Pimapen Yaz Kış Ayarı Nasıl Yapılır? Kolay Çözüm
Pimapen yaz kış ayarı ile evinizi daha sıcak tutarak doğal gaz faturasından tasarruf edebilirsiniz. Sadece bir alyan anahtarı ile pencerenizin yazlık kışlık ayarını yapabilirsiniz.
Pimapen yazlık ve kışlık ayarı ısı yalıtımı açısından önemli bir konudur. Camları takarken çoğu camcı bu ayarın nasıl yapıldığını söylemez. Yazlık ayarı yapılan cam, aralanır ve fitillerden hava gelir. Kışlık moda ayarlanan cam ise kesinlikle oynama yapmaz ve fitilleri tamamen sıkar. Bu nedenle dışarıdan soğuk havanın gelmesi engellenmiş olur. Pimapen kışlık ayar yapıldıktan sonra eviniz daha iyi ısınır ve doğalgaz faturasından tasarruf etmiş olursunuz.
Pimapen yazlık kışlık ayar yaparak pencerelerinizi istediğiniz moda getirebilirsiniz. Kışlık ayar yaptığınız zaman pimapen daha sert kapanarak fitilleri sıkıştırır ve içeriye hava girmesini engeller. Yazlık ayar yaptığınız zaman ise fitiller gevşer, pimapen havalanır ve içeriye hava girmeye başlar. Pimapen kışlık ayar, soğuk günlerde içeriye soğuk havanın girmesini engellemek için yapılır.
Eğer standart bir ayar yapmak istiyorsanız mekanizmada bulunan çentiği ortada bırakabilirsiniz. Çentik ortada kaldığı zaman pimapen fitilleri orta derecede sıkıştıracaktır.
Pimapenlerin kışlık modu için ayar yapılması gerekmektedir. Bu ayar 4 alyan yardımı ile yapılmaktadır. Başka hiç bir malzemeye ihtiyaç duymadan, sadece alyan anahtarı ile pencere yaz kış ayarı yapabilirsiniz. Eve bir usta çağırmadan kendi işinizi kendiniz halledebilirsiniz.
Aşağıdaki resimlere göz atarak yaz ve kış ayarı nasıl yapılır öğrenebilirsiniz. Yalnız alyan anahtarını yanınızda bulundurmayı unutmayın. Çünkü size lazım olacak olan tek malzeme alyan anahtarıdır.
Pimapen Kış Ayarı Nasıl Yapılır?
Pimapen kış ayarı ile dışarıdan gelen soğuk havayı keserek içerinin daha sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu ayar ile eviniz hem sıcak kalacak hemde doğalgaz faturasından tasarruf etmiş olacaksınız.
Pimapen kışık ayar için:
- Ayarlamak istediğiniz kapı veya pencerenizi açın.
- Yan tarafta bulunan çerçeve alanındaki civatayı alyan anahtarı çevirerek pimapen kışlık ayar yapabilirsiniz.
- Alyan anahtarını civatanın içerisine yerleştirin ve nokta işareti evi pencerenin iç tarafına bakacak şekilde ayarlama yapın.
- Çentiği içeriye doğru çevirdiğinizde pimapen kış ayarı yapmış olursunuz.
- Kışlık ayar yapıldıktan sonra pencere daha zor kapatılır ve fitiller iyice sıkışarak içeriye hava girmesi engellenir.
- Soğuk kış günlerinde kapalı olan pencerelerinizin fitillerinin arasından içeriye hava girmesin istiyorsanız, kışlık modu ayarlayabilirsiniz.
İlgili Sayfa: En Ucuz Camsız Balkon Kapatma Fikirleri
Pimapen Yaz Ayarı Nasıl Yapılır?
Pimapen yaz ayarı için pencereyi açın. Pencerenin kenarında 4 alyanla açılan civata bulunmaktadır. Bazı camlarda 2 veya 3 tane civata olabilir. Hepsinin ayarlanması aynı olacağı için kaç adet olduğunun bir önemi yok.
Pencerenin kenarındaki civataların üzerinde çentik veya nokta görünür. Bu çentik dışarıya bakıyorsa yaz modunda, içeriye bakıyorsa kış modundadır. Çentiği dışarıya doğru çevirerek kapı ve pencerelerinizi yaz moduna ayarlayabilirsiniz. Yaz moduna ayarladığınız zaman pimapen fitillerinden içeriye hava alacağından dolayı eviniz havalanacaktır.
Sıcak yaz günlerinde kapalı olan pencerelerinizin fitillerinin arasından içeriye hava girmesini istiyorsanız, yazlık modu ayarlayabilirsiniz.
Pimapen Yaz Kış Modu Neden Önemli?
Pimapen yaz kış modu ayarlamak ısı yalıtımı açısından oldukça önemli bir konudur. Kışlık ayar yapılarak soğuk havanın içeri girmesi engellenir, doğalgaz faturası daha az gelir ve içeri daha fazla ısınır. Yazlık ayar yapılarak pimapen aralıklarından içeriye hava girmesi sağlanır.
Pimapen ayarının faydaları:
- Kış aylarında evin içerisi daha sıcak kalır.
- Doğalgaz faturasını azaltmaya yardımcı olur.
- Yaz aylarında içeriye havanın girmesini sağlar ve evin havalanmasına yardımcı olur.
Pimapen yaz kış ayarı yaparken dikkat etmeniz gereken şey, işaretin doğru yöne çevirili olmasıdır. İşaret içeriye doğru ise kış ayarı, dışarıya doğru bakıyorsa yaz ayarı yapılmış anlamına gelir.