Ev Tekstili

Tek Kişilik ve Çift Kişilik Yorgan Ölçüleri

Yorgan ölçüleri ile tek kişilik ve çift kişilik yorganların ölçüsünü öğrenerek, doğru seçim ile sıcacık konforlu bir uyku keyfi yaşayabilirsiniz.

Kış aylarında tercih edilen yorganlar yatak odalarının vazgeçilmez ev tekstili ürünlerindendir. Tercih edilecek olan yorganın özellikleri rahat ve konforlu uykuya etki eder. Yorganın dolgu malzemesi, kumaşı ve ölçüleri, yorgan satın alırken göz önünde bulundurulması gereken unsurlardandır. Tek kişilik, çift kişilik, king size ve battal boy yorganlar farklı dolgu malzemeleri ve ölçüler ile satılmaktadır. Isınmanın yanı sıra yatak odasında estetik bir görüntü oluşturmada etkili olan yorganlar ile uyku sürecini keyifle geçirebilirsiniz.

Yorgan seçiminde yatak ölçülerine uygun bir yorgan tercih etmek gerekir. Uygun yorgan ölçüleri ile yatak odalarında estetik ve rahatlık sağlanır. Tek kişilik ve çift kişilik yataklar için üretilen özel ölçülerde yorganlar bulunuyor. Ayrıca daha büyük yorgan isteyenler için battal bol yorganlar var. Konforlu bir uyku için gerekli olan doğru ölçüdeki bir yorgan ile yatak odalarında estetiği ve rahatlığı yakalayabilirsiniz.

Yorgan seçimi yaparken göz önünde bulundurulacak unsurların başında ölçü geliyor. Kullanılacak olan yorganın ölçüsü yorgan seçiminizde belirleyici etkendir. Yatağınıza ve ihtiyacınıza uygun ölçülerde bir yorgan satın almanız için tek kişilik, çift kişilik ve battal boy yorgan ölçülerine yer verdik.

Tek Kişilik Yorgan Ölçüleri

tek kişilik yorgan ölçüleri

Tek kişilik yorgan ölçüleri genel olarak 155×215 cm boyutlarında üretilir. Bu ölçüdeki yorgan, 90 x 190 cm boyutlarındaki tek kişilik yatak ve 160×220 cm nevresim takımı için uyumludur. Tek kişilik yorgan satın alacaksanız, yatak ve nevresim takımı ölçülerine baktıktan sonra yorgan ölçüsüne karar verebilirsiniz.

Çift Kişilik Yorgan Ölçüleri

çift kişilik yorgan ölçüleri

Çift kişilik yorgan ölçüleri standart olarak 195×215 cm boyutlarında üretilir. Bu ölçüdeki yorgan, 160 x 200 cm boyutlarındaki tek kişilik yatak ve 200×220 cm nevresim takımı için uyumludur. Çift kişilik yorgan alacaksanız, yatak ve nevresim takımı ölçülerine bakıp sonrasında yorgan ölçüsüne karar verebilirsiniz.

Battal Boy Yorgan Ölçüleri

battal boy yorgan ölçüsü

Battal boy yorgan ölçüleri standart olarak 220×240 cm boyutlarında üretilir. Bu ölçüdeki yorgan, 180 x 200 cm boyutlarındaki tek kişilik yatak ve 220×240 cm nevresim takımı için uyumludur. Battal boy büyük yorgan alacaksanız, yatak ve nevresim takımı ölçülerine bakıp sonrasında yorgan ölçüsüne karar verebilirsiniz. Battal boy çift kişilik yorganlardan daha büyük olduğu için genellikle büyük yataklarda veya büyük yorgan isteyenler tarafından tercih edilir.

Çocuk yatakları için yorgan ölçüsü ise standart olarak 95×145 cm ve 125x185cm boyutlarında üretilmektedir.

Yorgan ölçüleri, yatağın boyutuna, üreticiden üreticiye ve ürün tipine göre değişebilir. Tek kişilik, çift kişilik ve çocuk yorganları farklı boyutlardandır. Size en uygun olan yorgan ölçüsü seçmek için, yatak ölçülerinizi ve kişisel tercihlerinizi dikkate almalısınız.

Yatak ve Nevresim Takımı Ölçüsü ile Uygun Bir Yorgan Seçmelisiniz

Yorgan ölçüsü belirlemedeki en önemli etken yatak ve nevresim takımı ile uyumludur. Eğer yorgan nevresimden büyük ise düzgün bir şekilde yerleştiremesiniz. Böylelikle hem çirkin durur hemde konforlu uyku sağlamaz. Sorun yaşamamak için nevresim takımı ölçüsü ile uygun ölçülerde bir yorgan satın almalısınız. Yorgan satın alacağınız zaman ölçüsünü bilerek nevresim tercihinizi bu yönde yapmalısınız.

Uyku sırasında ısı ve nem dengesini sağlamak için yatak ölçüleri ile uyumlu bir yorgan ölçüsü seçilmelidir. Rahat ve konforlu uyku geçirmeniz için nevresim, yatak ve yorgan ölçüleri birbiri ile uyum içerisinde olmalıdır.

Yorgan Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yorgan satın alırken öncelikle dolgu malzemesinin ne olacağına karar vermelisiniz. Sonrasında bütçenize göre yatak ölçülerinizle uyumlu bir yorgan tercih edebilirsiniz.

Yorgan satın alırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Yatak ölçüleri: Öncelikle yatak ölçülerinizi bilmeniz gerekir. Tek kişilik, çift kişilik veya battal boy yorgan mı alacaksınız? Buna karar verdikten sonra doğru ölçüde bir yorgan alabilirsiniz.
  • Yorganın ağırlığı: Özellikle geceleri çok terleyen kişiler için, hava geçirgen ve hafif yorganlar daha uygun olabilir.
  • Kullanılan Dolgu Malzemesi: Marka ve üretim şekli: Marka seçiminde tercihinizi güvenilir ve kaliteli ürünlerden yana kullanabilirsiniz. Organik pamuk, yün, kaz tüyü, silikon, mikrofiber, bambu ve ipek gibi malzemelerden üretilen yorganları tercih edebilirsiniz.
  • Fiyat: Yorgan fiyatları genellikle yatak ölçülerine ve kullanılan malzemeye göre değişir. Önceden bir bütçe belirleyerek, ihtiyacınız olan özelliklere sahip ve sizin için uygun fiyatlı bir yorgan seçebilirsiniz.

Tek Kişilik Nevresim Takımı Ölçüleri Nelerdir?
Çift Kişilik Nevresim Takımı Ölçüleri Nedir?
Tek Kişilik ve Çift Kişilik Lastikli Çarşaf Ölçüleri
Halı Ölçüsü Nasıl Alınır? Standart Halı Ölçüleri

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu