Kendin Yap

Makrome İpi ile Neler Yapılır?

Makrome, eller kullanılarak ipe düğüm atılması sonucunda çeşitli tekstil veya süslemeler yapılan bir tekniktir. Yüzyıllardır popüler olarak kullanılan makrome tekniği ile duvar süsü, kapı süsü, anahtarlık, çanta ve bileklik gibi dekoratif ürünler yapılmaktadır.

Çok yönlü bir el işi sanatı olan makrome, dekoratif eşyalar, takılar, duvar süsleri, terlikler, kırlent kılıflar, bardak altıklarına kadar bir çok şeyi yapmak için tercih edilir. Uzun yıllardır popüler olarak kullanılan ve günümüzde çok fazla tercih edilen makrome tekniği, düğümleme ile dekoratif eşyaların oluşturulmasına denir. Makrome ipleri kullanılarak akla gelmeyecek bir çok dekoratif ürün yapılabilmektedir. Rehberimizde makrome iplerle en çok yapılan ürünlere yer verdik.

Makrome İpinden Neler Yapılır?

Dekoratif Süsler

dekoratif makrome

Farklı renk ve boyutlardaki makrome ipleri ile dekoratif süslemeler elde edebilirsiniz. Bardak altlıkları, vazo, mumluk, duvar süsü, kapı süsü gibi bir çok dekoratif ürün makrome ipi kullanılarak yapılabiliyor. Düğümlerin birleşmesi ile ortaya çıkan bu teknik herkes tarafından kolaylıkla öğrenilebilir. Herkes biraz pratik yaparak dekoratif ürünler yapabilir.

Deniz Kabuklarından Neler Yapılır?

Anahtarlık

makroma anahtarlık

Makrome anahtarlık yapması çok kolay ve eğlenceli bir el işi tekniğidir. Makrome işine yeni başlayanların en çok yapmış olduğu ürünlerden olan anahtarlık, yapımı fazla zaman almadığı için ve kolay oluğu için tercih ediliyor. Farklı renkteki makrome ipleri, düğüm tekniği kullanılarak anahtarlık oluşturuluyor. El işi ile dekoratif ürünler yapmaya niyetliyseniz, makrome iplerini kullanarak bir anahtarlık yapabilirsiniz.

Ayna

makrome ayna

Makrome ipleri ile ayna kenarlarını süsleyerek salon duvarlarınıza evinize otantik bir hava katabilirsiniz. Aynanın kenarındaki makrome iple verilen desenlerin ev dekorasyonuna büyük katkısı olacaktır. Duvarlarınızı süslemek için bir fikir arıyorsanız bunu çok fazla para harcamadan kendi ellerinizle yapabilirsiniz. Kendi süsleyeceğiniz ayna duvarlarınızda göz alıcı bir etki oluşturacaktır.

Dekoratif Salon Aynası Modelleri

Bardak Altlığı

makrome bardak altlığı

Makrome iplerle en fazla yapılan işlerin başında bardak altlığı geliyor. Farklı renk iplerle oluşturulan bardak altlıkları hem dekorasyona katkıda bulunuyor, hemde bardak altlığı görevini üstleniyor. Dğüm tekniği ile yapılan bardakları renkleri ile ortamın havasını değiştiriyor. Küçük dokunuşlarla hem ihtiyacınızı giderebilir, hemde dekoratif bir ürün elde edebilirsiniz.

Bebek Kapı Süsü

makrome bebek kapı süsü

Makrome kapı süsü el işi ile yapılan en uygun ürünlerden biridir. Bebeğiniz için kapı süsünü kendiniz yapacaksanız kesinlikle kullanacağınız malzeme makrome ipleri olmalı. Kendi yapmış olduğunuz kapı süsü ile evinizde farklı bir atmosfer elde edebilirsiniz. Süsü nazar boncukları ile süsleyerek eşsiz bir tasarıma imza atabilirsiniz.

Çanta

makrome çanta

Makrome iplerle çanta yapımı yeni başlayanlar için bile çok kolay. Sadece bir kaç pratik işlem ile düğümleme tekniği öğrenildiği zaman ortaya harika bir çanta çıkarılabiliyor. Temel bilgilerde hızlı bir şekilde öğrenerek  ve en iyi Makrome çantayı kendinize yapabilirsiniz.

Duvar Süsü

makrome duvar süsü

Sadece bir kaç malzemeyle istediğiniz tarzda bir duvar süsü yapabilirsiniz. Yeni bir el işi ile uğraşmak istiyorsanız duvarınız için makrome iplerle harika bir süs yapmaya ne dersiniz? Düğümleme tekniğini öğrendikten sonrası çok kolay gelecek. İstendiğiniz renk ipleri kullanarak duvarınız için göz alıcı bir aksesuar elde edebilirsiniz.

Kapı Süsü

makrome kapı süsü

Makrome iplerle evinizin dış kapısı süsünü kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. İster kalın, ister ince makrome ip kullanın hiç farketmez. Belirli teknikleri doğru uyguladığınız zaman kapı süsü yapılışı oldukça kolay oluyor. Makrome ile yapılan kapı süsleri özellikle de kadınlar tarafından çok beğenilmektedir.

Kırlent

makrome kırlent

Makrome kırlent kılıfı göz alıcı görüntüsü ile görenleri şaşkına çeviriyor. Kalın makrome ipler kullanılarak tasarlanan kırlent ev dekorasyonuna katkıda bulunarak, ortamın havasını değiştiriyor. Şık ve göz alıcı dekorasyonlara imza atmak için sizde kırlentlerinizi makrome iplerle hazırlamış olduğunuz kılıflar ile süsleyebilirsiniz. Dekorasyonla uyumlu bir renkteki kılıf, alanınızın atmosferini değiştirecektir.

Oyuncak

makrome oyuncak

Makrome iplerle çocuklarınıza oyuncakları kendi ellerinizle yapabilirsiniz. Tavşan, aslan, ördek gibi bir çok oyuncak makrome ipleri ile örülmektedir. Yapılışı oldukça kolay oyuncaklar kısa sürede tamamlanabiliyor. Sizde çocuğunuza kendi ellerinizde bir oyuncak yapmaya ne dersiniz?

Saat

makrome saat

Makrome ipleri duvar saatlerini süslemek için de kullanılır. Makrpme ipleri ile dekoratif bir saat yapabileceğiniz gibi, ev dekorasyonunuzda da farklılığı oluşturabilirsiniz. Örneğin evinizdeki bir saatin etrafına makrome iplerle yapacağınız bir çerçeve çok hoş bir görüntü oluşturacaktır.

Salon İçin Şık Duvar Saatleri

Terlik

makrome terlik

Kalın makrome iplerle göz alıcı şıklıkta terlikler yapılıyor. Kadınlar terlik yapımında kullanmış oldukları makrome ipleri, düğümleme tekniği ile birbirine geçiriyor. Sizde bir terlik yaparak farklılığınızı ortaya koyabilirsiniz.

Makrome İpi ile Ne Yapılır?

Makrome ipi ile çanta, anahtarlık, oyuncak, duvar süsü, kapı süsü, sepet, salıncak, bileklik, çiçeklik, mumluk, kırlent ve terlik gibi yapılabilecek bir çok seçenek vardır. Makrome ipi, düğüm tekniği ile çeşitli süslemeler yapılmasına imkan sunar. Düğümler bir araya getirilerek estetik ve işlevsel ürünler elde edilir.

Pamuklu Makrome İpi ile Neler Yapılır?

Pamuklu makrome ipi ile duvar süsü, kapı süsü, bileklik, anahtarlık, mumluk, saat, tablo gibi bir çok dekoratif ürün yapılabilir. Yapılışı oldukça kolay olan ve çok zaman almayan makrome tekniği, öğrenmesi kolay bir el işidir. Bir kaç basit adımla istenilen dekoratif ürün elde edilebilir.

İnce Makrome İpi ile Ne Yapılır?

İnce makrome ipi ile bileklik, anahtarlık, duvar süsleri, saksılar, sepetler ve bardak altlıkları yapılmaktadır. Dekoratif ürün yapımında kullanılan makrome ipleri, düğümleme tekniği ile sanat eserine önüşür. Bir kaç basit adımda yapılan dekoratif ürünlerin ev dekorasyonuna katkısı oldukça büyüktür.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu