Çiçekler

Mum Çiçeği Bakımı

Mum çiçeği bakımı, farklı ve ilgi çekici çiçek türlerini seven kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaya devam etmektedir. Bu çiçekler, görünüm olarak, farklı ve hoş bir yapıya sahip olduğu gibi kokusu açısından da birçok kişinin ilgi odağı olmaya devam etmektedir. İsminin anlamını fazlasıyla taşıyan mum çiçekleri, bulunduğu yerin ambiyansını olumlu anlamda etkilediği gibi; farklı bir hava oluşmasına da katkı sağlamaktadır.

Bu nedenle, evinde yenilik ya da değişiklik yapmak isteyen kişilerin büyük bir kısmının bitki tercihi de mum çiçeklerinden yana olmaya devam etmektedir. Mum çiçekleri, diğer çiçeklerden farklı bir görünüme sahip olduğu gibi; farklı bakım yöntemleri ile büyümeye devam etmektedir. Bu nedenle, bakımı için gerekli tüm aşamaların doğru bir şekilde uygulanmaya devam etmesi de çok önemli bir husus olacaktır.

Sukulent Nasıl Çoğalır? başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Mum Çiçeği Açması İçin Ne Yapmalı?

Mum çiçeği, uzun ve yeşil bitkiler halinde satılıyor olsa da çiçek açtığı zaman; etrafını güzelleştiren, oldukça ilgi çekici bir çiçek türüdür. Bu nedenle, mum çiçeği nasıl açar? Gibi sorular da sık sık gündeme gelmeye devam etmektedir. Mum çiçeğinin açması ve büyümesi için uygulanması gerekenler ise aşağıda yer almaktadır.

  • Öncelikli olarak bu çiçeklerin soğuk ortamlardan uzak tutulması ve sıcak alanlarda yetiştirilmeye devam etmesi gerekmektedir.
  • Mum çiçekleri, sıcağı sevmesine rağmen güneşten hoşlanmayan bir bitki türüdür. Bu nedenle, güneş gören yerlerden uzak tutulması da çok önemlidir.
  • Çiçeklerin haftada 1 ya a 2 kere olmak üzere sulanması gerekmektedir. Tabii bu durum, mevsime göre değişiklik gösterebilir.
  • Özellikle de mevsim geçişleri dönemlerinde, mum çiçeklerine besin takviyesi yapılması gerekmektedir. Bu sayede, büyümesi ve gelişmesi hızlanmaya başlayacaktır.

Yukarıdaki aşamaların, eksiksiz ve doğru bir şekilde uygulanmaya devam etmesi halinde; mum çiçeklerinin hızlı bir şekilde çiçek açması mümkün olacaktır.

Mum Çiçeği Hangi Ayda Çiçek Verir?

Mum çiçeğine ilgi duyan kişiler, kış aylarında bu çiçekleri aldıklarında istedikleri performansı elde edemeyebilirler. Bu nedenle mum çiçeği mevsimi ile ilgili araştırmalar da sıklaşmaya devam etmektedir. Mum çiçekleri genellikle ilkbahar aylarının sonunda ve yazın başında çiçek açmaya başlamaktadırlar.

Çiçek açmasının ardından, besin takviyeleri ve vitaminlerinin alınmasının yanı sıra; doğru şekilde sulanması da çok önemli bir husus olacaktır. Bu sayede, mum çiçeğine uzun yıllar bakılması mümkün olacaktır. Üstelik mum çiçekleri sarmaşık şeklinde bir görünüme sahip olduğu için, çiçek açmadığı aylarda da evin görünümünü olumlu yönde etkileyecek, şık duruşu ile görenlerin büyülenmesine neden olacaktır.

Mum Çiçeği Bakımı
Mum Çiçeği Bakımı

Yeşil Yapraklı Salon Bitkileri Bakımı başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Mum Çiçeği Ne Kadar Su İster?

Mum çiçeği yapı ve görünüm açısından farklı olduğu gibi, sulama yöntemleri açısından da farklıdır. Normal şartlarda haftada 1 ya da 2 kere sulanması gereken mum çiçeği, bulunduğu ortama göre bu ihtiyacını değiştirebilmektedir.

Bu nedenle mum çiçeği ne kadar su ister? Soruları da sık sık gündeme gelmeye başlamıştır. Mum çiçeği de diğer çiçeklerde olduğu gibi, kuruluk oranına göre sulanmaktadır ancak mevsime ve bulunduğu ortama göre bu süre değişebilir. Bu nedenle, havası kurumadan en az 4 ya da 5 haftada bir sulandığından emin olunması, çiçeğin büyümesi için çok önemlidir.

Video kaynağı

Aslı Korkmaz

Doğa ve çiçekler konusunda tutkulu bir yazarım. Yazılarımda, çiçeklerin bakımı ve çoğaltılması hakkında bilgi vermek, okuyucularımın hayatlarına renk katmak için elimden geleni yapıyorum. Uzun yıllardır çiçek yetiştiriyorum ve her zaman yeni çiçek türleri ve bahçe tasarımları denemeye açığım. Yazılarımda, çiçeklerin bakımları, çeşitleri, çoğaltılması ve hastalıklarla mücadeleyi ele alıyorum. Umarım yazılarımda keyifli vakit geçirirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu