı silikonu, genel amaçlı silikon, akvaryum silikonu, ana yapıştırıcı, dış cephe silikonu, genel amaçlı montaj yapıştırıcı, şeffaf yapıştırıcı ve mastik, silikonize mastik ve akrilik mastik gibi bir çok alanda silikon üretimi yapıyor.

Dolgu ve yapıştırıcı olarak tercih edeceğiniz silikonu Akfix markasından tercih edebilirsiniz. Ülkemizde satış yapıldığı gibi 100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Akfix, kullanımı pratik silikonları ile ön plana çıkıyor. Akfix şeffaf silikon temiz ve parlak görünümü nedeni ile duşakabinlerde tercih edilebilir. Kimyasallara karşı dayanıklı olan ürün nemden etkilenmez. Soğuk ve sıcağa dayanıklıdır.

Sista

sista silikon markaları

Sista, uyuz yıllardır mastik, silikon ve köpük üretimi yapan bir firmandır. Sista şeffaf silikon banyo ve mutfaklarda kullanılabildiği gibi, bir çok alanda dolgu ve yalıtım amacıyla kullanılmaktadır. Sızdırmazlık özelliği ile suya maruz kalan alanlarda tercih edilebilir. Isı ve nem gibi dış etkenlerden zarar görmez.

En iyi silikon markası listesine eklediğimiz Sista, banyo ve mutfak silikonu ile su ile temas eden yüzeylerde çözüm sunar. Solvent içemeyen silikon, nem ve kimyasallardan etkilenmez.

Derby

derby silikon markaları

Derby D28 genel amaçlı şeffaf silikon, geniş kullanım alanına sahip bir silikondur. Sızdırmazlık özelliğe sahip olan silikon bir çok alanda güçlü yapışma özelliğe sahiptir. Kapı pencere araları, montaj işleri, metal, cam, porselen, banyo ve mutfaklarda kullanılabilir. İzolasyon ürünü olarak da kullanılan Derby D28, duş kabini ve klozet etrafına uygulanabilir.

Genel amaçlı silikon, montaj mastiği, duş kabini silikonu, poliüretan mastik ile dolgu ve izolasyon işlerinde kullanıcılarına çözüm sunuyor.

Ceresit

ceresit silikon markası

Su yalıtımı ve ısı yalıtımı konularında profesyonel bir marka olan Ceresit, inşaat sektörü için üretmiş olduğu ürünler ile ön plana çıkıyor. Ceresit silikon banyo ve mutfaklarda, pencere ve kapı aralarında dolgu, yalıtım ve yapıştırma amacı ile tercih edilen bir üründür. Sızdırmazlık özelliği olan Ceresit silikon, ev tamirat işlerinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Silikon markaları arasına aldığımız ceresit, şeffaf silikon, poliüretan köpük, mastik ile inşaat sektöründe uzman çözümler sunuyor. Güvenilir silikon markalarından biri olan Ceresit, teknoloji ve yenilikçi ürünleri ile ön plana çıkan bir markadır.

Apel

apel en iyi silikon markası

Apel, 1987 yılında kurulan BETA Kimya A.Ş markasıdır. Yapıştırıcı ürünleri alanında kendini kanıtlamış olan silikon markası, dolgu malzemeleri ile de ön plana çıkıyor. Neme ve küfe karşı dayanıklı, sızdırmaz özelliğe sahip kaliteli bir dolgu malzemesi olan Apel şeffaf silikon bir çok alanda kullanılabilir. Cam, metal, fayans, parke, pencere ve diğer inşaat malzemeleri ile güçlü yapışma sağlar. Hızlı yapışma özellikte olan silikon su ve rüzgar izolasyonunda da etkilidir.

Cam montajı, lavabo, duşa kabini ve klozet, fayans kenarları, mobilya, inşaat ve genel amaçlı yapıştırma işlemlerinde tercih edilen apel silikon, geniş kullanım alanına sahiptir.

Suya Dayanıklı Silikon Hangisi?

Silikonlar genellikle suya, neme, rüzgara, sıcak ve soğuğa karşı dayanıklıdır. Banyo ve mutfak silikonu evlerde en çok tercih edilen silikon çeşitidir. Klozet etrafına, duşa kabin, fayans ve tezgahlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Ayrıca pencere ve kapı kenarları için de kullanımı uygundur.

Mutfak, banyo, pencere kenarları, fayans gibi alanlar için silikon arıyorsanız genel amaçlı şeffaf silikon tercih edebilirsiniz. Ayrıca mutfak ve banyo silikonu işinize yarayacaktır.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu