Ev Dekorasyonu

Sürgülü Kapı Modelleri 2023 – Oda, Salon, Mutfak ve Banyo

Sürgülü kapı modelleri oda, salon, mutfak ve banyolarda büyüleyici etki oluşturur. Şık ve modern gösteren sürgülü kapılar yer tasarrufunda etkilidir.

Sürgülü kapılar özellikle küçük evlerde yer tasarrufu için mükemmel bir tercihtir. Oda, salon, mutfak, banyo, balkon ve hatta kilerde tercih edilebilir. Evin dekorasyonuna da katkıda bulunan sürgülü kapı modelleri , gösterişli desenleri ile evlerde fark yaratıyor. Alandan tasarruf etmek isteyenler tarafından tercih edilen raylı kapılar, bir odayı bölmek için kullanılır. Sürgülü kapı kişinin tercihine göre desenli, camlı veya sade modelleri ile kullanılacağı alanları birbirinden ayırıyor.

sürgülü kapı modelleri
Sürgülü Kapı Modelleri

Sürgülü kapıları kullanarak alanlarınızda boşluk açabilirsiniz. Duvarın içerisine veya üzerine gelen sürgülü kapı çok fazla yer kaplamadığı için küçük ve dar alanlar için ideal bir çözümdür. Odaları birbirinden ayırmak için açılan kapı yerine tercih edilen sürgülü kapı, alandan tasarruf ederek geçiş yapmak için olanak sağlar. Sürgülü kapıların evin genel dekorasyonunda etkisi büyüktür. Her dekorasyona uygun farklı renk, desen ve özellikle üretilen kapılar küçük evlerde modern bir görüntü oluşturur. Evin odalarını kapı aralığı olmadan ayırmanın en güzel yolu raylı kapı modelleridir. Ahşap, metal ve PVC ile yapılan sürgülü kapı, ihtiyaca göre özel olarak tasarlanabilir.

Gri Oda Kapısı Modelleri

Sürgülü Kapı Modelleri

Sürgülü kapı modelleri oturma odası, salon, yatak odası, mutfak, banyo ve balkon kapısı olarak tercih edilebilir. Hatta çamaşır odası ve kileri ayırmak için en ideal çözümdür. Herhangi bir açıklığa ihtiyaç duyulmayacağı için evin alanlarından tasarruf edilir. Modern ve şık olan sürgülü kapı tasarımları alanı verimli bir şekilde kullanmayı sağlar. Ayrıca iç mekanın şıklığını yansıtan bir dekorasyon ürünü haline dönüşür. İlham almanızı kolaylaştıracak birbirinden şık sürgülü kapı modelleri aklınızda fikir oluşturarak işinizi kolaylaştıracak.

Sürgülü Oda Kapısı

Sürgülü oda kapısı, odaları diğer alanlardan ayırarak alandan tasarruf etmeyi sağlar. Böylelikle kapı açıldığı zaman oluşan boşluk değerlendirilebilir. Kapının üstüne veya altına koyulan ray üzerinden kaydırılarak açılan kapı, duvara paralel olarak açıldığından çok fazla yer kaplamaz. Böylelikle odalarda kullanılabilir alan daha fazla olur. Raylı kapı modelleri camdan yapıldığı zaman ortamın daha ferah ve şık görünmesine katkıda bulunur. Sürgülü oda kapıları hafif bir itme ile kolayca açılarak alanlar arası geçişi kolaylaştırır.

oda kapısı sürgülü
raylı oda kapısı
sürgülü camlı oda kapısı
sürgülü desenli oda kapısı
sürgülü oda kapısı lake
sürgülü oda kapısı
sürgülü oda kapısı modelleri

Sürgülü Salon Kapısı

Sürgülü salon kapısı özellikle küçük evlerde yaygın olarak tercih edilen, kullanımı kolay ve yerden tasarruf sağlayan kapılardır. Salonu diğer alanlardan ayırırken bunu çok fazla yer kaplamadan sağlar. Sürgülü kapı duvar içerisine veya üzerine gelecek şekilde monte edilir. Alt ve üst bölümdeki raylar sayesinde kolaylıkla açılır ve kapanır. Şık ve minimalist dekorasyonlarda zarif ahşap görünümlü, metal veya PVC ile yapılan sürgülü kapı tercih edebilirsiniz. Sürgülü kapı modellerinin salon dekorasyonuna etkisi büyük olacaktır.

ev içi sürgülü kapı
kayar kapı
raylı salon kapısı
salon sürgülü kapı modelleri
sürgülü ev kapısı
sürgülü kapı salon
sürgülü kapı
sürgülü salon kapısı

Sürgülü Mutfak Kapısı

Sürgülü kapılar en çok mutfaklarda tercih ediliyor. Mutfak ve diğer alanları ayırırken yerden tasarruf sağlayan sürgülü mutfak kapısı, raylı sistemi sayesinde rahatlıkla açılır ve kapanır. Kayar kapı olarak da adlandırılan sürgülü kapılar, üzerindeki desenleri ile mutfaklara farklı bir görünüm kazandırır. İstenilen renkte ve tasarımda üretilen kapılar, mutfak kullanım alanını en üst seviyeye taşımaya yardımcı olur. Sadece küçük evlerde değil, evinde farklılık oluşturmak isteyenler tarafından da sürgülü kapı modelleri son zamanlarda sıklıkla tercih ediliyor.

mutfak için sürgülü kapı
mutfak kapısı sürgülü
mutfak sürgülü kapı
raylı mutfak kapısı
sürgülü mutfak kapısı

Sürgülü Banyo Kapısı

Sürgülü banyo kapısı ile yaşam alanlarınızın küçük olması artık sıkıntı haline gelmeyecek. Hem dekorasyonunuzun havasını değiştirecek, hemde evinizdeki alan kaplayan kapılardan kurtarmış olacak. Sürgülü kapı raylı sistemle yapılarak duvarın içerisine veya üst tarafına geleceği için çok fazla yer kaplamadan, banyoyu diğer alanlardan ayırmaya yarayacak. Dekorasyona katkıda bulunmasını istiyorsanız istediğiniz renk ve farklı tasarımlardan oluşan bir model tercih edebilirsiniz.

raylı banyo kapısı
sürgülü banyo kapısı
sürgülü kapı banyo

Raylı Kapı Modelleri

Raylı kapı modelleri ile alanlarınıza rustik bir görünüm katabilirsiniz. Ahşap, metal veya PVC ile yapılan sürgülü kapılar, odaların birbirinden estetik bir şekilde ayrılmasını sağlar. İhtiyaca göre camlı, aynalı ve desenli olarak yapılır. Desenli ve camlı modellerin ev dekorasyonuna büyük etkisi vardır. Renk olarak dekorasyona uygun bir renk seçilmesi durumunda, tasarıma katkıda bulunarak şık ortamlar yaratmaya yardımcı olur. Raylı kapı yatak odası, salon, oturma odası, banyo ve balkonlarda tercih edilebilir. Salonda camlı model, banyo ve odalarda desenli model farklılık yaratacaktır.

raylı kapı modelleri
raylı kapı
raylı kayar kapı
raylı sürgülü kapı

Neden Sürgülü Kapı Tercih Etmeliyim?

Evlerde tercih edilecek olan sürgülü kapının bir çok artı yönü vardır. Yer tasarrufu sağlamanın yanı sıra bir çok avantajı bulunmaktadır.

  • Yer Tasarrufu: Sürgülü kapı raylı bir sistem üzerine inşa edilir. Kapı duvar içerisine veya duvar üzerine gelecek şekilde açılır. Bu nedenle yerden tasarruf edilmiş olur. Küçük evlerde yerden tasarruf etmek için sürgülü kapı modelleri tercih edilir.
  • Kullanım Kolaylığı: Sürgülü kapı kullanımı oldukça kolaydır. Yavaş itme sonucunda kapı kayarak kolaylıkla açılır.
  • Dekor: Sürgülü kapı kullanıldığı alana farklı bir tarz kadar. Camlı ve desenli kapılar modern bir görüntü oluşmasını sağlar.
  • Aydınlatma: Camdan yapılan sürgülü kapı, güneş ışığının evin içerisine girmesine yardımcı olur. Evin yeterince aydınlanması için sürgülü kapı üzerindeki cam etkilidir.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu