Çiçekler

Barış Çiçeği Bakımı

Barış çiçeği bakımı, evde çiçek bakmaktan hoşlanan kişilerin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu çiçek türü, beyaz çiçekleri ile en sevilen türler arasında yer almaya devam etmektedir. Hatta bazı kişiler, orkide ile benzerlik gösterdiğini de söylemektedir.

Ayrıca, orkide ile görünüşleri benzediği kadar; yapısı ve bakım şekilleri de benzerlik göstermektedir. Bu nedenle, barış çiçeği bakımına özen göstermek gerekmektedir. Bu yapıya sahip olan bitkilerin çiçekleri; hızlı bir şekilde solmaya ve kendini kapatmaya oldukça meyillidir.

Bu nedenle, bakım süreçlerini aksatmamak ve güneş ışınlarını nasıl bit biçimde almak istediğine de özen göstermek gerekmektedir. Bu hususlara uyum sağlayan kişiler; barış çiçeğini uzun süre besleme şansı elde edebilmektedirler.

Sukulent Nasıl Çoğalır? başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Barış Çiçeği Evde Nerede Durmalı?

Evde barış çiçeği bakmak ve beslemek isteyen kişilerin, uyum sağlaması gerekli olan bazı hususlar vardır. Bu konulardan bir tanesi de barış çiçeğinin bulunduğu ortam ile alakalıdır. Barış çiçeği bakmak isteyen bir kişinin, aşağıda verilen konulara karşı dikkatli olması çok önemli bir husus olacaktır.

  • Barış çiçeğinin ışığa doğrudan maruz kalmaması çok önemlidir.
  • Evin dolaylı yoldan güneş alan yüksek ya alçak bölgelerinde yetiştirilmesi mümkündür.

Evinde barış çiçeği beslemeyi planlayan kişilerin, yukarıdaki hususlara dikkat etmesi ve ışık açısını çok iyi bir şekilde ayarlaması gerekmektedir. Aksi takdirde, barış çiçeğinin yapraklarında sararmalar meydana gelebilir ya da çiçekleri boynunu bükerek, zaman içerisinde solmaya başlayabilir. Bu nedenle, barış çiçeklerine karşı çok dikkatli ve özverili davranmak gerekmektedir.

Barış Çiçeği Ne Kadar Su İster?

Bitki beslemek isteyen kişilerin en mustarip olduğu konulardan bir tanesi de sulama yöntemi olarak bilinmektedir. Bu nedenle, barış çiçeği sulama yöntemleri de sık sık araştırılan konular arasında yerini almaya devam etmektedir. Bazı çiçekler, bol su ile büyüyor olsa da bazılarının; dikkatli bir şekilde sulanması çok önemli bir husus olacaktır.

Sukulent Nasıl Çoğalır? başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Barış çiçekleri de dikkatle sulanması gereken çiçek türleri arasında yer almaktadır. Özellikle de çiçekleri çoğalmaya devam ettikçe daha da hassaslaşmaya başlayan bu çiçeklerin sulama miktarının, doğru ayarlanması çok önemli olacaktır. Barış çiçeklerinin solmaması için; topraklarının ne zaman kuruduğunun belirlenmesi ve haftada 1 defa sulanması gerekecektir. Fazla su verilmesi halinde ise bu çiçeklerin kısa süre içerisinde açan çiçeklerini de dökmeye başladığı gözlemlenmektedir. Bu nedenle, özenli bakım gerektirmektedir.

Barış Çiçeği Bakımı
Barış Çiçeği Bakımı

Barış Çiçeği Neden Solar?

Barış çiçeği bakımı zor ve meşakkatli çiçek türleri arasında yerini aldığı için, bakım süreci ile ilgili sorular da oldukça fazladır. Bu sorulardan bir tanesi de barış çiçeği neden solar? Olmuştur. Barış çiçeğinin solmasında birden fazla neden vardır. Bu nedenlerden bir tanesi ve en sık rastlananı ise fazla sulamadan ötürü köklerinin zarar görmesi olarak bilinmektedir. Bu tarz çiçeklerin kökleri, fazla sudan çok etkilenmektedir.

Bu nedenle, kısa süre içerisinde; yaprakları sarararak, solmaya başlamaktadır. Böyle durumlarda, çiçeğin toprağının değiştirilmesi ve fazla sulamaktan kaçınılması çok önemli olacaktır. Aynı zamanda, barış çiçeğinin ekildiği saksının kendisine uygun bir yapıda olması da sağlıklı bir şekilde büyümeye devam etmesi için çok önemli bir husus olacaktır.

Video kaynağı

Aslı Korkmaz

Doğa ve çiçekler konusunda tutkulu bir yazarım. Yazılarımda, çiçeklerin bakımı ve çoğaltılması hakkında bilgi vermek, okuyucularımın hayatlarına renk katmak için elimden geleni yapıyorum. Uzun yıllardır çiçek yetiştiriyorum ve her zaman yeni çiçek türleri ve bahçe tasarımları denemeye açığım. Yazılarımda, çiçeklerin bakımları, çeşitleri, çoğaltılması ve hastalıklarla mücadeleyi ele alıyorum. Umarım yazılarımda keyifli vakit geçirirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu