Mutfak ve Banyolar İçin Fayans Boyama Nasıl Yapılır?
Mutfak ve banyolarınızdaki fayansların rengini beğenmiyorsanız veya yıprandıysa fayans boyama uygulaması ile yeni görünümüne kavuşturun.
Akrilik ve fayans boyaları ile sizde düşük bütçe harcayarak evinizdeki fayansları yenileyin. Sararan, kirlenmiş veya yıpranmış fayanslarınızı kırıp dökmeden, boya kullanarak yepyeni bir görüntüye kavuşturmak mümkün. Herhangi bir ustaya gerek kalmadan, alacağınız malzemeler ile fayansları kendiniz boyayın. Fayans boyama hem masrafsız hem de zahmetsiz bir iştir. Mutfak ve banyoda bulunan seramik ve fayansları boyamak için bir kaç malzemeye ihtiyaç duyulur. Bu malzemeleri satın aldıktan sonra yenileme işlemine başlamak çok kolay.
Evinizdeki fayansları boyayarak yenilemek için Multisurface dekoratif boya veya su bazlı akrilik boya kullanabilirsiniz. Yağlı boyanın kokusu çok fazla olduğu için rahatsız edecektir. Fayanslarını boyamak isteyenler su bazı akrilik boyaları veya özel fayans boyası kullanır. Bir çok marka bu boyaların satışını yapıyor. Yapı marketlerde veya e-ticaret sitelerinde bu boyalara ulaşmak mümkündür.
En İyi Seramik Markaları – Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?
Fayans Boyanır Mı?
Seramik, mermer, fayans ve hemen hemen her şeyi boyayabilirsiniz. Fayanslar sık sık suya veya darbelere maruz kaldığı sürece yıpranır. Boyama yaparak fayansları kötü görüntüsünden kurtarmak mümkündür. Banyo veya mutfaklara yeni bir soluk getirmek için yer veya duvar fayanslarını boyayın.
Mutfakta bulunan tezgah arası fayansları, tezgah mermerini, banyo tezgahı ve banyo fayanslarını su bazlı boyalar ile boyayabilirsiniz. İstediğiniz görüntüyü elde etmek için yapmanız gereken tek şey malzemeleri tamamladıktan sonra fırçayı elinize almak.
Ayrıca: Mutfak Tezgahı Boyama
Fayans Boyası Renkleri
Hem mutfak hem de banyo fayans boyama için tercih edilebilecek onlarca renk tonu bulunuyor. Hangi rengi kullanacağınız tamamen size kalmış. Markaların üretmiş olduğu 100’den fazla renk tonu ile fayans ve seramiklerinizi boyayabilirsiniz.
En çok tercih edilen fayans boyası renkleri ise şöyledir:
- Beyaz
- Mavi Tonları
- Gri Tonları
- Bej Tonları
Fayans Boyama İçin Gerekli Malzemeler
Fayans boyama işlemi düşünüyorsanız gerekli olan malzemeleri tamamladıktan sonra fırçayı elinize alın ve boyamaya geçin.
İşte duvar ve yer fayans boyama işin gerekli olan malzemeler:
- Multisurface – Su Bazlı Akrilik Boya veya Fayans Boyası
- Vernik
- Maskeleme Bandı
- Hışır Örtü
- Boya Tavası
- Kadife Rulo
- İpek Fırça
Fayans Nasıl Boyanır?
Fayans ve seramik boyama için üretilen fayans boyalarını kullanın. Markaların ürettiği fayans boyaları bulunuyor. Gerekli olan malzemeleri tamamladıktan sonra adım adım boyama işlemine geçebilirsiniz.
Fayans boyama işlemine şöyle başlayabilirsiniz:
- Fayansların üzerinde bulunan kiri nemli bir bez ile temizleyin.
- Çatlak veya yarık varsa aralarını macun ile kapatın.
- Zemin ıslak veya nemli ise kuru bir bezle iyice kurulayın. Pürüzsüz, temiz ve kuru olan zemine uygulanan boyama daha iyi sonuç verecektir.
- Uygulayacağınız boyanın istemediğiniz alanlara bulaşmasını önlemek için maskeleme bandı ve hışır örtüyü kullanın.
- Bir miktar fayans boyasını karıştırıp boya tavasına alın.
- Rulo fırçayı boya tavasına batırarak ileri geri hareketler yapıp, boyayı rulonun her tarafına yedirin.
- Rulo fırça ile fayanslara ilk kat boyayı atmaya başlayın.
- İlk kat boyanın ardından iyice kuruması için 24 saat bekleyin.
- İkinci kat boya uygulamasını yapın. İhtiyaç duyulması halinde 3. kat boyama işlemi için 24 saat bekleyin.
- Boyama işleminin tamamen bitmesinin ardından 3-5 gün kurumaya bırakın ve ardından vernik uygulamasına geçin.
Fayans boyama işleminde, üzerine desen istiyorsanız stencil şablonlar ile beğendiğiniz desenleri uygulayabilirsiniz.
Fayans Boyama Örnekleri
Banyo, mutfak veya balkonunuzdaki fayansları boyamak istiyorsanız bu çok kolay. Gerekli olan malzemeleri elinize alıp boyamaya koyulun. Üstelik bunun için bir usta tutmanıza ve işçilik gideri ödemenize de gerek yok. Aşağıdaki fayans boyama örneklerini inceledikten sonra boyamaya geçmek için sabırsızlanacağınızı düşünüyoruz.
Banyo fayans boyama işlemi yapılarak yenilenmiş. Boyama işleminden sonra fayansların üzerine stencil şablon ile desen uygulanmış ve harika bir görüntü ortaya çıkmış.
Böyle bir görünüme insanın baktıkça bakası geliyor. Ay tozu rengi ile duvar boyamış. Beyaz üzerine aytozu stencil çalışması zemine yapılmış.
Mutfak fayans boyama yapılarak harika bir dönüşüm sağlanmış. Resimde mutfak dolapları, tezgah ve yer fayans boyama işlemi yapılmış. Fayansların üzerine ise stencil şablonlar ile desen uygulanmış.
Eskimiş banyolarınızı kırmadan dökmeden boyayarak yepyeni hale getirmek için sizde fayansları boyayabilirsiniz.
Islak zemin boyası ile eski karanlık fayanslardan kurtulmak mümkündür. Bir banyonun boyama işlemini ortalama 2-3 günde tamamlayabilirsiniz.
Tuvalet taşı boyası olarak su bazlı boyaları tercih edebilirsiniz. Tuvaletinize bambaşka bir görünüm kazandırmak için kırıp dökmeye gerek yok. Fayansları boyamak yenileme için yeterli olacaktır.
Yer fayans boyama işlemi yaparak banyolarınızın eski görüntüsünden kurtulmanız mümkün.
Fayans boyama işlemi ile mutfak ve banyolardaki fayansları kolaylıkla kendiniz yenileyebilirsiniz. Bir çok boya markası tarafından üretilen modeller bulunuyor. DryFİX markası üretilen fayans boyası kokusuz olması nedeniyle ön plana çıkan bir boyadır. Solvent ve tiner içermeyen boya ile alanlarınızın dekorasyonunda yeni görüntü oluşturabilirsiniz.
Fayans Boyama Yorumları
Fayans boyama yorumlarına baktığımız zaman insanların dönüşüme bayıldıklarını görüyoruz. Bir çok kişi kendileri ya yapı marketlerden ya da internet siteleri üzerinden boyama malzemelerini alıp yenilemek istedikleri yerleri boyuyorlar. Fayans boyalarının yorumlarına baktığımız zaman genellikle kullanıcılar ürünlerden memnun. Bir kaç yorumu aşağıya bıraktık.
- B***: Biraz yoruldum ancak banyomun yeni görüntüsünden çok memnunum.
- K***: Eşimin de yardımı ile mutfak tezgah arası, mutfak tezgahı, fayanslar, banyo fayansları ve tuvalet taşını boyadık. İkimizde çok yorulduk ancak ortaya çıkan görüntü yorulmaya değiyor.
- D***: İlk kat boyayı attım ancak tam verim alamadım. Yarın ikinci kat boyayı atacağım, olmadı üçüncü katı mecburen atacağım.
- N***: Eğer elinizden az biraz iş geliyorsa fayanslarınızı çok rahat boyayabilirsiniz.
Fayans Boyama Hakkında Merak Edilenler
Fayans hangi boya ile boyanır?
Fayans boyası, akrilik boya ve Multisurface gibi su bazlı boyalar uygundur.
Yağlı boya ile fayans boyanır mı?
Yağlı boya ile fayans boyanır. Ancak yağlı boyanın kötü kokusundan dolayı tercih edilmez. Yağlı boya yerine fayans boyama işlemi için su bazlı boyalar tercih edilir.
Banyo fayansları boyanır mı?
Mutfak fayansları, banyo fayansları ve hatta tuvalet fayansları boyanarak yenilenebilir. Banyodaki hem duvarda hem de yerde bulunan fayansları istediğiniz renge boyayabilirsiniz.
Eliniz biraz yatkınsa doğru boya ile fayansları yenilemek gerçekten çok kolay
Fayans boyası ile bende yenileme yaptım. İlk önce yapamam diyordum ama çok güzel sonuçlar çıktı