Listeler

En İyi Ahşap Boyası Markaları Hangileri?

En iyi ahşap boyası markaları listesinde mobilya boyası üretimi yapan markaları öğrenebilirsiniz. Türkiye’de kalitesiyle öne çıkan markaları inceleyebilirsiniz.

Ahşap boyası, mobilyaların boyanmasında kullanılan bir tür boyadır. Ahşap mobilyalarda rahatlıkla kullanılabilen çeşitli ahşap boya türleri bulunmaktadır. Masa, sandalye, mutfak dolabı, elbise dolabı gibi bir çok ahşap mobilyanın boyanmasında kullanılır. Bu boyalar eskiyen veya rengi değiştirilmek istenen mobilyalar için mükemmeldir. Evdeki mobilyalarda ve dış cephe kaplamalarında kullanılan ahşap boyası, mobilyaları yenilemek ve korumak için uygulanmaktadır.

Ahşap Boyası Markaları

Ahşap boyası parlak, silinebilir, kolayca temizlenebilme, çizilmelere karşı dayanıklı ve kokusuzdur. Yüksek örtücülüğe sahip olan boyalar ile iç cephe ve dış cephedeki ahşap mobilyalar boyanarak yeni görüntüsüne kavuşturulur. Yağlı ve akrilik su bazlı üretilen ahşap boyaları, farklı renk seçenekleri ile satılıyor. Ülkemizde bir çok marka tarafından ahşap boyası üretimi yapılmaktadır. En iyi ahşap boyası markaları listesinden seçim yaparak eskiyen veya rengini yenileyeceğiniz mobilyaları boyamaya koyulabilirsiniz.

En İyi Ahşap Boya Markaları

  • Filli Aqualüx Ahşap Metal Boyası
  • Dyo Hidrolüx
  • Polisan X1 Anti Kokusuz Ahşap ve Metal Boyası
  • WoodMaXX Color Proof Su Bazlı Dış Cephe Ahşap Boyası
  • Artdeco Akrilik Boya
  • Rich Selfy Decor Kendinden Vernikli Boya
  • Cadence Su Bazlı Akrilik Boya
  • Bianca Stella – Su Bazlı Saf Akrilik Boya
  • Marshall Panel Kapı Boyası

En İyi Ahşap Boyası Markaları

İç cephe ve dış cephedeki ahşap mobilyaları boyamak için yağlı ve su bazlı akrilik boyalar kullanılmaktadır. Ahşap boyası ile evdeki masaları ve sandalyeleri boyayabileceğiniz gibi evin dış cephesini de boyayabilirsiniz. Ahşap ürünleri boyarken kullanılacak olan boyanın kalitesi ve özellikleri oldukça önemli bir husustur. Boyanın temizlenebilirliği, örtücülüğü, dayanıklılığı ve görüntüsü boya tercihinde etkili olacaktır. Bu nedenle seçmiş olduğunuz marka da oldukça önemlidir. Karar vermenize yardımcı olabilmek için en iyi ahşap boyası markaları listesi oluşturduk.

Filli Boya Aqualüx Ahşap Metal Boyası

Filli Boya Aqualüx Ahşap Metal Boyası

Filli Boya AquaLux su bazlı, parlak görünen, kolay silinebilen su bazlı çok amaçlı bir boyadır. Ahşap yüzeylerin boyanmasında kullanılabilen AquaLux, kokusuz özelliğe sahiptir. Kullanıma hazır halde satılan boya, yüzeylere kolayca tutunarak yüksek örtücülük sağlar. Su bazlı boya olduğundan dolayı zararsızdır ve mobilya boyası olarak kullanılabilir.

Ahşap boyası olarak kullanılan Filli Boya Aqualüx özellikleri ile kullanıcıya bir çok avantaj sunar. Ahşap, cam, metal, plastik, seramik ve duvarlarda kullanılabilen çok yönlü bir boyadır. Ev dekorasyonunda istediğiniz alanlarda gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz AquaLux ile alanlarınızı yenileyebilirsiniz.

Dyo Hidrolux

Dyo Hidrolux En İyi Ahşap Boyası

Dyo Hidrolux su bazlı kokusuz metal ve ahşap boyasıdır. Yüksek örtücü, kolay silinebilen, çizilmelere karşı dayanıklı ve parlak görünümlüdür. Ahşap boyası olarak kullanılan Hidrolux, dekoratif amaçlı boyamalarda kullanılabilir. Masa, sandalye, koltuk, mutfak dolabı, elbise dolabı, metal eşyalar, ve duvar boyası olarak kullanılan boya, insan sağlığına zarar vermeyen çevre dostu bir boyadır.

Türkiye’nin en iyi boya markası listesine eklemiş olduğumuz DYO, Hidrolux boya dekoratif amaçla kullanılan son kat boyadır. Parlak görünmesi nedeni ile kullanıldığı yüzeylere yenilik ve çekicilik kazandırır.

Polisan X1 Anti Kokusuz Ahşap ve Metal Boyası

Polisan X1 Ahşap Metal Boyası

Polisan markasına ait olan X1 Anti Aging Kokusuz Parlak, ahşap ve metal iç/dış yüzeylere uygulanabilen bir noyadır. Polisan X1 su bazlı, kokmayan, sararmayan, parlak, silinebilir bir boyadır. Sağlığa ve çevreye zararı olmayan bu boya ahşap boyası olarak kullanılabilir. Dayanıklı bir boya olan Polisan X1, yüksek örtücülüğe sahiptir. Öne çıkan özelliklerinden biri de çatlama, kabarma ve dökülme olmamasıdır.

Polisan X1, ahşap boya markaları arayanlar için önerdiğimiz bir boyadır. İç ve dış yüzeylerde rahatlıkla kullanabileceğiniz X1 Anti Aging Kokusuz Parlak, kullanıma hazır olarak üretilmektedir.

Artdeco Akrilik Boya

Artdeco Akrilik Boya Mobilya Boyası Markaları

Artdeco Akrilik Boya, ahşap boyası olarak kullanılan ve en çok tercih edilen boyalardan biridir. Kolay temizlenebilme, dayanıklı, kokusuz ve tutucu özellikleri ile ön olana çıkan su bazlı akrilik boya mobilya boyası olarak kullanılır. Farklı renk seçenekleri ile satılan Artdeco akrilik boya ile ahşap boyamalarında kullanılan bir boyadır. Mobilya boyası markaları arasında kaliteli bir marka olan Artdeco, mobilyaların rengini yenilemek için ideal bir markadır.

Ahşap boyası olarak genellikle su bazlı akrilik boyalar tercih edilir. Farklı renk seçenekleri, kokusuz olması, kolay kuruması, sudan etkilenmemesi, kolay temizlenebilmesi gibi özellikleri nedeni ile bir çok yüzeyde kullanılır. Masa, sandalye, mutfak dolabı, elbise dolabı gibi tüm mobilyalarda kullanılabilir.

Rich Selfy Decor Kendinden Vernikli Boya

Rich Selfy Decor Kendinden Vernikli Boya

Rich Selfy Decor Kendinden Vernikli Boya, farklı renk seçenekleri ile satılan ve dekoratif amaçlı kullanılan bir boyadır. Su bazlı ve kendinden vernikli olması nedeniyle kullanımı oldukça kolaydır. Kullanıma hazır olarak satılan ahşap boyası yüksek örtücülüğe sahiptir. Vernikli bir boya olduğundan dolayı boyama işleminden sonra tekrar vernik uygulanmasına gerek kalmaz.

Mobilya boyaları dekoratif amaçlı olarak kullanılmaktadır. Eskiyen veya rengini değiştirmek istediğiniz tüm mobilyalarda kullanabilirsiniz. Ahşap boyası markaları olarak tercih edebileceğiniz bir marka olan Rich Selfy Decor ürünleri ile mobilyalarınızın rengini yenileyebilirsiniz. Zımparasız mobilya boyama işleminde akrilik boyayı kullanabilirsiniz.

Cadence Su Bazlı Akrilik Boya

Cadence En İyi Ahşap Boyası

Cadence Akrilik Boya, ahşap boya markaları arasında en çok bilinen ve tanınan markaların başında geliyor. Bir çok renk seçenekleri ile satılan boya su bazlıdır. Yüksek kapatıcılık, kısa sürede kuruma, temizlenebilme gibi özelliklerde üretilen Cadence, ahşap yüzeylerin boyanmasına uygun olarak üretilmiştir. Masa, sandalye, dolap boyama gibi dekoratif boyamalarda tercih edilmektedir.

Evinizdeki mobilyaları yenilemek için bir ahşap boyası arıyorsanız, gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz markaların başında Cadence, geliyor. Kullanıcı yorumları çok iyi olan firma üretmiş olduğu akrilik boyalar ile mobilya boyama işini kolaylaştırıyor.

Bianca Stella – Su Bazlı Saf Akrilik Boya

Bianca Stella - Su Bazlı Saf Akrilik Boya

Bianca Stella- Su Bazlı Saf Akrilik Boya, ahşap yüzeylerde mükemmel yapışma özelliğine sahip bir boyadır. Mobilya yenileme işlemlerinde tüm ahşap yüzeylere uygulanabilen Bianca Stella, kir ve leke tutmayan, kolay temizlenebilme özelliğine sahiptir. Ülkemizde en çok tercih edilen ahşap boya markası listesine eklemiş olduğumuz Bianca Stella ile masa, sandalye ve dolaplarınızın rengini yenileyebilirsiniz.

En iyi ahşap boyası arayışındaysanız, Bianca Stella tam size göre. Renk kartelasında kırık beyaz, kum beji, antrasit gri, mistik beyaz gibi onlarca farklı renk tonu bulunmaktadır. Mobilya boyası olarak istediğiniz rengi seçerek boyama işlemine başlayabilirsiniz.

WoodMaXX Color Proof Su Bazlı Dış Cephe Ahşap Boyası

WoodMaXX Color Proof Su Bazlı Dış Cephe Ahşap Boyası

Filli Boya WoodMaXX Color Proof su bazlı dış cephe boyası, dış hava koşullarına dayanıklı bir boyadır. Ahşap dış cephe kaplamalarında tercih edilen boya ile renk değişimi veya yenilemesi yapabilirsiniz. Kokusuz özelliğe sahip olan Filli Boya WoodMaXX Color çabuk kuruması nedeniyle boyama işini kolaylaştırır.

Örtücülüğü yüksek ve dayanıklılığı fazla olan WoodMaXX Color Proof, ahşap boyası markaları araştırılan tarafından mutlaka incelenmesi gerek bir boyadır.

Marshall Panel Kapı Boyası

Marshall Panel Kapı Boyası

Marshall Panel Kapı Boyası, ahşap oda kapılarının boyanmasında kullanılan su bazlı bir boyadır. Marshall kalitesi ile üretilen boya, kullanıma hazır bir şekilde satılıyor. Kullanıcı yorumlarına baktığımız zaman ahşap kapı boyası olarak çok beğenilmektedir. Kullanıcılar panel kapı boyası hakkında genellikle olumlu yorumlar yazmaktadır.

Marshall panel kapı boyası, yumuşak ve sert olan tüm ahşapların boyanmasında kullanılabilir. Panel kapı boyası yazsa da masa, sandalye, elbise dolabı, mutfak dolabı gibi mobilyalarda da güvenle tercih edilebilir.

Ahşap Hangi Boya ile Boyanır?

Ahşap yağlı boya veya su bazlı akrilik boya ile boyanır. Ahşap boyamada genellikle su bazlı akrilik boyalar tercih edilmektedir. Yüksek örtücülük, dayanıklılık, kolay temizlenebilme, kullanım kolaylığı, çevre dostu ve sağlığa zararlı olmaması nedeniyle akrilik boyalar ahşap boyamada tercih edilir.

Elinizde yağlı boya varsa ahşap boyama işleminde kullanabilirsiniz. Ancak yeni bir boya satın alacaksanız su bazlı akrilik boya satın almanızı öneriyoruz. Cadence, Rich, Bianca Stella ve Rich Selfy Decor gibi markaların su bazlı akrilik boyaları ahşap boyası olarak kullanılmaktadır.

Masa boyma, sandalye boyama ve dolap boyama işleminde akrilik boya tercih edebilirsiniz.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu