Çiçekler

En Çok Tercih Edilen 20 Salon Çiçeği

Evinizin en öne çıkan alanı salonunuzu canlandırmak için salon çiçeklerinden yararlanabilirsiniz. En çok tercih edilen salon çiçekleri hakkında bilgi edinin.

Salon dekorasyonunda çiçekler, önemli bir yer tutar. Salon çiçekleri kullanarak yaşam alanlarınızı hareketlendirebilir ve canlandırabilirsiniz. Bakımı kolay, güzel yapraklı ve çiçekli bitkiler, ev dekorasyonuna estetik bir dokunuş sağlar. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok seçenek vardır, örneğin zarif orkide, görsel şölen sunan kalanşo veya doğayı evinize taşıyacak palmiye bitkileri gibi. Bu bitkiler, salonunuzda doğal bir atmosfer yaratarak dekorasyonda doğrudan etki edecektir.

salon çiçekleri

Çiçekler, ev dekorasyonunu tamamlayan harika bir etkendir. Ayrıca, havayı temizleme özelliği sayesinde sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmanıza yardımcı olurlar. Bitkilerin görsel güzelliği, salonunuza doğal bir dokunuş katarak rahatlamanızı sağlar. Bazı bitkilerin kokusu, ruh halinizi de olumlu yönde etkiler ve doğanın içindeymiş hissi yaratır. Salona çiçek ekleyerek hem dekorasyonunuzu tamamlayabilir hem de doğal bir ortam yaratarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Salon Çiçekleri

Çiçekler, ev dekorasyonunda doğrudan etkiye sahiptirler. Sadece göze hoş görünmekle kalmazlar, aynı zamanda stresi azaltmaya ve havayı temizlemeye de yardımcı olurlar. Evinizdeki çiçekler, ruh halinizi de olumlu yönde etkileyerek sizi rahatlatır ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. En çok tercih edilen ve göz alıcı çiçek arayanlar için 20 tane salon çiçekleri, isimleri ve görselleri ile birlikte sizlerle!

Areka Palmiyesi

salon için areka palmiyesi

Areka palmiyesi, hızlı büyüme ve gölgeye dayanıklı olması nedeniyle dünya genelinde popüler bir iç mekan bitkisidir. Salon bitkisi olan oldukça popüler olan bu bitki, 3 ila 6 metre arasında büyüyebilen uzun, ince gövdeli bir palmiye ağacıdır. Areka palmiyesi, evlerde ve ofislerde iç mekan bitkisi olarak kullanılır. Bakımı kolay olan bu bitki için orta düzeyde nemli toprak ve ışık, ayrıca haftada bir veya iki kez sulama yeterli gelir.

Yuka Çiçeği 

yuka salon bitkisi

Yuka çiçeği, sivri, sert ve uzun yaprakları olan bir bitkidir. Yaprakları genellikle yeşil renklidir ancak bazen grimsi bir renk de olur. Yaprakları, özellikle uç kısımlarında ipliksi filamentler bulundurur. Bitki, kış aylarında çiçek açar ve beyaz veya kremsi renkli çiçekleri bulunur. Çiçekler bitkinin üzerinde uzunca bir çiçek sapı üzerinde yer alır.

Antoryum

antoryum salon çiçeği

Antoryum çiçeği, Güney Amerika’ya özgü olan popüler bir bitki türüdür ve genellikle “Flamingo Çiçeği” olarak da bilinir. Bitki, parlak renkli çiçekleri ve parlak yaprakları nedeniyle evlerde ve ofislerde süs bitkisi olarak kullanılır.

Antoryum, büyük, parlak ve parlak yapraklara sahip bir bitkidir. Bitkinin gövdesi kısa ve çoğunlukla gömülüdür. Çiçekler, uzun bir sap üzerinde yer alan, kırmızı, pembemsi veya beyaz renklerde olur ve genellikle kalp şeklindedir.

Kauçuk Çiçeği

kauçuk salon çiçeği

Kauçuk çiçeği, büyük ve parlak yaprakları olan bir ev bitkisi türüdür. Yaprakları nedeniyle salonlarda süs bitkisi olarak kullanılır. Kalın ve sert bir gövdeye sahip, büyük ve parlak yeşil yaprakları olan bu bitkinin, yaprakları 20-30 cm uzunluğunda ve 10-15 cm genişliğinde olur.

Kauçuk çiçeği hem iç mekan hem de dış mekan bitkisi olarak yetiştirilebilir. İç mekanda, bitkiyi ofisler, salonlar ve yatak odaları gibi yerlerde kullanabilirsiniz. Kullanıldığı alanlarda hava temizleyici olarak da işlev görecektir.

Salon Çamı Dağ Palmiyesi (Arokarya)

salon çamı

Dağ palmiyesi, 2-3 metre yüksekliğe kadar büyüyebilen bir bitkidir. Yaprakları tüylü ve koyu yeşildir. Bitkinin dalları ince ve esnektir. Bitkinin çiçekleri, küçük ve beyazdır ve genellikle görmezden gelinir, çünkü bitkinin yaprakları daha dikkat çekicidir.

Dağ palmiyesi bitkisi, ılık ve nemli bir ortamda yetişir. Bu bitki, 15-27°C arasındaki sıcaklıklarda iyi büyür. Ayrıca, orta düzeyde aydınlatmayı sever ve doğrudan güneş ışığından korunmalıdır. İç mekan bitkisi olarak salonlarda popüler olarak tercih edilir.

Orkide

orkide salon çiçeği

Orkideler, süs bitkisi olarak yaygın olarak yetiştirilir ve genellikle uzun çiçekli saplarında beyaz, pembe, sarı, mor ve kırmızı gibi renklerde çiçekler açar. Orkideler, dünyadaki en çeşitli bitki familyalarından biridir ve çiçekleri, parfüm endüstrisi, gıda, ilaç ve diğer endüstrilerde kullanılır. Doğru bakım ve yetiştirme koşullarında, sağlıklı ve çiçek açan bir bitkidir.

Salon çiçeği olarak tercih edilen çiçeklerin başında gelen orkideler, zarif ve çekici bir görünüme sahip olduğu için ilgi çeken bir çiçek türüdür.

Telgraf Çiçeği

telgraf çiçeği

Telgraf çiçeği, mor rengi ile salonları süsleyen ve bakımı kolay bir bitkidir. Hızlı büyüyen bir bitki olduğu için kısa sürede göz alıcı bir şekil alır. Üzerindeki desenleri nedeni ile ülkemizde “Damat Pijaması Çiçeği” olarak da bilinen telgraf çiçeği, oldukça dikkat çeken yaprakları ile iç mekanlarda çok şık görünür. Salon için renkli yapraklara sahip bir çiçek arıyorsanız, telgraf çiçeğini tercih edebilirsiniz.

Kalanşo

kalanşo salon çiçeği

Kalanşo, yaprakları kalın, etli ve parlak yeşildir ve kırmızı, pembe, beyaz, sarı ve turuncu renklerde çiçekler açar. Ev ve ofislerde popüler bir bitki haline gelmiştir çünkü düşük bakım gereksinimleri vardır ve uzun süre çiçek açar. Ayrıca hava koşullarına da dayanıklıdırlar. Bu bitkinin bakımı oldukça basittir. Sıcaklığı 15-23 derece aralığında olması idealdir ve aydınlık bir konumda bulundurulmalıdır.

Begonya

begonya

Begonya, iç mekan bitkisi olarak yaygın olarak kullanılır ve evlerde salon bitkisi olarak tercih edilir. Bu bitki için en uygun koşullar, parlak ancak doğrudan güneş ışığından korunaklı bir yerdir. Yapraklarına doğrudan güneş ışığı teması, yapraklarında yanıklara sebep olur. Rengarenk çiçekleri ile hoş görünümü ve kolay bakımı nedeniyle salonlarda estetik bir görünüm oluşturan begonyalar, uzun süreli canlı kalan ve sürekli çiçek açan bitkilerdir.

Euphorbia Kaktüs

euphorbia kaktüs

Euphorbia kaktüsün gövdesi, dik ve çalı görünümünde bir yapıya sahiptir ve uzunluğu 2 metreye kadar çıkar. Yaprakları, kahverengiye yakın yeşil renkli ve genellikle küçüktür. Çiçekleri yeşilimsi sarı renkli ve yaz aylarında oluşur.

Şeflera

şeflera salon çiçeği

Schefflera bitkisi, geniş yaprakları olan bir bitkidir ve çeşitli boyutlarda olur. Genellikle çalı veya ağaç şeklinde yetiştirilir ve yaprakları parlak yeşil renktedir. Yaprakları beş ila dokuz parçalıdır ve her parça ucu sivri, oval şekildedir. Bu bitki, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır ve yarı gölgeli bir yere konulmalıdır. Schefflera bitkisi, hava temizleyici özelliklere sahiptir. Bu nedenle, evlerin salonlarında kullanılır.

Kraton Çiçeği

kraton salon çiçeği

Kroton çiçeği, renkli yaprakları nedeniyle yaygın bir iç mekan bitkisi olarak kullanılır. Yapraklar, kırmızı, turuncu, sarı, yeşil ve mor renklerinde lekeler ve desenlerle süslüdür. Yapraklarının şekli, oval veya sivridir ve genellikle dalları üzerinde sıkışık bir şekilde büyürler. Bu bitki, salonlarda dekoratif amaçlar için sıkça kullanılmaktadır.

Para Ağacı

para ağacı

Para ağacının, yaprakları etli ve parlak yeşil renklidir, çiçekleri de beyaz veya pembe renklidir. Bitki, genellikle şeffaf saksılarda yetiştirilir ve toprak karışımı olarak kumlu veya killi bir karışım kullanılır. Bitkinin yaprakları kalın olduğu için, sulama sıklığı azdır. Sadece toprağın üst kısmı tamamen kuruduğunda sulama yapılmalıdır.

Para ağacı, feng shui felsefesinde zenginlik ve bolluk sembolü olarak kabul edilir. Genellikle evlerin salonlarında veya iş yerlerinde tercih edilir.

Dracena Marginata

Dracena Marginata

Dracaena Marginata, popüler bir iç salon bitkisidir. Uzun, ince yaprakları olan bu bitkinin yaprakları, koyu yeşil renkli, sivri uçlu ve kırmızımsı kahverengi bir kenarlığa sahiptir. Yaprakların bu kenarlığı, bitkiye “Marginata” adını verir. Bitkinin boyu, doğru koşullarda yetiştirildiğinde 2-3 metreye kadar ulaşır.

Dracaena Marginata, sıklıkla tek başına veya diğer bitkilerle birlikte gruplandırılarak, salonlarda, ofislerde, otellerde ve diğer iç mekanlarda dekoratif amaçlarla kullanılır.

Deve Tabanı

deve tabanı salon bitkisi

Salon bitkisi olarak en çok tercih edilen bitkilerden biri deve tabanıdır. Kalp, oval veya yuvarlak şekildeki yaprakları ile oldukça ilgi gören deve tabanı çiçeği, uzun saplı, koyu yeşil ve parlak renkli yapraklara sahiptir. Dekoratif bir görüntü olması nedeniyle iç mekanlarda sıklıkla tercih edilir.

Deve Tabanı Bitkisinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Guzmanya Çiçeği

guzmanya salon çiçeği

Guzmanya bitkileri, gösterişli yaprakları ve renkli çiçekleriyle tanınır. Yapraklar, uzun ve dar şekildedir ve genellikle parlak yeşil veya kırmızımsı renklidir. Çiçekler, gösterişli bir yaprak çanağı içinde yer alır ve kırmızı, turuncu veya sarı renklerde olur. Ev ve ofislerde en çok tercih edilen bu bitkinin bakımı oldukça kolaydır.

Starliçe

starliçe salon çiçeği

Büyük yaprakları ve gösterişli çiçekleri ile tanınan starliçe, evlerde salonlara veya ofislerde dekoratif amaçlarla yetiştirilir. Starliçe bitkisi, genellikle büyük boyutlara ulaşabilen uzun yaprakları olan bir bitkidir. Yapraklar genellikle derin yeşil renkte ve derin kesikli bir şekilde yapıdadır. Gösterişli çiçekleri ise genellikle mavi ve turuncu tonlarda olup, kuşları andıran şekli nedeniyle oldukça ilgi çekicidir.

Salon Sarmaşığı

salon sarmaşığı bitkisi

Salon sarmaşığı, ince ve uzunca yaprakları olan tırmanıcı bir bitkidir. Yapraklarının rengi genellikle yeşil tonlarındadır, ancak bazen altın rengi damarları vardır. Bu bitki, hızlı büyümesi ile bilinir ve tırmanan kökleriyle dikey yüzeylere kolayca tutunur. Salonlarda en çok tercih edilen ve sarmaşık görünümde olduğu için oldukça dikkat çeken salon sarmaşığı ile salonlarınızda estetik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Kurdele Çiçeği

kurdele çiçeği bitkisi

Kurdele çiçeği, yaprakları uzun ve dar, yeşil renkli ve genellikle beyaz veya sarı çizgili veya beneklidir. Yapraklar bitkinin merkezinde sıkı bir rozet oluşturur ve bazı türlerde dallanarak dikey olarak büyür. Bitkiler genellikle beyaz veya yeşil renkli çiçekler üretirler. Genellikle ev bitkisi olarak yetiştirilir ve hava temizleyici özellikleri nedeniyle popülerdir.

Paşa Kılıcı

paşa kılıcı salon bitkisi

Paşa kılıcı çiçeği, yaprakları uzun ve etli, düzgün bir şekle sahip ve genellikle yeşil renklidir. Bazı çeşitleri sarı kenarlıdır ve desenli olur. Bakımı kolay olan bu bitki, düzenli olarak sulanmalı ve doğrudan güneş ışığından korunmalıdır. Salon çiçeği olarak tercih edilebilecek olan paşa kılıcı, gösterişli yaprakları ve düşük bakım gereksinimleri nedeniyle birçok ev dekorasyonuna uyum sağlar.

Paşa kılıcı çiçeği, evde veya ofiste yetiştirmesi kolay bir bitkidir ve çok fazla ışık gerektirmez. Ayrıca, havayı temizleyen bitkiler arasında yer alır ve karbondioksit emerek oksijen yayarak odanızdaki hava kalitesini iyileştirir.

Aslı Korkmaz

Doğa ve çiçekler konusunda tutkulu bir yazarım. Yazılarımda, çiçeklerin bakımı ve çoğaltılması hakkında bilgi vermek, okuyucularımın hayatlarına renk katmak için elimden geleni yapıyorum. Uzun yıllardır çiçek yetiştiriyorum ve her zaman yeni çiçek türleri ve bahçe tasarımları denemeye açığım. Yazılarımda, çiçeklerin bakımları, çeşitleri, çoğaltılması ve hastalıklarla mücadeleyi ele alıyorum. Umarım yazılarımda keyifli vakit geçirirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu